LIFE

Οι αξέχαστες κόντρες της ελληνικής showbiz. Από Βίσση και Βανδή μέχρι Δημητρίου και Γαρμπή

Το βραβείο απονέμεται στην Άννα Βίσση. Η φράση που πυροδότησε τη λησμονιά μας. Πίσω στα τιμημένα 90s η τηλεόραση και γενικότερα η showbiz είχε βουτήξει στην καλτιά, πάθαινε εκρήξεις θυμού που δε μαζεύονταν από πουθενά και είχε κόντρες λατρεμένες που άλλοτε εκφράζονταν ρητά και κατηγορηματικά κι άλλοτε άφηναν μία αίσθηση ''τι της έχω κάνει μωρέ της μαλ&^%*&^*ης'' χωρίς να ακουστεί φωνήεν. Στα κορφιάτικα βραβεία η Δέσποινα Βανδή πήρε το βραβείο ενώ πρώτα την είχαν προσφωνήσει Άννα Βίσση. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και το κοινό στα κάγκελα. Όχι να πάρεις θέση χρυσό μου; Βισσικιά ή Βανδικιά;

Χρυσή περίοδος τηλεοπτικών ξεκατινιασμάτων. Ωραία χρόνια, ανέμελα. Μια νοσταλγία σε πιάνει τώρα που όλοι έχουν καταπιεί τον Ζαμπούνη. Να υπάρχει ένα επίπεδο είπα εγώ το αντίθετο κι είσαι να πέσεις να με φας; Δεν την ακούσαμε τη Βανούλα την Μπάρμπα και δεν γίνονται πράγματα. Το αποτέλεσμα; Φλατ. Ποιότητα να κάνουμε, άψογες κοινωνικές σχέσεις να διατηρούν οι εκπρόσωποι της showbiz και να μην κουνιέται φύλο. Λείπεις Άντζελα, λείπεις πολύ.

Δέσποινα Βανδή – Άννα Βίσση

Μία κόντρα που ποτέ δεν καταλάβαμε αν υπήρξε η όχι; ”Γαλλικό” δεν ακούσαμε πάντως, να λέμε και την αλήθεια. Προϊόν μάρκετινγκ ή όχι το Δεσποινάκι προχθές πήρε βραβείο με προσφώνηση Άννα Βίσση. Όχι, όχι να τα πούμε όλα εδώ που φτάσαμε. Και φίλες δεν ήταν. Ξεχνάς τι έγινε με το εξώφυλλο της Άννας στη Vogue με κόκκινο Christian Lacroix; Δεν πέρασε μία ημέρα και η Δέσποινα Βανδή φορά το ίδιο φόρεμα (χάθηκαν τα  Lacroix) σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης. Κοινή φωτογραφία δεν υπάρχει, μην ψάξεις αδίκως. Ονομαστική αναφορά ούτε.

 

Πριν προχωρήσω στην Τάτη να σου θυμίσω μία (πιο πρόσφατη δε γίνεται)δήλωση της Άννας. ”Ούτε αυτό ήταν δική μου ευθύνη ή επιλογή. Αυτό είναι του κόσμου. Εγώ δεν ανέφερα ποτέ στη ζωή μου το όνομα που είπες. Με ρωτούν. Αν δεν απαντήσω, θα με πουν κομπλεξική. Αν απαντήσω άσχημα, θα πουν ότι με νοιάζει. Αν απαντήσω καλά, θα με πουν ψεύτρα. Δεν μιμούμουν εγώ, άλλος το έκανε, αλλά εμένα ρωτούσαν. Άρα, η δική μου θέση ήταν δυσκολότερη.”

