DONALD TRUMP

Οι σεξιστικές ατάκες του Donald Trump, τώρα και σε διαφημίσεις

O Saint Hoax είναι ένας Σύριος καλλιτέχνης, ο οποίος δημιουργεί βλέποντας το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό από μια πιο σατιρική πλευρά, με αποτέλεσμα τα έργα του να είναι αρκετά αμφιλεγόμενα - όπως ακριβώς και τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται.

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά, o Donald Trump, ο οποίος έχει φροντίσει ώστε να τροφοδοτήσει την παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων με τόσο αρνητικό υλικό, που ακόμα κι αν του κοβόταν η γλώσσα θα μπορούσαμε να συζητάμε γι’ αυτόν για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Δεδομένου αυτού, ο Saint Hoax διάλεξε – όχι με ιδιαίτερη δυσκολία προφανώς – τα σεξιστικά σχόλια του Donald Trump ενάντια στις γυναίκες και τα έβαλε σε σεξιστικές, vintage διαφημίσεις. Μάντεψε, ταιριάζουν γάντι, παρόλο που δημιουργήθηκαν περισσότερα από πενήντα χρόνια πριν.

(Πάτα τα βελάκια αριστερά – δεξιά για να δεις περισσότερες διαφημίσεις.)

Ο Saint Hoax είχε αναλάβει ένα project εμπνευσμένο από τις μισογύνικες διαφημίσεις των 50’s, και παρατήρησε ότι οι ομοιότητες μεταξύ των συνθημάτων των διαφημίσεων και των σχολίων του Trump για τις γυναίκες, ήταν όλο και περισσότερες.

Ο τρόπος με τον οποίο εκπροσωπούνται οι γυναίκες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει αλλάξει δραματικά από τότε που δημοσιεύτηκαν αυτές οι διαφημίσεις. Δυστυχώς, ο Donald Trump θέλει να γυρίσει την Αμερική πίσω στην “Mad Men” εποχή.

Ποιον θα ψήφιζε ο Saint Hoax για πλανητάρχη αν μπορούσε να διαλέξει οποιονδήποτε; Tη Michelle Obama.