DIANA

Η πριγκίπισσα Diana γίνεται άγαλμα στο παλάτι του Kensington 20 χρόνια μετά το θάνατό της

Τον ερχόμενο Αύγουστο συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Diana, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Με αφορμή αυτή τη θλιβερή επέτειο, οι δύο γιοι της, William και Harry, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός αγάλματος για τη μητέρα τους στο παλάτι του Kensington.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η μητέρα μας έφυγε από τη ζωή και ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μ’ ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές. Ελπίζουμε το άγαλμα να βοηθήσει με κάποιο τρόπο όλους εκείνους που θα το επισκέπτονται όταν ετοιμαστεί. Είναι ευχής έργον να αποπερατωθεί πριν το τέλος του 2017“, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των William και Harry, που εξέδωσε χθες το Παλάτι.

Η ανακοίνωση αναφέρει επιπλέον ότι οι δύο πρίγκιπες έχουν συγκαλέσει μια επιτροπή στην οποία θα ανατεθεί ιδιωτικά η άντληση κεφαλαίων για τη δημιουργία του αγάλματος. Μεταξύ άλλων, η εν λόγω επιτροπή θα παρέχει συμβουλές σχετικά με την επιλογή του γλύπτη και θα συνεργαστεί με την υπηρεσία “Historic Royal Palaces” του Παλατιού, σχετικά με την εγκατάσταση του αγάλματος στους δημόσιους κήπους του Kensington.