WATCHLIST

Το συγκινητικό “αντίο” των Ράδιο Αρβύλα στον Χάρρυ Κλυνν

Η έναρξη της εκπομπής των Ράδιο Αρβύλα ήταν τελείως διαφορετική τη Δευτέρα που μας πέρασε. Η είδηση του θανάτου του Χάρρυ Κλυνν ήταν η αφορμή για να εκφράσουν την αγάπη τους και το σεβασμό τους σε έναν άνθρωπο που τους καθόρισε με το έργο του. Ο Αντώνης Κανάκης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην πρώτη τους «γνωριμία» αλλά και στη δύναμη της σάτιρας που έκανε. Ο θάνατος του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη, δύο χρόνια πριν ήταν για εκείνον η αρχή του τέλους.

«Συζητούσαμε και με τα παιδιά πώς να ξεκινήσουμε το Ράδιο Αρβύλα. Είναι μία παράξενη εκπομπή. Σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν αλλά εδώ που τα λέμε ο Χάρρυ Κλυνν μάλλον έφυγε από τη ζωή δύο χρόνια πριν. Σήμερα είχε την τυπική αναχώρηση. Σήμερα, χάσαμε την Ποντιάρα μας, χάσαμε τον Χάρρυ Κλυνν. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για εμάς και σε προσωπικό επίπεδο.»

 

«Ο Χάρρυ Κλυνν βρέθηκε στο Ράδιο Αρβύλα το 2011, έχουν περάσει από τότε επτά χρόνια. Όταν τον παρουσιάζαμε λέγαμε πόσο μεγάλη σημασία είχε αυτός ο άνθρωπος για όλη, την όποια, εμπλοκή στη συνέχεια της ζωής μας είχαμε με αυτό που λέγεται σάτιρα. Εγώ τον γνώρισα προσωπικά το 1978, όταν άκουσα τον πρώτο του δίσκο. Είχε αυτή τη μαγεία, τη δύναμη το να έρχεσαι σε πρώτη επαφή με τη σάτιρα χωρίς κανένας να σου εξηγεί τι είναι αυτό. Απλά να το ακούς και να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τη διαχείριση της πραγματικότητας γύρω σου. Πρώτα γνωρίσαμε τη σάτιρα της πολιτικής και μετά την πολιτική την ίδια.»