LIFE

My Greek Milf TV:  Η ελληνική τηλεόραση θέλει την μαμά της

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, είναι πολλές. Είναι πολλές οι μάνες που βγάζουν το γάλα του παιδιού τους μπροστά στις κάμερες της φτωχής πλην τίμιας ελληνικής τηλεόρασης και καμία, μα καμία δεν έχει σχέση με την Μάρθα Βούρτση, την γνωστή, που αμάρτησε για το παιδί της.

Εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε εκπομπές lifestyle, στις ειδήσεις, σε ρεπορτάζ, σε talk show και δείχνουν σε αριθμούς ότι η Ελληνίδα μάνα και ωραία είναι και όλα τα μπορεί. Και καλό γάλα και καλά νούμερα. Δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες έφυγαν για λίγο από το γυαλί κι ενώ η αρχή της μητρότητας είναι δύσκολη, επέστρεψαν καλύτερες και πιο οργανωμένες. 

Από τότε που η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποφάσισε να κάνει την δική της και την δική μας μέρα πιο χαρούμενη και το “Happy Day” στον Alpha, ποιος θα το πίστευε ότι θα έμπαινε συχνά ανάμεσα στον ενημερωτικότατο Γιώργο Παπαδάκη και τους κοινωνικά και πολιτικά ανήσυχους Δημήτρη Καμπουράκη – Γιώργο Οικονομέα; Η μητέρα δύο παιδιών Σταματίνα δείχνει πολλές φορές την ωραιότατη πλάτη της στους εμπειρότατους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου του Σκάι. Πτου κακά.

 

 Η μάχη το πρωί δίνεται στην ενημέρωση, αλλά και μόνο που η μανούλα Τσιμτσιλή κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει σε μια τόσο πολεμική ζώνη, αλλά πολλές φορές να τα πάει εξαιρετικά στα νούμερα τηλεθέασης είναι κατόρθωμα, διότι έδειξε επίσης ότι ίσως τόση ενημέρωση πρωινιάτικα που καταλήγει σε τρακωμούς πολιτικών στον αέρα μπορεί και να έχει κουράσει.

Η Φαίη Σκορδά (που έκανε και τα δύο παιδιά της δουλεύοντας στον Antenna και το Mega), η Τζένη Μπαλατσινού πέρυσι και η Έλενα Τσαβαλιά φέτος είναι οι Πρώτες Κυρίες της ψυχαγωγίας από τις 10 και μετά, ενώ την ενημέρωση παίρνει η Πόπη Τσαπανίδου με τον αέρα της μπούκλας και της γόβας στιλέτο.

 

Μάνες όλες. Και κυρίως πολύ ωραίες γυναίκες. Την ίδια ώρα που βγαίνουν στην τηλεόραση, μπορεί το παιδί τους να έχει κάποια ίωση, κάποια δραστηριότητα ή ακόμα και εξετάσεις.

Δηλαδή, για να τα εξηγήσω ωραία, στο μυαλό τους, εκτός από την δουλειά, έχουν και τα παιδιά. Μπορεί να χαμογελούν, μπορεί να γελάνε ή να τραγουδούν, αλλά η ψυχή τους να έχει άλλες ανησυχίες. Επανήλθαν στις τηλεοπτικές θέσεις τους και στα κιλά τους (κυρίως για την Φαίη αυτό που είναι η πιο νέα μαμά), οργάνωσαν το σπίτι  τους και είναι εκεί. Στην δουλειά τους. Στο σπίτι υπάρχει ο παππούς ή η γιαγιά ή κάποιος που βοηθάει, υπάρχει φαγητό, το παιδί ή τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και όλες τους όταν γυρίζουν στο σπίτι, μπαίνουν σε έναν δεύτερο γύρο “εργασίας” να πάνε με τα παιδιά στην παιδική χαρά, να τα διαβάσουν, να παίξουν, να ετοιμάσουν φαγητό για την επόμενη μέρα, να τους διαβάσουν παραμύθι ή ό,τι τέλος πάντων έχει ανάγκη κάθε παιδί στην κάθε ηλικία. Ύστερα από όλα αυτά, επειδή η τηλεόραση απαιτεί να είσαι και ενημερωμένη με όλα όσα συμβαίνουν στον μάταιο τούτο κόσμο, να βρουν λίγο χρόνο να διαβάσουν καμιά είδηση, να ρίξουν μια ματιά στα social media, να δουν ή να βγουν με τον άντρα τους.

