WATCHLIST

7 ντοκιμαντέρ με ανεξιχνίαστα εγκλήματα που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις

Fade out σε μαύρο πλάνο. ''Αυτή η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα''. Μια φράση που όποτε εμφανίζεται μετά από συγκεκριμένες ταινίες, κάνει το στομάχι σου να στρίψει 14,57 στροφές και βασανίζει το μυαλό σου με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Αυτό ακριβώς αισθανόμουν όταν τελείωσε η ταινία ''Οι κόρες της ντροπής'', η οποία εξιστορούσε τη ζωή γυναικών που κλείστηκαν σε μοναστήρι για τους πιο λάθος λόγους. (Τσέκαρε οπωσδήποτε αυτή την ταινία, αξίζει!)

Με αφορμή, λοιπόν, το buzz που γίνεται τον τελευταίο καιρό με το ντοκιμαντέρ ”The Keepers”, που υπάρχει στο Netflix, το οποίο αφορά τη δολοφονία μιας καλόγριας στη Βαλτιμόρη αποφάσισα να κάνω μια λίστα με παρόμοια ντοκιμαντέρ που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Από το συγκλονιστικό ”Making a murderer” μέχρι τις εκπομπές του Piers Morgan για γυναίκες δολοφόνους, θα βρεις δεκάδες ιστορίες με ανεξιχνίαστα εγκλήματα, εξαφανισμένους ανθρώπους και άτομα που κατηγορήθηκαν εσφαλμένα για δολοφονίες που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις.

Making a Murderer

Το ντοκιμαντέρ για την υπόθεση του Steven Avery, που καταδικάστηκε άδικα για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα δολοφονίας και έμεινε στη φυλακή για 18 χρόνια για κάτι που ΔΕΝ έκανε, θα σε κάνει να φωνάζεις στην οθόνη, όπως η γιαγιά σου όταν έβλεπε ειδήσεις.

Στα 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν θα δεις όσα έγιναν τότε αλλά και την εκδίκαση μιας άλλης υπόθεσης δολοφονίας, για την οποία καταδικάστηκε το 2007 ο Avery, δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του. Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα έχει και δεύτερη σεζόν, η οποία θα επικεντρωθεί στις εφέσεις που έχουν κάνει οι δικηγόροι του αλλά και σε όλα τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν έρθει στο προσκήνιο.

The Keepers

Καθολικό σχολείο, καλόγριες, παπάδες με αρρωστημένα μυαλά. Αυτά τα συστατικά αρκούν για να δημιουργηθεί ένα ανατριχιαστικό και αηδιαστικό θρίλερ, σωστά;

Μόνο που το ”The Keepers” αναφέρεται στη δολοφονία της Sister Kathy, μιας καλόγριας που όπως όλα δείχνουν πλέον, δολοφονήθηκε γιατί θα αποκάλυπτε τι πραγματικά συνέβαινε στο Baltimore’s Archbishop Keough High. Παλιές μαθήτριές της ξεκίνησαν να ψάχνουν την αλήθεια και τελικά αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι υπήρχαν δεκάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο σχολείο τους, κάτι που πιθανώς ήταν η αιτία της δολοφονίας της Kathy.

Amanda Knox

Η υπόθεση της δολοφονίας της Meredith Kercher από την συμφοιτήτριά της, Amanda Knox το 2007 είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που έχεις ακούσει ποτέ. Η 20χρονη τότε Amanda κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Meredith και τα media τόσο στην Ιταλία, όπου έγινε ο φόνος, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο φρόντισαν να εκμεταλλευτούν όσο δεν πάει την κατάσταση και να στήσουν ένα τηλεοπτικό δικαστήριο, βγάζοντας στη φόρα λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της Amanda, κάτι που επηρέασε αρνητικά την άποψη της κοινής γνώμης για εκείνη. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της δίκης ενώ η ίδια η Amanda σχολιάζει όσα έζησε.

The witness documentary

Το 1964, η Kitty Genovese δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη. Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι 38 άνθρωποι παρακολούθησαν τη δολοφονία και δεν έκαναν τίποτα. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή της ιστορίας αλλά ο αδερφός της, Bill προσπάθησε να βρει απαντήσεις που δεν του έδωσε ποτέ η αστυνομία για τη δολοφονία της Kitty.

The investigator: A British crime story

Η Carole Packman εξαφανίστηκε το 1985 και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ιδέα τι της έχει συμβεί. Ο άντρας της δήλωσε αθώος ωστόσο καταδικάστηκε για τη δολοφονία της, ενώ το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ. ”Έχω πολλά αναπάντητα ερωτήματα, αν ήταν η δική σου μητέρα θα τα άφηνες έτσι;” λέει χαρακτηριστικά η κόρη της, η οποία εξακολουθεί να την ψάχνει, 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Real crime: Hannah’s killer

Όταν τον Μάρτιο του 2003 η 17χρονη Hannah Foster αποφάσισε να γυρίσει με τα πόδια σπίτι, ύστερα από έξοδο με φίλους της, απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον Pal Signh Kohli, ο οποίος μετά τη δολοφονία έφυγε για την Ινδία- οι γονείς της πήγαν εκεί ώστε να καταφέρουν να οδηγήσουν τον δολοφόνο της κόρης τους στο δικαστήριο. Ο Kohli συνελήφθη ένα χρόνο μετά και το 2008 κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκισης. Το ντοκιμαντέρ αφορά τον αγώνα της οικογένειας της Hannah για δικαιοσύνη και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Killer Women

Μια σειρά από εκπομπές με παρουσιαστή τον Piers Morgan, με πρωταγωνίστριες γυναίκες δολοφόνους, οι οποίες συζητάνε τι είναι αυτό που τις οδήγησε να κάνουν τα αποτρόπαια εγκλήματα.