Τατιάνα Στεφανίδου -Χριστίνα Λαμπίρη

Συνεργασία στενή μέχρι που η Χριστίνα Λαμπίρη να πει ”το φτάνει ως εδώ” και να μην  την ακολουθήσει στο Alter. Όχι μόνο δεν πήγε αλλά υπέγραψε συμβόλαιο με το Star, έγινε κεντρικιά και έστησε εκπομπή καρμπόν με αυτή της Τατιάνας; Στην Τατιάνα τατιανίες; Την έκοψε την καλημέρα. Τα χρόνια της ψύχρας 10 στον αριθμό. ”Ήσουν η αγαπημένη μου, ο άνθρωπός μου” θα πει η Τατιάνα όταν θα την καλέσει στο Αξίζει να το δεις στον ΑΝΤ1. Και πέταξε το μπαλάκι. Άκου απάντηση η Χριστίνα. ”Σκέφτηκα ότι έτσι και πάω απέναντι, η Στεφανίδου θα με κόψει φέτες”. Είχε το χάρισμα. ”Άρχισα να τσιτώνω, όταν κάποια στιγμή κάνοντας ζάπινγκ είδα την εκπομπή σου και ήταν ακριβώς ίδια με τη δικιά μου. Ήμουν εγώ. Θύμωσα, στεναχωρήθηκα, αλλά στη συνέχεια το συνήθισα και μετά έγινε ένας απλός ανταγωνισμός.” Τάδε έφη Τάτη. ”Είχα δαιμονιστεί. Εσύ είχες χαράξει τη ρότα κι εγώ ακολουθούσα. Κάποια στιγμή, φτάσαμε να κάνουμε μέσο όρο 11% – και μάλιστα την εποχή που εσύ δεν ήσουν απέναντι γιατί ήταν η περίοδος που θα γεννούσες. Tότε σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνω η Χριστίνα. Και τότε έγινα ο εαυτός μου.” Εκείνη η εκπομπή έσπασε τα κοντέρ, φίλιωσαν και τώρα φιλιά-αγκαλιές-τα δέοντα στον σύζυγο.

Τζούλια Μπάρκα – Τζένη Χειλουδάκη

 

Μαγεία. 2001 εκπομπή ”Γυάλινος Τοίχος” (αυτά ήταν ονόματα) Τζούλια Μπάρκα και Τζένη Χειλουδάκη σε ένα κρεσέντο εκατέρωθεν προσβολών. Στην ιστορία με χρυσά γράμματα έχει περάσει το παρακάτω κονβερσασιόν.

-Τι χάθηκα μωρή; Εγώ περπατούσα με την Κλόντια και μου έσφιγγε το χέρι η Σοφία Λόρεν κι εσύ δεν ήξερες να χρησιμοποιείς το προφυλακτικό. Ξεκ^%$#λου.

-Όταν εγώ δούλευα με τον Νικ Κασσαβέτης εσύ ήσουν σπίτι σου κι έπλενες πιάτα.

-Το παρελθόν δεν ξεχνιέται κορίτσι μου. Ο κόσμος δεν είναι μαμούχαλος. Θίχτηκες μωρή που στο Δελφινάριο σου έκαναν τη χάρη κι ανέφερα το όνομά σου.

Ελένη Μενεγάκη – Ρούλα Κορομηλά

Εδώ συνέβη κάτι αντίστοιχο με το ντουέτο Άννα-Δέσποινα. Συνυπήρχαν αρμονικά στο σύμπαν αρκεί η μία να μην έπεφταν μούρη με μούρη. Από μακριά κι αγαπημένες (;). Τα δασκάλα και μαθήτρια μην τα ακούς, για τα μάτια του κόσμου πίσω στο μακρινό 1996. Η Ελένη διαδέχτηκε τη Ρούλα στον Πρωινό Καφέ (ούτε η Πόπη Χατζηδημητρίου δε θυμάται σέρβιρε καφέ στον μεταβατικό χρόνο). Η Ρούλα φεύγει από το Mega το 2000 κι έπειτα από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφει για 4 χρόνια στην πρωινή ζώνη, αρχικά του Alpha και στη συνέχεια του Star. Τα νούμερα τηλεθέασης θερμοκρασία Ρέικιαβικ μήνα Αύγουστο. Πώς να μη σκάσει το Ρουλιώ που η Ελένη έγινε η βασίλισσα της πρωινής ζώνης; Τι κόντρα μπορώ να έχω εγώ με την κυρία Μενεγάκη δήλωνε στους δημοσιογράφους κάθε φορά που προσπερνούσαν Στέφανο Σαρτίνι και έφταναν στο επίμαχο. Τι κόντρα μπορώ να έχω εγώ με την κυρία Μενεγάκη;

