ΚΑΝΝΕΣ

Οι Κάννες έριξαν “πόρτα” σε γυναίκες που δε φορούσαν ψηλοτάκουνα

Το προσωπικό ασφαλείας του Φεστιβάλ των Καννών, απαγόρευσε το βράδυ της Κυριακής την είσοδο σε μια παρέα γυναικών, με την αιτιολογία ότι είχαν επιλέξει να φορέσουν χαμηλά παπούτσια και όχι ψηλοτάκουνα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη παρέα – με γυναίκες ηλικίας περίπου 50 ετών-, επρόκειτο να παρακολουθήσει την ταινία Carol, που έχει ένα δυνατό φεμινιστικό μήνυμα.  Εκτός από τη συγκεκριμένη παρέα, κι άλλοι προσκεκλημένοι φαίνεται ότι είδαν την έξοδο για τον ίδιο λόγο.

Η είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά στην Screendaily και στη συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου. Αρκετοί που ήρθαν αντιμέτωποι με αντίστοιχη συμπεριφορά από την πλευρά του προσωπικού ασφαλείας του Φεστιβάλ, το κατήγγειλαν μέσω διαδικτύου.

Ανάμεσα τους και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για την Αmy Winehouse, Asif Kapandia, ο οποίος τουίταρε ότι η σύζυγος του παραλίγο να μείνει εκτός, ακριβώς επειδή δε φορούσε ψηλά παπούτσια. Προφανώς η είσοδος τελικά της επετράπη.

H παραγωγός Valeria Richter, ανέφερε στη Telegraph ότι την σταμάτησαν τέσσερις φορές, όταν πήγε να δει την πρεμιέρα του The Sea of Trees. Φυσικά, την άφησαν να μπει όμως η ίδια φάνηκε δυσαρεστημένη. “Βάζουμε φόρεμα και κάνουμε προσπάθεια να είμαστε επίσημες και γιορτινές, αλλά το να απαιτούν ψηλά παπούτσια δεν είναι σωστό” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Όλες πρέπει να φοράμε χαμηλά παπούτσια, για να είμαι ειλικρινής. Δεν πρέπει να φοράμε ψηλά” δήλωσε η ηθοποιός Emily Blunt όταν ρωτήθηκε ποια είναι η άποψη της, σχετικά με το θέμα. “Προκαλεί μεγάλη απογοήτευση, σε μια περίοδο που νομίζεις ότι δημιουργείται αυτό το νέο κύμα ισότητας”, προσέθεσε η Blunt στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, Sicario.

Η διοργάνωση αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά επιβεβαίωσε στην Screendaily ότι είναι απαραίτητο για όλες τις γυναίκες να φορούν ψηλοτάκουνα στις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Thierry Fremaux, μέσω τουίτερ χαρακτήρισε αβάσιμες πολλές από τις καταγγελίες.