GREY'S ANATOMY

6 quotes από το Grey’s Anatomy που θα μιλήσουν στην καρδιά σου

Το Grey's Anatomy είναι γνωστό για δύο πράγματα. Το ένα είναι οι καταστροφές που έχουν βρει το νοσοκομείο και όποιον τολμάει να δουλέψει εκεί (πάντα στη χειρουργική πτέρυγα) και το άλλο είναι οι μεγάλες αλήθειες που λένε οι πρωταγωνιστές κατά καιρούς- συνήθως μετά από κάποιο σοκαριστικό θάνατο, διαζύγιο, πλημμύρα, αεροπορικό δυστύχημα. Η Meredith φυσικά, ούσα πρωταγωνίστρια έχει ζήσει ΠΟΛΛΕΣ κακές στιγμές στη σειρά και ως dark και twisted person, μας έχει αφήσει πολλά διαμαντάκια όλα αυτά τα χρόνια.

Καμία άλλη ηρωίδα δεν θα μπορούσε να το πει αυτό.

Με αφορμή λοιπόν μια συζήτηση που είχαμε με την Μαριλού, που αγαπάει εξίσου το Grey’s Anatomy, αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναδρομή σε μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές των χαρακτήρων- αυτές δηλαδή που μας έκαναν να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Meredith Grey

”Η θλίψη είναι κάτι που έχουμε όλοι κοινό αλλά μοιάζει τόσο διαφορετική στον καθένα μας. Δεν θρηνούμε απλά το θάνατο. Η ζωή, η απώλεια, η αλλαγή. Και όταν αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να είναι τόσο χάλια μερικές φορές, πρέπει να πονάει τόσο πολύ. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμόμαστε είναι ότι κάποια στιγμή δεν θα πονάει τόσο. Έτσι παραμένεις ζωντανός, όταν κάτι σε πονάει τόσο πολύ που δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Έτσι επιβιώνεις. Έχοντας στο μυαλό σου ότι κάποια μέρα, κάπως, όσο αδύνατο και να σου φαίνεται, δεν θα αισθάνεσαι έτσι. Δεν θα πονάει τόσο πολύ. Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να τη βιώσει όταν έρχεται και να την αφήσουμε να φύγει όταν νιώσουμε έτοιμοι”.

Callie Torres

”Δεν την αγαπούσες! Απλά δεν ήθελες να μείνεις μόνος σου ή μάλλον έκανε καλό στον εγωισμό σου ή όχι, μάλλον σε έκανε να αισθάνεσαι καλύτερα για την μίζερη ζωή σου- αλλά δεν την αγαπούσες, γιατί δεν καταστρέφεις τη ζωή του ανθρώπου που αγαπάς”.

Derek Shepherd

”Την πρώτη φορά που φίλησα την γυναίκα μου, δεν ήταν γυναίκα μου τότε, ήταν απλά ένα κορίτσι σε ένα μπαρ. Αλλά όταν φιληθήκαμε, ήταν πώς να στο πω, ήταν σαν να μην είχα φιλήσει άλλη γυναίκα ξανά στη ζωή μου. Ήταν σαν να έδινα το πρώτο μου φιλί. Το σωστό φιλί”.

Cristina Yang

”Καμιά φορά το μέλλον αλλάζει τόσο γρήγορα και δραστικά και το μόνο που μας μένει είναι η επιλογή του τι θα κάνουμε μετά από αυτό. Μπορούμε να επιλέξουμε να φοβόμαστε για αυτό, να τρέμουμε στην ιδέα του, ακίνητοι, κάνοντας εικασίες για τα χειρότερα που μπορεί να έρθουν ή μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, προς το άγνωστο και να υποθέσουμε ότι όλα θα πάνε περίφημα”.

Miranda Bailey

”Αν σου έλεγα ότι η καρδιά μου πονάει τόσο πολύ μερικές φορές που θέλω να την ξεριζώσω από το στήθος μου με τα ίδια μου τα χέρια, θα κατέρρεα. Και δεν έχω χρόνο στη διάθεσή μου για αυτό”.