Άντζελα Δημητρίου – Καίτη Γαρμπή

Μία από τις πάρα πολύ αγαπημένες μου στιγμές στην καριέρα της θεάς Άντζελας Δημητρίου (γιατί να είμαστε αντικειμενικοί άλλωστε;) Η κρίση στη σχέση των δύο γυναικών δεν έχει σαφή χρονικό προσδιορισμό. Το 1997 δίνει μέγιστη συνέντευξη. Αυτολεξεί μεταφορά. ”Δεν μπορούν να γράψουν για τα δάση που καίγονται, για τους σεισμούς που έρχονται και ασχολούνται με το τι κάνει η Άντζελα Δημητρίου, τι κάνει η Καίτη Γαρμπή που είναι συμπεθέρα μου και την αγαπώ πολύ. (γυρίζει στην κάμερα με ύφος Κατερίνα Στανίση) Καίτη πολύ σύντομα θέλω ένα μωρό, ε; Είναι συμπεθέρα μου δεν είμαστε στα μαχαίρια.” Τώρα με ρωτάς από πού προέκυψε το συμπεθεριλίκι και νομίζεις δεν έχω απάντηση; Άκουσέ με. Η αδελφή της Καίτης Γαρμπή, Λιάνα, ήταν παντρεμένη με τον αδελφό της Άντζελας. Τώρα βάλε στο κεφάλι το ένρινο της Λαίδης και διάβασε προσεκτικά. ”Νευρίασα πάρα πολύ με την Καιτούλα τη Γαρμπή. Η Καιτούλα είχε πει εγώ δε θα πήγαινα ποτέ στην Τουρκία και ξαφνικά ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω την Καιτούλα τη Γαρμπή στην Κωνσταντινούπολη μες στην τρελή χαρά με την μπέλι ντανς να την μαθαίνει χορό της κοιλιάς.” Και σα να μην έφτανε η μπέλι ντανς και οι απόπειρες λικνίσματος της Καιτούλας της Γαρμπή (πάντα) χτύπησε και το τηλέφωνο. ”Μα, βρε κορίτσι μου εσύ στο νοσοκομείο; Δεν το επιτρέπω. Πώς; Θέλω να έρθω να σε δω. Πες μου έχει κάμερες κάτω;” Ρώτησε η Καιτούλα η Γαρμπή αν έχει κάμερες κάτω; Η  Καιτούλα η Γαρμπή; Κι έρχεται το καλό, το πιο δυνατό. ”Κι εγώ ήμουν με τα χεράκια μου τρυπημένα και από εδώ κι από εκεί σαν τον Χριστό, έτσι (κάνε εικόνα σταυρό) στο κρεβάτι. Όσκαρ ερμηνείας. Βραβείο Φράνκο Τζεφιρέλι.

 

Γιώργος Παπαδάκης – Γιώργος Αυτιάς

Ήθελε ο Γιώργος Αυτιάς σόλο καριέρα. Δεκτό. Έφυγε από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” για να ηγηθεί της δικής του εκπομπής. Συχνά πυκνά έκανε αναφορές στον άλλοτε στενό του συνεργάτη. Μία στην τύχη στο περιοδικό Τηλέραμα. ”Άλλωστε, πριν από πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1, για δελτίο ειδήσεων με πηγαίνανε αρχικά. Μετά, όμως, υπήρξαν διαφωνίες και για τιμωρία με βάλανε στον Παπαδάκη.” Ουπς. Τηλεοπτικά η σύγκρουση ήταν μετωπική. Ίδια θεματολογία, ίδια ώρα προβολής. Μάλλον, τα έχουν βρει αλλά και για καφέ δεν είναι κάθε Κυριακή. Ο Γιώργος Παπαδάκης πάντως στο ΒΗΜΑ το 2014 είχε δηλώσει: ”Θέλω να τον συμβουλέψω να πάψει να ασχολείται μαζί μου. Είναι εμμονή πια αυτό που γίνεται. Έχω γλυκές αναμνήσεις από όλους τους συνεργάτες μου. Με άλλους περισσότερες και με άλλους λιγότερες. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει πια.”

