WATCHLIST

Friends: Πού βρίσκονται σήμερα τα διάσημα φιλαράκια;

Η τηλεόραση είναι το μέσο όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Νέες τάσεις εμφανίζονται κι εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν, καριέρες ανεβοκατεβαίνουν εξίσου γρήγορα, μεγαλόπνοα projects καταποντίζονται υπό το ίδιο τους το βάρος και φαινομενικά ασήμαντες δημιουργικές προσπάθειες εξυψώνονται για να μείνουν στο τηλεοπτικό πάνθεον για πάντα.

Όλα, λοιπόν, μπορούν να συμβούν στην τηλεόραση, ένα μόνο είναι αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ: η αγάπη του κόσμου για τη σειρά “Friends”. Η ζωή του Ross, της Rachel, της Monica, του Chandler, του Joey και της Phoebe μπήκε στη δική μας ζωή για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1994 ως το 2004 και κατάφερε να αφήσει πίσω της μια τεράστια τηλεοπτική παρακαταθήκη, κερδίζοντας για πάντα τις καρδιές του κοινού.

Πού βρίσκονται, όμως, σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς – ορόσημο, των οποίων οι καριέρες σημαδεύτηκαν μια για πάντα από τους συγκεκριμένους ρόλους τους;

David Schwimmer – ”Ross Geller”

 

Ο “Ross” επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη ένα χρόνο μετά το τέλος των “Friends”. Πρωταγωνίστησε στην ταινία Duane Hopwood, ένα δράμα για τη ζωή ενός αλκοολικού που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξάρτησή του μετά το διαζύγιό του. Διότι οι “Friends” μπορεί να τελείωσαν (και) για τον “Ross”, τα διαζύγια, όμως, έστω και στην οθόνη, ποτέ. Την ίδια χρονιά δάνεισε τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Μαδαγασκάρη, όπου υποδύθηκε τον Melman, μια χαριτωμένη υποχόνδρια καμηλοπάρδαλη.

Την ίδια χρονιά, προφανώς έχοντας ”χορτάσει” τηλεόραση, εμφανίστηκε στο θέατρο, πρωταγωνιστώντας με την Catherine Tate στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου, ενώ το 2006 έκανε και το ντεμπούτο του σε θεατρική παράσταση στο Broadway.

Το 2007 σκηνοθέτησε την βρετανικής παραγωγής κωμωδία Run Fatboy Run, όπου συνεργάστηκε με τον Simon Pegg.

Παρ’ όλες τις συνεργασίες του στο σινεμά και το θέατρο, ο David Schwimmer δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τη μικρή οθόνη, πραγματοποιώντας εμφανίσεις στο Joey, το Entourage, το Episodes και το 30 Rock. Εκτός από την τελευταία σειρά, σε όλες τις άλλες υποδύθηκε τον εαυτό του.

Η μεγάλη επιστροφή του στην τηλεόραση έγινε φέτος. Πρωταγωνιστεί στη σειρά American Crime Story όπου υποδύεται τον Robert Kardashian, παιδικό φίλο του O.J. Simpson και, φυσικά, πατέρα των γνωστών reality show stars. Παρακολουθώντας τη σειρά, χωρίς να ξέρουμε αν «φταίει» το σενάριο ή οι αναμνήσεις που μας δημιουργεί ο Schwimmer, βλέπουμε τον “Ross” να παίζει τον μπαμπά της Kim Kardashian κι αδυνατούμε να πιστέψουμε πως είναι δικηγόρος και όχι παλαιοντολόγος.

Η προσωπική ζωή του Schwimmer είναι πολύ πιο σταθερή από τη “ζωή” που είχε στα “Friends”, καθώς το 2010 το 2010 την Βρετανίδα ηθοποιό Zoë Buckman και το 2011 απέκτησαν μια κόρη.

