WATCHLIST

Τα επεισόδια που πρέπει να δεις, αν μείνεις μέσα του Αγ. Βαλεντίνου

Φέτος, αν επιλέξεις να παραμείνεις σπίτι σου για την Ημέρα των Ερωτευμένων, μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να μην παρακολουθήσεις ρομαντικές ταινίες, αλλά επεισόδια διάσημων σειρών που είναι αφιερωμένα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ετοίμασε, λοιπόν, τα αγαπημένα σου σνακς και ποτά, ξάπλωσε αναπαυτικά στον καναπέ και απόλαυσε τα παρακάτω επεισόδια.

Buffy: Bewitched, Bothered and Bewildered

Το 16ο επεισόδιο της 2ης σεζόν Buffy δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο τραγούδι της δεκαετίας του ’40, που ερμήνευσαν, μεταξύ άλλων, η Ella Fitzgerald και ο Frank Sinatra.

H Cordelia αποφασίζει να χωρίσει τον Xander ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι, ο Xander καταφεύγει στη βοήθεια της Amy, την οποία εξαναγκάζει να τον βοηθήσει με ένα ξόρκι, ώστε η Cordelia να ξαναγυρίσει κοντά του. Ωστόσο, το ξόρκι πάει στραβά κι έτσι ο Xander βρίσκεται κυνηγημένος από όλες τις γυναίκες του Sunnydale, εκτός της Cordelia.

 

Πρόκειται για ένα κλασικό επεισόδιο Buffy, με πολύ χιούμορ – όπως άλλωστε τα περισσότερα επεισόδια που αφορούν στην ερωτική ζωή του Xander. Το παράλληλο story arc, που αφορά στα βαμπίρ της σειράς, είναι ακόμα πιο «ευχάριστο», με έναν twisted τρόπο, καθώς ο Angel (στην evil φάση του, δηλαδή ως Angelus), κάνει δώρο στη Drusilla μια καρδιά. Κανονική. Που ξερίζωσε από έναν άνθρωπο. Τουλάχιστον ήταν πρωτότυπος και δεν της αγόρασε π.χ. σοκολατάκια ή τριαντάφυλλα, λόγω της ημέρας.

Η χαρακτηριστική ατάκα του επεισοδίου ανήκει, βέβαια, στον Xander:

I wish dating was like slaying. You know, simple, direct, stake through the heart, no muss, no fuss.

The Simpsons: I Love Lisa

Στο 15ο επεισόδιο της 4ης σεζόν των Simpsons (πληροφοριακά, σήμερα βρισκόμαστε στην 27η σεζόν), η Lisa αποκτά έναν ενοχλητικά επίμονο θαυμαστή. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του Springfield ετοιμάζονται να ανταλλάξουν ρομαντικές κάρτες. Κανείς, όμως, δε στέλνει κάρτα στον Ralph Wiggum, τον χαζούλη γιο του αστυνομικού διευθυντή της πόλης. Η Lisa τον βλέπει να κλαίει κι έτσι του δίνει μια κάρτα, για να μην στενοχωριέται, καθώς αισθάνεται ανεπιθύμητος. Έτσι, ο Ralph αρχίζει να πιστεύει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και να την ακολουθεί όπου μπορεί. Στην πορεία, η Lisa του φέρεται άσχημα και, βέβαια, αμέσως μετανιώνει για τη συμπεριφορά της. Φροντίζει, λοιπόν, να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους κι έτσι, ο Ralph, το κατεξοχήν μοναχικό παιδί του Springfield – και συχνά αντικείμενο χλεύης από τους συνομηλίκους του – κερδίζει μια φίλη.

 

Η πλοκή βασίστηκε σε μια προσωπική εμπειρία του παραγωγού του σόου, Al Jean, ο οποίος, όταν ήταν στο δημοτικό, είχε λάβει μια αντίστοιχη κάρτα από μια συμμαθήτριά του και αναρωτιόταν αν πράγματι εκείνη είχε ειλικρινή αισθήματά απέναντί του.

Ο χαρακτηριστικότερος διάλογος του επεισοδίου ανήκει στον Homer και τη Lisa Simpson.

Lisa: Ralph thinks I like him, but I only gave him a valentine because I felt sorry for him.

Homer: Ah, sweet pity. Where would my love life have been without it?

