SURVIVOR

Survivor: Οι παίκτες παραβίασαν τους κανόνες του παιχνιδιού και δέχθηκαν προειδοποίηση

Το είχε κάνει και ο Γιάννης Αγιάννης στους Άθλιους. Από την πείνα του είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί και τιμωρήθηκε με φυλάκιση. Οι παίκτες του Survivor, σαν άλλοι ήρωες του Βίκτορος Ουγκώ, σπρώχθηκαν από την πείνα τους και γύρεψαν λίγο ψωμάκι από τους ντόπιους του νησιού. Εντάξει, φυλακή δεν θα πάνε, αλλά την επίπληξή τους την έφαγαν από τον Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος τους προειδοποίησε ότι 2η φορά δεν έχει...

“Η ένωση θα σημάνει μια καινούρια αρχή, ένα καινούριο ξεκίνημα και αυτό σημαίνει τόσο τα νέα πράγματα που φέρνει αυτό, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω και κάποια λάθη του παρελθόντος. Σε ένα τέτοιο θέλω να αναφερθώ σήμερα, γιατί είπαμε ότι είναι το τελευταίο συμβούλιο πριν από την ένωση. Θέλω να το πω τώρα για να το λύσουμε και να το αφήσουμε πίσω μας. Θέλω να πω και στις δύο ομάδες ότι πληροφορηθήκαμε από κάποιους ντόπιους, ότι έχετε πάρει από αυτούς κάποια πράγματα. κι όταν λέω πράγματα αναφέρομαι σε φαγητό. Κι αναφέρομαι και στις δύο ομάδες. Τόσο η μία ομάδα, όσο και η άλλη. Μάλιστα μας το έχουν πει ότι το έχετε κάνει μια φορά εσείς οι Μαχητές και δύο φορές οι Διάσημοι” ήταν τα λόγια του παρουσιαστή, ο οποίος συνέχισε ως εξής: “

Σαφέστατα και το γνωρίζετε ήδη ότι αυτό είναι έξω από τους κανόνες του παιχνιδιού. Γνωρίζω ότι έχετε έρθει εδώ με τη δική σας θέληση. Είναι επιλογή σας. Γνωρίζετε ότι συμμετέχετε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το Survivor.  Έχει σίγουρα δυσκολίες και πείνα, αλλά έχει και κάποιους κανόνες. Και για να έχει την αξία του ως παιχνίδι, πρέπει αυτούς τους κανόνες να τους τηρούμε. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα που το έκανε ή και οι δύο ομάδες ή αυτοί που το έκαναν είναι κακοί άνθρωποι. Είναι λογικό σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, η παρόρμηση να σε οδηγήσει στην πιο εύκολη λύση για να επιβιώσεις και αν πεινάς επί μία εβδομάδα, τότε αν κάποιος σου δώσει φαγητό θα το πάρεις”.

“Μάθαμε ότι έχετε ανταλλάξει κάποια πράγματα που έχετε στην παραλία. Είτε είναι παπούτσια, είτε είναι οτιδήποτε άλλο, για να προμηθευτείτε αυτό το φαγητό. Αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν επιτρέπεται. Το έχουμε μάθει πλέον. Αν πέσει ξανά στην αντίληψη μας τότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνέπειες. Δε θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα. Θέλω απλά όπως το ανοίξαμε εδώ, να το κλείσουμε και εδώ, γιατί το θεωρώ μια μικρή λάθος παρένθεση σε αυτό το καταπληκτικό και πολύ αληθινό παιχνίδι, το Survivor”.

Οι δύο ομάδες απάντησαν δια στόματος Γιώργου Αγγελόπουλου (Μαχητές) και Γιάννη Σπαλιάρα (Διάσημοι), οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως πράγματι, έχει γίνει ζαβολιά. Ο Ντάνος είπε χαρακτηριστικά πως ήταν “μια στιγμή αδυναμίας” και πως η παραβίαση αφορούσε ένα σαντουιτσάκι κι ένα ψωμί. “Ούτε λύση έφερε, περισσότερο ψυχολογική υποστήριξη, αλλά σταμάτησε εκεί”. Ο Γιάννης Σπαλιάρας από την πλευρά του ανέφερε πως “το να μοιραστούν 10 – 12 άνθρωποι ένα καρβέλι ψωμί, τρώγοντας από μία μπουκιά, δεν αλλάζει και πολλά πράγματα στο στομάχι σου, αλλάζει όμως πολλά πράγματα στην ψυχολογία. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρέπει να ξανασυμβεί”.