LIFE

Alina Zagitova: Η 15χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

ASSOCIATED PRESS

Αν και είναι η πρώτη φορά που η Αlina Zagitova χόρεψε στον πάγο διεκδικώντας μετάλλιο με τη σφραγίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, κατάφερε να γράψει ιστορία.

Η 15χρονη πατινέζ από τη Ρωσία είχε μόλις δει τη συναθλήτρια και συμπατριώτισσά της Evgenia Medvedeva να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ για το υψηλότερο σκορ σε ένα σύντομο πρόγραμμα κερδίζοντας 81.81 πόντους. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα η Zagitova το ξαναέσπασε λαμβάνοντας 82.92 πόντους για την επίδοσή της και, φυσικά, το χρυσό μετάλλιο.

Πόσες φορές έχεις ξανακούσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αγώνες και δη Ολυμπιακών προδιαγραφών;

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

Η Zagitova εντυπωσίασε με την τεχνική τελειότητα και την απαράμιλλη χάρη της. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της το οποίο χόρεψε υπό τη μελωδία του επιβλητικού Black Swan περιλάμβανε τρία άλματα εις τριπλούν, ένα τριπλό lutz και έναν συνδυασμό από τριπλούς κύκλους.

Αυτό είναι μόνο η αρχή για την Ζagitova. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί έχοντας πετύχει το υψηλότερο τεχνικό σκορ μικρού προγράμματος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είπε αυτό: «Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που παρουσίασα ένα καθαρό πρόγραμμα. Δεν θεωρώ ότι είναι το καλύτερό μου, μπορώ και καλύτερα. Ο επόμενός μου στόχος είναι να έχω ένα “καθαρό” πρόγραμμα ελεύθερου πατινάζ».

Δες την εδώ και πέσε στα πατώματα

 

Κεντρική φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS