GAME OF THRONES

Game of Thrones: Ποιο μήνυμα κρύβει το χτένισμα της Daenerys;

Τι και αν έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από το φινάλε της φετινής σεζόν ''Game of Thrones'', οι θεωρίες στα social media κυκλοφορούν ακόμα και καταπιάνονται με σκηνές, ατάκες, ρούχα και τρίχες (!) που κρύβουν κάποιο βαθύτερο νόημα.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο συζήτησης έγιναν τα μαλλιά της Daenerys, συγκεκριμένα οι πλεξούδες που διακοσμούσαν το κεφάλι της σε όλα τα επεισόδια της έβδομης σεζόν. Η αλήθεια είναι πως οι συντελεστές της σειράς δεν έχουν κρύψει την αγάπη τους για τις λεπτομέρειες και τα ”τυράκια” που κρύβονται στα σκηνικά, στα κοστούμια και στα χτενίσματα των ηθοποιών και φυσικά η εμφάνιση της Daenerys δεν γινόταν να μην είναι φοβερά μελετημένη.

Όπως έχει σημειώσει και η Ιωσηφίνα του Popcode, η νέα ενδυμασία της Dany είχε ένα μανδύα στα χρώματα του οίκου της (μπορντώ), χρώμα που άλλαξε όταν εμφανίστηκε στο νησί ο Jon Snow (λευκό του πάγου).

Γιατί ασχολούμαστε τώρα με τα μαλλιά της; Γιατί οι πλεξούδες συμβολίζουν κάτι, που πιθανώς έχεις ξεχάσει! Στην πρώτη σεζόν η Dany είπε στον αδερφό της Viserys ότι δεν μπορεί να πλέξει τα μαλλιά του, γιατί σύμφωνα με τα έθιμα των Dothraki, οι πλεξούδες συμβολίζουν τις νίκες που έχουν κατακτήσει, κάτι που εκείνος δεν είχε κάνει ποτέ.

Κάνοντας ένα fast forward στην 3η σεζόν, όταν η Dany είχε αρχίσει να αποκτά δύναμη και στρατό, το χτένισμά της άλλαξε και εμφανίστηκαν οι πρώτες πλεξούδες στα μαλλιά της.

3η σεζόν

Αν παρατηρήσεις όμως τα μαλλιά της στην 7η σεζόν, όταν πια έχει επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, Dragonstone και έχει αντιμετωπίσει νικητήρια αρκετούς από τους εχθρούς της, τα μαλλιά της έχουν μεταμορφωθεί σε ένα έργο τέχνης. Οι πλεξούδες που υπάρχουν πια στο κεφάλι της είναι περίτεχνες, μπλέκονται σε μια μεγάλη και υποδηλώνουν την υπεροχή και τη δύναμή της στο παιχνίδι των θρόνων.

7η σεζόν

Team Dany για πάντα. Α, ναι και Jon+ Dany = L.F.E, για να μην ξεχνιόμαστε.