Άσε την τηλεόραση στην Ελένη

 

Μετά τη 1, την τηλεόραση “παίρνει” πάνω της η Ελένη Μενεγάκη, με την Τατιάνα Στεφανίδου να δηλώνει δυναμικά την παρουσία της απέναντί της. Μανούλες και οι δύο. Με μικρά παιδιά και μεγάλα βάσανα που έλεγε και η γιαγιά μου. Η Ελένη πάνω από 20 χρόνια έκανε όλα τα παιδιά της χωρίς να σταματήσει να βγαίνει στην τηλεόραση και η Τατιάνα το ίδιο. Είτε ως ρεπόρτερ και παρουσιάστρια ειδήσεων, είτε ως οικοδέσποινα ψυχαγωγικών εκπομπών με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον και θέματα που προσεγγίζει χρόνια με το δικό της στιλ. Την ίδια ώρα οι παρουσιάστριες των μεσημεριανών ειδήσεων, οι περισσότερες είναι μητέρες. Εύη Φραγκάκη, Λίνα Δρούγκα, Ντένια Σαρακίνη, Έφη Αλεβίζου, Μαρία Νικόλτσιου.

Το απόγευμα βλέπω Αλέκα

 

Γιατί η Μπέττυ Μαγγίρα, η Αλέκα Καμηλά και η Μαρία Μπακοδήμου, μάνες δεν είναι κι αυτές; Παιδάκια δεν έχουν; Η Δέσποινα Καμπούρη και η Νόνη Δούνια στο κανάλι Έψιλον;  Για να μην μιλήσουμε για τις εβδομαδιαίες εκπομπές, όπου μαμάδες όπως η Δέσποινα Βανδή στο “The Voice” έχουν λατρευτεί για στιλ και την ωριμότητά τους και έχουν σπάσει τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης. ¨η μήπως δεν είναι από τα πρώτα το δελτίο ειδήσεων του Mega; Με την Όλγα Τρέμη και τη Μαρία Σαράφογλου. Το κεντρικό της ΝΕΡΙΤ (ή όπως λέγεται) ποιος το έχει; Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Του Star; Η Μάρα Ζαχαρέα. Μαμά;

Θέλουμε κι άλλη Έλλη

 

Γιατί η Έλλη Στάη; Να της πάρουμε το καλούπι και να το αντιγράψουμε σε δεκάδες. Μετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση, είτε θα βγει για λίγο να κάνει κάποιο σχόλιο, είτε θα παρουσιάσει δελτίο, είτε έχει την δική της εκπομπή, όλοι και όλες “μένουν”. Μιλούν για το πόσο ωραία βγαίνει, πόσο ενημερωμένη είναι και πόσα “ρίχνει” σε νεότατες αντιπάλους της.

Φτου και βγαίνω

Το θέμα φυσικά αυτού του άρθρου δεν είναι να πούμε τα γνωστά κλισέ, μια σαραντάρα είναι δύο εικοσάρες, ούτε να πούμε ότι οι μαμάδες είναι καλύτερες στην τηλεόραση από τις ανύπαντρες ή εκείνες που δεν έχουν παιδιά.

Το θέμα είναι ότι ο αριθμός τους στην ελληνική τηλεόραση είναι γεγονός. Είναι πολλές. Και μάλιστα όχι μόνο πολλές, αλλά και πολύ καλές στην δουλειά τους.

Και εντάξει οι μαμάδες που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο Λύκειο, δεν έχουν την ίδια ανησυχία, που σίγουρα έχουν η Φαίη Σκορδά, ή η Ελένη Μενεγάκη για τα παιδιά τους την ώρα της δουλειάς τους διότι είναι μικρά. Σαφώς και όλες οι δουλειές είναι δύσκολες, αλλά επειδή η τηλεόραση είναι κάτι που όλοι βλέπουμε, αυτές οι μαμάδες οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικές. Και είναι. Τις βλέπουμε και τις χαιρόμαστε. Τις σχολιάζουμε και τις κρίνουμε καθημερινά. 

Μητέρες κάθε μέρα, on και off camera και σίγουρα φαντάζεστε ότι για να βγεις στην τηλεόραση χρειάζονται μερικές ώρες προετοιμασίας. Πέρα από το μακιγιάζ και το ντύσιμο, πρέπει να ξέρεις και τι θα πεις. Οπότε δεν είναι πάω μια ωρίτσα πριν, φτου και βγαίνω, θέλει προετοιμασία κι αυτή απαιτεί χρόνο. Χρόνο από σένα και από την οικογένειά σου. Και μην μου πείτε ότι είναι εύκολο; Επειδή κάποιος φροντίζει για τα ρούχα και το μακιγιάζ σου;

Η τηλεόραση είναι ένας ρόλος και η ανησυχία σου για το αν το παιδί είναι καλά και αν του πέρασε ο πυρετός, δεν παίρνει μέρος. Βγαίνεις, φοράς το χαμόγελο σου ή ό,τι απαιτεί η εκπομπή σου και μητέρα γίνεσαι ξανά μόλις φτάσεις στο σπίτι σου. Και κανένας δεν σε βλέπει.