Arrested Development: Marta Complex

Στο 12ο επεισόδιο του 1ου κύκλου του Arrested Development, όλα τα μέλη της οικογένειας Bluth ζουν σε «ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου», όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Η μάνα Bluth διοργανώνει πάρτι επετείου γάμου για τον Tobias και τη Lindsay, όπου η τελευταία συνειδητοποιεί ότι θέλει διαζύγιο. Παράλληλα, η Marta, κοπέλα του G.O.B. Bluth, καταλαβαίνει ότι έχει αισθήματα για τον αδερφό του, τον Michael, ενώ ο γιος του Michael είναι ερωτευμένος με την πρώτη του ξαδέρφη. Η έλλειψη βασικών γνώσεων της ισπανικής γλώσσας εκ μέρους του G.O.B. του δημιουργεί προβλήματα στην – ήδη μπερδεμένη – σχέση του με τη Marta, ενώ ο μικρός αδερφός της οικογένειας, Buster, αποφασίζει να φύγει από το πατρικό του και να ζήσει μόνος του.

 

Η πλοκή είναι ιδιοφυής και το επεισόδιο είναι ένα από τα καλύτερα της σειράς. Καμία περιγραφή και κανένας επιθετικός προσδιορισμός δε μπορούν να αποδώσουν με ευστοχία την εξυπνάδα του επεισοδίου.

Χαρακτηριστική ατάκα της σειράς: όλες, όπως σε κάθε – σχεδόν – επεισόδιο της σειράς.

How I Met Your Mother: Desperation Day

Στο 16ο επεισόδιο της 6ης σεζόν HIMYM, ο Barney αναλύει στην Lily τη θεωρία του για τη Desperation Day, δηλαδή την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι γυναίκες που είναι μόνες τους, στις 13 Φεβρουαρίου βγαίνουν από το σπίτι τόσο απελπισμένες, που μπορούν εύκολα να κάνουν σεξ με τον οποιονδήποτε. Η Robin, ακούγοντας τη θεωρία του Barney, αποφασίζει να του αποδείξει ότι έχει άδικο και κανονίζει, την παραμονή της γιορτής, να βγει με τις single φίλες της.

 

Παράλληλα, ο Marshall βρίσκεται ακόμα στο πατρικό του σπίτι, στη Μινεσότα, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο του πατέρα του. Η Lily ετοιμάζεται να περάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνη της για πρώτη φορά όσα χρόνια είναι μαζί με τον Marshall και ο Ted αποφασίζει να πάει στη Μινεσότα και να φέρει πίσω τον φίλο του. Φυσικά η επιστροφή Ted και Marshall πραγματοποιείται με πολλές δυσκολίες, αλλά στο τέλος το ζευγάρι Lily – Marshall καταφέρνει να γιορτάσει την ημέρα των ερωτευμένων με τον τρόπο που οι ίδιοι μόνο ξέρουν: παρακολουθώντας το Predator. Ναι, τη γνωστή ταινία φαντασίας με τον Arnold Schwarzenegger.

Η ατάκα του επεισοδίου ανήκει, βέβαια, στον Barney.

February 13th, a magical night, where a Ten has the self-esteem of a Four and the depraved enthusiasm of a Two.

Friends: The one with the candy hearts

Στο 14ο επεισόδιο του 1ου κύκλου της σειράς, ο Joey ετοιμάζεται να βγει ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και, προκειμένου να μην αφήσει τον Chandler μόνο του, κανονίζει ώστε να έρθει άλλη μια κοπέλα μαζί. Η κοπέλα αυτή είναι η Janice. Που o Chandler την είχε παρατήσει ήδη μια φορά, στο 5ο επεισόδιο. Κι ακόμα μια φορά, στο 10ο.

 

Στο σπίτι της Monica, τα κορίτσια της παρέας περνάνε την ημέρα καταστρέφοντας διάφορα αντικείμενα παλιών τους σχέσεων και η Rachel σχεδόν βάζει φωτιά στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τρεις γοητευτικούς πυροσβέστες. Παράλληλα, ο Ross βγαίνει το πρώτο του ραντεβού μετά το διαζύγιό του με την Carol και, βέβαια, πέφτει πάνω στην ίδια και την κοπέλα της, την Susan.

Η χαρακτηριστική ατάκα του επεισοδίου ανήκει στον Chandler, που προσπαθεί να εμψυχώσει τον Ross να συνεχίσει τη ζωή του μετά τον χωρισμό με την Carol.

Come on, Ross, you gotta get back in the game here, okay? The Rachel thing’s not happening, your ex-wife is a lesbian. I don’t think we need a third.