Κώστας Χαρδαβέλλας – Αγγελική Νικολούλη

Να κάνουμε ένα ρεπορτάζ στην ομίχλη για τον Κώστα και την Αγγελική, την Αγγελική και τον Κώστα. Τον Οκτώβριο του 1995 η Αγγελική ξεκινάει να ρίχνει ”Φως στο Τούνελ”. Success story. Το πήρε βαριά και ο Χαρδαβέλλας. Δηλώσεις σε περιοδικά και εφημερίδες αποτελούν μελανό σημείο της ιστορίας. Οι δυο τους αποκατέστησαν τις σχέσεις. Ο Κώστας Χαρδαβέλλας καλεσμένος στην εκπομπή ”Τα Καρντάσιανς” μίλησε για την τωρινή φάση της σχέσης τους. ”Έχουν διαλυθεί πλέον τα σύννεφα μεταξύ μας. Υπήρχε ένας θυμός και μία αίσθηση ότι κάτι άρπαξε, αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Την Αγγελική την έβγαλα εγώ στην τηλεόραση. Είναι πολύ καλή ρεπόρτερ. Κάποια στιγμή διαφωνήσαμε για κάποια πράγματα, έφυγε και μετά είδα αυτή την εκπομπή στον ΣΚΑΙ. Θύμωσα, πέσαμε και στην παγίδα να ανταλλάξουμε πέντε πράγματα μέσα από τα περιοδικά, λάθος. Βρεθήκαμε όμως και τώρα είμαστε μια χαρά.”

Γιώργος Νταλάρας – Τζίμης Πανούσης

Μόνο αυτό χρειάζεται να δεις. 03:34 λεπτά πιουρ απόλαυσης.

 

Η τοποθέτηση του Γιώργου Νταλάρα στην εκπομπή του Γιώργου Νταλάρα στο Πρωινό του ΑΝΤ1. ”Όταν ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί τη σάτιρα για να βγάλει την αθλιότητά του, παίζουμε με την παραβατικότητα. Η ιστορία του Πανούση για μένα έχει τελειώσει. Έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Εκείνος κάνει αυτό που νομίζει ότι πρέπει να κάνει. Εγώ βλήθηκα από τη νοοτροπία του Πανούση, ο Πανούσης όμως, σχεδόν διαλύθηκε από αυτό, γιατί τώρα ο κόσμος ξέρει τι ακριβώς σημαίνει να κάνεις αυτό που κάνει ο Πανούσης.”

Ούτε βλέμμα δεν έχουν ανταλλάξει από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στην Ευελπίδων.

Νίκος Καρβέλας – Μάριος Φραγκούλης

 

Αποχώρησε ο Μάριος Φραγκούλης από το μαγαζί που εμφανιζόταν η Άννα Βίσση κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος. Ούτε στα τσιφτετέλια δεν έφτασε η Άννα και σηκώθηκε από το τραπέζι. Στα Αστέρια έγινε ο σαματάς. Η Άννα διατήρησε την ψυχραιμία της αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Νίκο Καρβέλα. Φραστική επίθεση κι ένας Μάριος Φραγκούλης με κολάρο λίγες ημέρες μετά να αποχωρεί από το γραφείο του εισαγγελέα. Ο Μάριος Φραγκούλης καταγγέλλει τον Νίκο Καρβέλα ως ηθικό αυτουργό για βαριές σωματικές βλάβες, για κακόβουλη εξύβριση, για βλασφημία των Θείων και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Bonus: Βαγγέλης Γιαννόπουλος (προεκλογική περίοδος 1996)