SHOPPING

3 “θηλυκά” βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι καταφέρνω να διαβάσω πολλά βιβλία ακόμα και αν δεν έχω πολύ χρόνο ελεύθερο στη διάθεση μου. Ίσως βοηθάνε οι παραλίες, οι κατά γενική ομολογία πιο αργοί ρυθμοί, η ζέστη. Δε ξέρω! Το σίγουρο είναι ότι πολύ το χαίρομαι που ήδη μέσα Ιουλίου μπορώ να σου μιλήσω για τρία νέα βιβλία που έχω διαβάσει η ίδια, με τα ματάκια μου. Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι πρωταγωνιστούν γυναίκες. Παρακάτω μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρειες και να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, Μ. ΤΖΙΡΙΤΑ >> 14.94€

Πειραιάς 1967. Το πλοίο Ελπίς σαλπάρει για Αυστραλία, μεταφέροντας εκατοντάδες διαφορετικούς ανθρώπους με μια κοινή ελπίδα· μια καλύτερη ζωή. Ανάμεσά τους και η Ελπίδα, που ταξιδεύει με πλαστή ταυτότητα, κουβαλώντας μαζί της το φρικτό μυστικό της. Ένας ώριμος επιχειρηματίας, πρώην ναυτικός, ο γοητευτικός γιατρός του πλοίου, μια απελπισμένη γυναίκα που αναζητά το παιδί της στη μακρινή ήπειρο, μια νεαρή κοπέλα που πηγαίνει στην Αυστραλία να παντρευτεί χωρίς τη θέλησή της είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα γνωρίσει κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και που θα σημαδέψουν τη ζωή της για πάντα.

Ένας πολύ καλός λόγος να ξεκινήσεις οποιοδήποτε βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα είναι ότι όλα της έχουν γίνει best seller. Το “Ταξίδι της Ελπίδας”, που είναι νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σίγουρα είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να ανταγωνιστεί τα προηγούμενα.

Το διάβασα πολύ εύκολα, λίγο πριν μπει επίσημα το καλοκαίρι. Από τις πρώτες σελίδες, ένιωσα να βρίσκομαι στο έτος 1967, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Η γραφή της Μαρίας Τζιρίτα είναι απλή, δε σε δυσκολεύει χωρίς λόγο και η ιστορία κυλάει όμορφα. Αυτό που μου έμεινε, είναι η αισιόδοξη ματιά για τη ζωή.

Διάβασε το: Εάν ψάχνεις κάτι εύκολο για την παραλία, αν σου αρέσουν οι ερωτικές ιστορίες, η θάλασσα, τα ταξίδια.

ΑΟΡΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, Μ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ >> 13.49€

Tα κορίτσια διασχίζουν τις θάλασσες του χρόνου. Τα κορίτσια αγωνίζονται, ελπίζουν. Επιζούν χάρη σε συμπτώσεις, χάρη σε μικρά θαύματα, χάρη σ’ αυτούς που δεν τα βλέπουν. Παλεύουν να μην ξεχωρίσουν, να μη σκαλώσει πάνω τους κανένα βλέμμα. Κουρνιάζουν μέσα στο πλήθος και γίνονται μητέρες και γιαγιάδες άλλων κοριτσιών. Τα κορίτσια είναι αόρατα μέσα στα καραβάνια των ξεριζωμένων της Ιστορίας, είναι όμως ζωντανά στο μυθιστόρημα-ποταμό της Μανίνας Ζουμπουλάκη που διατρέχει τον χρόνο και οδηγεί από το μακρινό ’22 στο αόρατο αύριο. Κρυμμένες πίσω από αντρικές ταυτότητες, τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται αριστοτεχνικά τις ιστορίες τους. Ο κόσμος του θεάματος, το θέατρο και η σόουμπιζνες είναι ο χώρος τους για περισσότερο από έναν αιώνα. Μαζί τους τρέχει η μεγάλη Ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ…

Επίκαιρο και καθηλωτικό το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη “Αόρατα Κορίτσια” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ήδη από το πρώτο κεφάλαιο, άρχισε να μου κρατάει το ενδιαφέρον καθώς αποκάλυψε το πρώτο “τουίστ” της ιστορίας του.

Καθώς είμαι πολύ κακή στο να θυμάμαι πράγματα, χρειάστηκε αρκετές φορές να γυρίσω προς τα πίσω να θυμηθώ ονόματα. Αν το επιλέξεις, καλό θα ήταν να το πας μονορούφι για να μην πάθεις τα ίδια.

Κατά τα άλλα, αγγίζει το θέμα του προσφυγικού με έναν μοναδικό τρόπο και προβληματίζει για το μέλλον μας. Βάζει τη φαντασία σου να δουλέψει και προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Διάβασε το: Αν έχεις καλή μνήμη και σου αρέσουν οι ιστορικές αναφορές.

MAESTRA, L.S. HILTON >> 14.99€

Μια θεαματική απάτη σε έναν οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου. Μια ερωμένη που τρέχει ξυπόλυτη στους δρόμους του Παρισιού. Μια οργανωμένη κλοπή από το γιοτ ενός δισεκατομμυριούχου. Μια ανατριχιαστική δολοφονία κάτω από μια γέφυρα στη Ρώμη. Αυτοί το ξεκίνησαν.Εκείνη θα το τελειώσει.

Εύκολο και πικάντικο το “Maestra” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το διάβασα στην εβδομάδα των διακοπών μου με μεγάλη ευκολία και αρκετά φωναχτά “δεν το πιστεύω”.

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της L.S. Hilton. Διαφημίζεται στο εξωτερικό ως ένα από τα πιο δυνατά θρίλερ της χρονιάς και από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι σίγουρα σε αρκετά του σημεία είναι ανατριχιαστικό. Πρωταγωνιστεί αυτό που θα λέγαμε μια γυναίκα – δηλητήριο. Τέχνη, πλούτη, ταξίδια, φόνοι, σεξ. Αυτή είναι η συνταγή της Maestra.

Διάβασε το: Αν ψάχνεις τρόπο να ανεβάσεις τη λίμπιντο σου. Αν είσαι fan του 50 Shades of Grey. Αν δεν σε ενοχλούν οι περιγραφές σε σεξουαλικές σκηνές.