INSTAGRAM

Οι hipster άντρες του Ιράκ δεν είναι όπως οι υπόλοιποι

Ο χιπστερισμός -σε άπταιστα ελληνικά- είναι ένα σημείο των τελευταίων αρκετών χρόνων. Ένα σημείο που έκανε μια μεγάλη μερίδα του αντρικού πληθυσμού να αφήνει πλούσια και μακριά γένια, να φοράει πολλά αξεσουάρ, να γυρίζει το ρεβέρ στο παντελόνι και τόσα μα τόσα άλλα, πράγματα που μέχρι πρότινος ήταν κάπως ασυνήθιστα.

Κι ενώ αυτή η εικόνα έγινε οικεία πια για το μάτι σου, ήρθε η ώρα να δεις κάποιους hipsters από το Ιράκ στους οποίους μπορεί εμφανισιακά να μη διακρίνεις καμία διαφορά με τους κοινότυπους, ωστόσο ζουν και δρουν σ’ ένα μέρος πολύ διαφορετικό από εκείνα που μέχρι σήμερα αντίκριζες hipsters.

Στην κουρδική περιοχή Erbil του Ιράκ, μόλις 60 μίλια μακριά από την εμπόλεμη ζώνη των Κούρδων μαχητών με τον ISIS, μερικοί νέοι άνδρες έχουν γίνει μέλη του club “Mr. Erbil” και “αλωνίζουν” τους δρόμους της περιοχής με τα καλοφτιαγμένα κοστούμια τους και τα πλούσια γένια τους.

 

Δεν τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται hipsters, προτιμούν το “gentlemen”. Όπως εξηγεί ένας εκ των ιδρυτών του club, ο Goran Pshtiwan, όταν ξεκίνησαν την ομάδα, βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση, στην πορεία προέκυψε και ο πόλεμος ενάντια στον ISIS, οπότε δεν υπήρχε κανενός είδους εμπορική ή άλλη επιχείρηση στην περιοχή. Σκέφτηκαν, λοιπόν, να μαζευτούν και να κάνουν κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό των ανθρώπων και θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται.

 

Κάπως έτσι προέκυψε το club, που έχει το δικό του λογαριασμό στο instagram και στο οποίο μπορείς να δεις φωτογραφίες από την καθημερινότητα των πάντα προσεγμένων και στιλάτων μελών του. Αξίζει, δε, να πούμε ότι όλα τους τα κοστούμια είναι φτιαγμένα από ντόπιους ράφτες ενώ το όνειρό τους είναι να γίνουν fashion icons, ώστε το club “Mr. Erbil” να βρει κάποτε το χώρο που του αξίζει σε περιοδικά όπως τα GQ, Esquire κ.ά.