GREY'S ANATOMY

Γιατί εξακολουθώ να βλέπω Grey’s Anatomy

Πριν ξεκινήσω το παραλήρημα (γιατί ναι αυτό θα συμβεί σε λίγο) θέλω να δηλώσω κάτι, όχι για να μην λέτε ότι δεν σας προειδοποίησα- με λένε Νάνσυ, έχω δει τις 6 πρώτες σεζόν του Grey's Anatomy 6 φορές (ίσως και παραπάνω, δεν θυμάμαι πια) και φυσικά εξακολουθώ να βλέπω τη σειρά όχι γιατί με πληρώνει κάποιος αλλά γιατί θέλω.

 

Όχι δεν έχω μείνει στο 2005 και ναι έχω internet, άρα γνωρίζω πολύ καλά όλες τις καινούριες σειρές που κυκλοφορούν και αν θες να ξέρεις (που μπορεί και να μην θέλεις εδώ που τα λέμε, αλλά εγώ θα στο πω) παρακολουθώ δεκάδες από αυτές, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Γιατί; Γιατί το Grey’s Anatomy που προβάλλεται στο Fox Life θα είναι για πάντα η σειρά που με κάποιο μαγικό τρόπο (τι μαγικό δηλαδή, έχει όνομα· Shonda λέγεται και μας ρίχνει στα πατώματα τα τελευταία 10 χρόνια) με κάνει να νιώθω καλά, σαν το αγαπημένο μου comfort food.

Ας χαζέψουμε λίγο το original cast, το οποίο μας λείπει *σκουπίζει ένα δάκρυ*

Kαι ας δούμε και το τρέιλερ της επόμενης σεζόν

 

Ναι, έχω μπει στον πειρασμό να σταματήσω να την βλέπω- δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο βαριόμουν την 6η σεζόν και πόσο ηλίθια ένιωσα όταν είδα το φινάλε. Η τελευταία σκηνή στο 6×23, όταν η Meredith εξηγούσε ποιο ήταν το safe place της ενώ ο Derek έκλεινε τα μάτια του ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι δεν πρέπει να αμφισβητήσω ΠΟΤΕ ξανά την Shonda Rhimes. Γιατί η Shonda ξέρει, η Shonda παίρνει το χρόνο της και αφήνει τους ήρωες της να περιπλανηθούν σε (ενίοτε) βαρετές ιστορίες για να καταλήξουν να ματώνουν και να παλεύουν κυριολεκτικά για τη ζωή τους και να κάνουν εσένα να δαγκώνεις τα τραπέζια από το άγχος.

Κάπου εδώ να πω, ότι εκείνο το βράδυ που έκατσα να δω το διπλό σοκαριστικό φινάλε έγραφα στο MSN (!) σε μια φίλη μου ότι βαριέμαι να το δω. Εκείνη μου είχε στείλει μια καθόλου πιεστική απάντηση τύπου ”ΔΕΣΤΟΤΩΡΑΕΧΩΠΑΘΕΙΣΟΚ!!1” και λίγο μετά θυμάμαι να της λέω ότι είμαι πραγματικά τρομαγμένη και δεν θέλω να δω τη συνέχεια. Μπορώ να σου πω, ότι όσες φορές έχω δει από τότε αυτό το επεισόδιο σοκάρομαι το ίδιο.

*κλαίει στην τοποθεσία γραφείο*

Η αλήθεια είναι πως στην μετά Mc Dreamy περίοδο φοβόμουν ότι η σειρά θα χάσει τελείως την ισορροπία της και θα δούμε βαρετές ιστορίες, αλλά προφανώς η Shonda είχε ήδη κανονίσει να φέρει στο προσκήνιο μια χαμένη αδερφή, έναν κούκλο intern, έναν δραματικό χωρισμό, ένα καινούριο μωρό στη ζωή της Meredith αλλά ΚΑΙ μια επίθεση εναντίον της (προφανώς).

Ειδικά φέτος, που σύμφωνα με την Kelly McCreary (την καινούρια καρδιοχειρούργο του νοσοκομείου και ετεροθαλή αδερφή της Meredith) η ιστορία θα κινηθεί γύρω από τις ζωές των 4 βασικών ηρώων της σειράς (Meredith, Bailey, Alex, Richard Webber) δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω κανένα επεισόδιο.

Και να σου πω και κάτι; Αφού δεν με έκανε ο θάνατος του *βγάζει σημειωματάριο* Denny, του George, της Lexie, του Mark, η αποχώρηση της life guru Christina Yang και της φανταστικής Callie Torres αλλά και ο άδικος χαμός του Mc Dreamy της καρδιάς μας να σταματήσω τη σειρά, τίποτα δεν θα με κάνει. (Εντάξει, ίσως η Amelia Shepherd, αλλά να μου πεις άντεξα την Kepner τόσα χρόνια τώρα θα κωλώσω;) Οπότε για άλλη μια φορά θα στηθώ μπροστά στην τηλεόραση με τα χαρτομάντηλα αγκαλιά- γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Μην χάσεις το πρώτο επεισόδιο της 13ης σεζόν σήμερα (Πέμπτη 29/09) στις 21.00 στο Fox Life. Κάθε Πέμπτη συντονίσου.