ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ: Πώς τα χρήματα κατάφεραν να τους χωρίσουν

Αλίκη και Δημήτρης. Ένα ζευγάρι που έγραψε κινηματογραφική ιστορία και κατάφερε να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι χειρίζονταν το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Ο γάμος τους αλλά και ο χωρισμός τους έγιναν πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλα τα περιοδικά της χώρας, με τους θαυμαστές της Αλίκης να εξακολουθούν να τη θεωρούν τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στα Μέσα.

Τελικά, γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι χώρισαν στις μεγάλες τους δόξες;

Πολλά έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια, με την απόλυτη κυρία του τότε καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, την Κική Σεγδίτσα, να έχει δώσει τη δική της απάντηση σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό People.

”Εκείνος έπαιζε στο θέατρο με την Μπέτυ Αρβανίτη και η Αλίκη είχε βγάλει τις ζήλιες της εγκυμοσύνης. Ένα βράδυ του όρμησε κανονικά και μπήκα εγώ στη μέση. Μου εμπιστεύτηκε πολλά τότε η Αλίκη, που δεν τα δημοσιοποίησα ποτέ, κι ας πιέστηκα από εκδότες να γράψω ένα βιβλίο.

Στον χωρισμό τους υποστήριξα τον Παπαμιχαήλ. Όχι επειδή τον συγχωρούσα, αλλά επειδή τον καταλάβαινα. Η σχέση αυτή, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ. Ο Παπαμιχαήλ ήταν πολύ σφιχτός στα οικονομικά και η Αλίκη ανοιχτοχέρα. Και, από την άλλη, το πιο σημαντικό: Πάντα ήθελε την πρωτιά στη μαρκίζα και στη σχέση: Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ. Εκείνη, όμως, την εποχή δικαιωματικά, λόγω των πολύ σπουδαίων ερμηνειών του στο θέατρο, μπροστά έπρεπε να είναι ο Δημήτρης. Όχι ότι δεν ήταν πολύ καλή ηθοποιός η Αλίκη, αλλά ο Παπαμιχαήλ ήταν κολοσσός”.

Όσο για τον μεγάλο έρωτα της Αλίκης; Δεν ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

”Ο έρωτας της ζωής της ήταν ο Γιώργος Ηλιάδης. Μαζί του μεταμορφώθηκε σε όλα. Έγινε περισσότερο κοινωνική, επανατοποθετήθηκε καλλιτεχνικά. Τον ερωτεύτηκε πολύ. Την πρώτη στιγμή που τον είδε, μου είχε πει πως σκέφτηκε: «Αυτός είναι!». Γι’ αυτό και η προσγείωση όταν πήραν διαζύγιο, για δικούς του λόγους, ήταν απότομη”, έχει παραδεχτεί η καλή φίλη της Αλίκης, Κική…