WATCHLIST

Διάσημα δίδυμα της ελληνικής τηλεόρασης που ακολούθησαν χωριστούς δρόμους

Με αφορμή την είδηση ότι ο Δημήτρης Οικονόμου αποχωρίζεται τηλεοπτικά τον Βασίλη Λυριτζή μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας, πήγαμε και θυμηθήκαμε παρουσιαστές και δημοσιογράφους που μάθαμε να βλέπουμε και να προφέρουμε παρέα, αλλά αναγκαστήκαμε να συνηθίσουμε ως τηλεοπτικές μονάδες, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν τα τσανάκια τους, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Κυρίως για ν' ακολουθήσουν σόλο καριέρα ή γιατί απλά δεν άντεχε ο ένας τα μούτρα του άλλου.

Γιώργος Αυτιάς & Γιώργος Παπαδάκης

Σε μία τηλεοπτική εποχή, πολύ μακρινή από αυτή που ζούμε σήμερα, ο Γιώργος Αυτιάς ήταν ο βασικός συνεργάτης του Γιώργου Παπαδάκη στο Καλημέρα Ελλάδα. Αλλά τσακώνονταν. Πολύ. Οπότε χώρισαν την πρωινή ενημέρωση στη μέση. “Διότι καλή η προπόνηση αλλά κάποια στιγμή πρέπει να παίξεις και μπάλα” είχε εξηγήσει σε μία συνέντευξή του ο Γιώργος Νο2.

Κώστας Χαρδαβέλλας & Αγγελική Νικολούλη

Πριν γίνουν ανταγωνιστές στην αναζήτηση αγνοουμένων ανθρώπων, η Νικολούλη ήταν η βασική ρεπόρτερ του Χαρδαβέλλα στο Ρεπορτάζ στην Ομίχλη. Αλλά κι εδώ, υπήρξε κόντρα. Χρόνια μετά, ο πρώτος αποκάλυψε το παρασκήνιο του τηλεοπτικού διαζυγίου τους: “Έχουν διαλυθεί πλέον τα σύννεφα μεταξύ μας. Υπήρχε ένας θυμός και μία αίσθηση ότι κάτι άρπαξε, αλλά δεν ακριβώς έτσι. Την έβγαλα εγώ στην τηλεόραση, κάποια στιγμή διαφωνήσαμε για κάποια πράγματα, έφυγε και μετά είδα αυτή την εκπομπή στον ΣΚΑΙ. Θύμωσα, πέσαμε και στην παγίδα να ανταλλάξουμε πέντε πράγματα μέσα από τα περιοδικά, λάθος. Τώρα είμαστε μια χαρά”.

Γιώργος Λιάγκας & Φαίη Σκορδά

Μαζί στη ζωή, μαζί και στη δουλειά οι 2 παρουσιαστές, ώσπου ο πρώτος χωρισμός μοιραία έφερε και τον δεύτερο. Μετά από 9 χρόνια συνύπαρξης και περίπου 4 χρόνια κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη, όπου τους είδαμε αρκετές φορές να διαφωνούν, το ζευγάρι έχει ακολουθήσει δρόμους χωριστούς σε όλα τα επίπεδα.

 Photo: NDP Photo Agency

Αντώνης Κανάκης & Σωτήρης Καλυβάτσης

Ένας τηλεοπτικός χωρισμός που “κόστισε” στο κοινό, αφού μαζί έκαναν καλύτερα τ’ αστεία τους απ’ ό,τι χώρια. Αλλά αυτή η φιλία δεν άντεξε στον χρόνο, κι απ΄όσο έχουν αφήσει να εννοηθεί- κυρίως ο Καλυβάτσης και λιγότερο ο Κανάκης- η σχέση τους τελείωσε με μανούρα. “Με τον Αντώνη Κανάκη μας ένωσε ό,τι μας ένωσε και μας χώρισε ό,τι μας χώρισε. Έχει τελειώσει αυτή η ιστορία”, έχει πει και ξαναπεί ο παρουσιαστής και ηθοποιός. Εμείς θα έχουμε για πάντα το δικό τους ΑΜΑΝ.

Τέρενς Κουίκ & Έμυ Λιβανίου

Οι διάλογοί τους είχαν γίνει αρκετές φορές υλικό για τα σατιρικά βιντεάκια του Όλα. Ο Τέρενς Κουίκ είναι από τους παρουσιαστές εκείνους που είχε στο πλευρό του δυναμικές και όμορφες συναδέλφους, όπως η Τατιάνα Στεφανιδου στο δελτίο ειδήσεων και η Έμυ Λιβανίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του στο Star. Με την Έμυ ήταν ωραίο δίδυμο για 6 χρόνια, εκείνη έμαθε να κάνει ρεπορτάζ δίπλα του, όπως έχει πει, αλλά υπήρχε ένταση μεταξύ τους, κι αυτό έβγαινε προς τα έξω. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν κάποια στιγμή, αφού ο χρόνος όπως ξέρουμε μπορεί να γιατρέψει πολλά.

Θέμος Αναστασιάδης & Βαγγέλης Περρής

Η τηλεοπτική τους συνύπαρξη κράτησε πάνω από 15 χρόνια. Ο Θέμος ως βασικός παρουσιαστής κι ο Περρής ως ο άνθρωπος που σχεδίαζε την εκπομπή και το περιεχόμενό της. Ήταν φίλοι και εκτός δουλειάς αλλά οι τσακωμοί και οι διαφωνίες τους τους ξεπέρασαν. Ωστόσο όπως έχει δηλώσει ο Βαγγέλης Περρής, υπάρχει βαθιά αγάπη μεταξύ τους.

Δημήτρης Καμπουράκης & Γιώργος Οικονομέας

Η δική τους περίπτωση είναι διαφορετική, αφού το δημοσιογραφικό δίδυμο του Κοινωνία Ώρα Mega αναγκάστηκε να χωρίσει εξαιτίας των δυσάρεστων εξελίξεων στο κανάλι της Μεσογείων. Ο αποχαιρετισμός με το τηλεοπτικό κοινό είχε δάκρυα και συγκινήσεις.

Σάκης Τανιμανίδης & Γιώργος Μαυρίδης

Η συνεργασία τους ήταν σύντομη συγκριτικά με εκείνες των περισσοτέρων που προαναφέραμε, αλλά πολύ ελκυστική για το τηλεοπτικό κοινό. Το δίδυμο του World Party, αφού γύρισε τον κόσμο για 2 χρόνια, τράβηξε μια κόκκινη γραμμή κι ο καθένας τον δρόμο του. Οι δηλώσεις που έχουν γίνει μαρτυρούν ψυχρό κλίμα μεταξύ τους, οπότε με τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα τους ξαναδούμε συμπαρουσιαστές.

Κεντρική Photo: ΝDP Photo Agency