ΟΣΚΑΡ

Όσκαρ 2017: Τι σημαίνει η μπλε κορδέλα που φορούν οι celebrities στην τελετή;

Είναι σίγουρο ότι φέτος τα Όσκαρ θα είναι χρωματισμένα πολιτικά στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ήδη από την αρχή του κόκκινου χαλιού ξεκινήσαμε να βλέπουμε τα πρώτα δείγματα.

Την αρχή έκανε η Ruth Negga, η οποία εμφανίστηκε έχοντας καρφιτσωμένη μια μπλέ κορδέλα στην υπέροχη κόκκινη τουαλέτα της.

ω

 

Πρόκειται λοιπόν για την έκδηλη υποστήριξη των celebrities στο ACLU, την εθνική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπιή οργάνωση των Αμερικάνων, για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

H στιλίστρια Karla Welch το πόσταρε ως το αξεσουάρ για το οποίο είναι πιο περήφανη απ’ όλα, ενώ ο οργανισμός ενθαρρύνει και τους παρουσιαστές και τους καλεσμένους να το φορούν για να δείξουν την υποστήριξή τους  για τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από το Σύνταγμά τους.

The accessory I'm most proud of #ACLU #MegaNegga

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karla Welch (@karlawelchstylist) στις

To ΑCLU είναι η οργάνωση που μήνυσε τον Donald Trump για την εντολή απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ των μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες, εκ μέρους δύο αντρών που κρατήθηκαν στα αεροδρόμια ως ύποπτοι για τρομοκρατική ενέργεια. Οι εκπρόσωποι της ACLU δήλωσαν πως “αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί” και με την μήνυση αυτή πάγωσαν τη μαζική φραγή των συνόρων που διέταξε ο νέος πλανητάρχης.