WATCHLIST

Superstars: Το σουηδικό reality show που γυρίζεται στα Χανιά της Κρήτης

Οι ομορφιές της Κρήτης έγιναν το υπαίθριο πλατό για το αθλητικό reality show που παρακολουθούν φανατικά χιλιάδες τηλεθεατές.

Η σουηδική έκδοση του reality show Superstars έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά της Κρήτης μέσα στον Οκτώβριο. Πρόκειται για μία εκπομπή που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το BBC One και έκτοτε επεκτείνεται ως διεθνές τηλεοπτικό franchise. Στη σκανδιναβική βερσιόν, Σουηδοί αθλητές με κορυφαίες επιτυχίες σε διεθνείς οργανώσεις συναγωνίζονται σε αθλήματα, όπως κολύμβηση, τοξοβολία και άλμα εις ύψος, σε εξωτερικές τοποθεσίες. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε ένας προορισμός να αποτελέσει την έδρα του Superstars, είναι η ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Το reality show με φόντο τις ομορφιές της Κρήτης αναμένεται να προβληθεί στη Σουηδία τον επόμενο χρόνο. Για τα εν λόγω γυρίσματα λήφθηκε σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανιων, με την οποία χορηγήθηκε άδεια κινηματογράφησης σε τοποθεσίες της περιοχής, όπως είναι οι δημοφιλείς παραλίες Λουτράκι και Μαράθι. 

 

Η σουηδική “απόβαση” στις ακτές των Χανίων αναμένεται να αυξήσει την τουριστική αίγλη της  τον προορισμό της Κρήτης, η οποία όπως επισημαίνει και ο Δήμαρχος Χανίων “αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Σουηδούς τουρίστες στην Ελλάδα σε ετήσια βάση”. Καλό το Palawan και ο Άγιος Δομίνικος, αλλά έχουμε κι εμείς τα ωραία μας.

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κρήτη επιλέγεται από τους παραγωγούς ενός reality show. Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο τα Χανιά ήταν ο τόπος των γυρισμάτων για το γαλλικό ριάλιτι περιπέτειας με τίτλο Les Vacances des Anges (“Οι Διακοπές των Αγγέλων”), το οποίο πραγματοποίησε γυρίσματα στο Ελαφονήσι, τα Σεϊτάν Λιμάνια και το Λουτρό Σφακίων.

 *Το άρθρο αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένο από το κυριακάτικο TV Έθνος.