LIFE

Φέτος το ημερολόγιο Pirelli πρέπει να το πάρουν (και) οι γυναίκες

Το 43ο ημερολόγιο - θεσμός της Pirelli έχει γυναικεία υπογραφή γι' αυτό και είναι διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Η Annie Leibovitz φωτογραφίζει - περισσότερο ντυμένες παρά γυμνές - γυναίκες που μέχρι πρότινος δεν έχουμε ξαναδεί να ποζάρουν σε αυτό το φωτογραφικό άλμπουμ.

Τις προηγούμενες χρονιές για παράδειγμα, είχαμε δει στις σελίδες του μοντέλα όπως Gigi Hadid, Joan Smalls, Anna Ewers, Candice Huffine και Adriana Lima να ποζάρουν με λάγνο βλέμμα προβάλλοντας τα κάλλη τους σε όλο τους το μεγαλείο και – παρόλο που κι εμείς ως γυναίκες θαυμάζουμε το ωραίο – ότι είναι μια στάλα (και περισσότερες) σεξιστικό, θα το πούμε.

Όταν όμως η Annie Leibovitz αναλαμβάνει να απαθανατίσει μερικές γυναίκες – ινδάλματα προκειμένου να τις κρεμάσουμε στον τοίχο μας και να έχουμε κάτι να μας εμπνέει κάθε μήνα, το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο διαφορετικό, αλλά άκρως φεμινιστικό.

Στο φετινό ημερολόγιο λοιπόν, βλέπουμε γυναίκες όπως η τενίστρια Serena Williams, η blogger Tavi Gevinson, η Ιρανή καλλιτέχνιδα Shirin Neshat, η γνωστή και μη εξαιρετέα Yoko Ono, η Patti Smith, η κριτικός και συγγραφέας, Fran Lebowitz, το μοντέλο Natalia Vodianova, αλλά και η κωμικός Amy Schumer στην πιο υπέροχη, body positive, φωτογραφία που έχει βγάλει ποτέ.

Yoko Ono

Tavi Gevinson

Shirin Neshat

Serena Williams

Patti Smith

Yao Chen

Natalia Vodianova

Agnes Gund και Sadie Rain-Hope Gund

Amy Schumer

Και μια ματιά στα backstage