LIFE

Άσε τη Documenta14, θέλω να μιλήσουμε για τη Mockumenta14

Μα τι είναι τέλος πάντων η Documenta14; Η Μαριλέλλα Αντωνοπούλου πριν λίγους μήνες είχε περάσει μια ολόκληρη μέρα παρέα με την φωτογράφο μας, Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson στους χώρους της έκθεσης με σκοπό να μάθουμε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή.

Από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μέχρι το Α’ Νεκροταφείο και άλλες δράσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης, η Documenta14 αποτυπώνει (;) τον κόσμο γύρω μας μέσα από τα μάτια της σύγχρονης τέχνης. Οι απόψεις για το περιεχόμενο της έκθεσης διίστανται και πολλοί είναι αυτοί που δεν εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, μάλιστα υπάρχουν και πολλές αφίσες στο κέντρο της Αθήνας που δηλώνουν ξεκάθαρα την απέχθειά τους προς αυτή.

Στο facebook πάντως τις τελευταίες μέρες έχει κάνει buzz το page της Mockumenta14, το οποίο έχει δημιουργηθεί ξεκάθαρα για να τρολάρει την έκθεση.

Από τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, μέχρι τους πίνακες που κάνει ο Σταμάτης Γονίδης (!) στο page θα βρεις μερικά από τα πιο εύστοχα και αστεία posts σχετικά με την Αθήνα και το τι σημαίνει τελικά μοντέρνα τέχνη.

Είτε σου αρέσει είτε όχι η Documenta14, δεν γίνεται να μην γελάσεις με το σατιρικό περιεχόμενο της Mockumenta14.