Jennifer Aniston – ”Rachel Green”

 

Η μόνη από την παρέα των “Friends” που απασχολεί διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας, από τα πρώτα χρόνια προβολής της σειράς μέχρι σήμερα, είναι, βέβαια, η Jennifer Aniston. Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η σειρά, πρωταγωνίστησε στην ταινία Bruce Almighty στο πλευρό του Jim Carrey. Από το 2004 και μετά διεκδικεί τον τίτλο της ”βασίλισσας των rom – coms”, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Along Came Polly, το Rumor Has It …, το The Break-Up, το Just Go With It, το The Bounty Hunter, το He’s Just Not That Into You και το Just Go With It.

Ωστόσο, η Aniston μετά τα “Friends” δεν ξέχασε την τηλεόραση και εμφανίστηκε τόσο στο 30 Rock, όσο και στο Dirt και το Cougar Town, δίπλα στην φίλη της Courteney Cox. Στον τομέα της σκηνοθεσίας επιχείρησε λίγα mini – projects, που αφορούσαν κυρίως σε ταινίες μικρού μήκους, αλλά ως παραγωγός συνεχίζει τη δράση της σταθερά από το 2009 μέχρι σήμερα.

Οι περισσότερες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι σήμερα υπήρξαν εμπορικές επιτυχίες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της κωμωδίας We’re the Millers, όπου πρωταγωνίστησε με τον Jason Sudeikis. Η «ερμηνευτική ωριμότητα» ενός ηθοποιού δεν είναι, βέβαια, απαραίτητο να συμπίπτει με την εγκατάλειψη της κωμωδίας, ωστόσο, όταν πρόκειται για ηθοποιούς που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο pattern συνεργασιών, η μεταστροφή στο δράμα θεωρείται συχνά συστατικό στοιχείο της. Στο πλαίσιο αυτό, η ταινία Cake, όπου η Aniston υποδύθηκε μια γυναίκα που υποφέρει από χρόνιο πόνο εξαιτίας ενός ατυχήματος, θεωρήθηκε από πολλούς κομβικό σημείο στην καριέρα της, λαμβάνοντας πολλές υποψηφιότητες για βραβεία σε σημαντικές διοργανώσεις, όπως οι Χρυσές Σφαίρες.

Η προσωπική της ζωή μετά το τέλος των “Friends” και το διαζύγιο με τον Brad Pitt, είναι, λίγο πολύ, γνωστή. Μετά από δυο σχετικά σύντομες σχέσεις με τους Vince Vaughn και John Mayer, το περσινό καλοκαίρι παντρεύτηκε τον ηθοποιό – σκηνοθέτη – σεναριογράφο Justin Theroux. Έτσι, όλοι εμείς οι θαυμαστές που είχαμε πικραθεί από τον χωρισμό της με τον Pitt, αισθανθήκαμε άμεσα τη συμπαντική αποκατάσταση των πραγμάτων αναφορικά με την προσωπική ευτυχία της κάποτε «national sweetheart» των ΗΠΑ.

Το sexiness της Aniston, που δεν γίνεται αντιληπτό με τους στενούς όρους της ”γυναικείας αντικειμενοποίησης”, εξαιτίας μερικών εξωφύλλων και σχετικών τίτλων που της αποδόθηκαν από περιοδικά, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι υπαρκτό, καθώς η ίδια συντηρεί τη δημόσια εικόνα ενός ”συνολικά όμορφου” ανθρώπου, του οποίου η καριέρα εκτοξεύθηκε, αλλά δεν καθορίστηκε αποκλειστικά και μόνο από την τεράστια επιτυχία μιας σειράς.

Courteney Cox – ”Monica Geller”

 

Η καριέρα της «Monica» μετά το τέλος των “Friends” συνεχίστηκε κυρίως στην τηλεόραση. Ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών για τον ρόλο της Susan Mayer στις Desperate Housewives, ωστόσο, λόγω εγκυμοσύνης, ο ρόλος τελικά δόθηκε στην Teri Hatcher.

Το 2007 πρωταγωνίστησε στη σειρά του FX, Dirt, όπου υποδύθηκε την εκδότρια ενός κουτσομπολίστικου περιοδικού. Την παραγωγή της σειράς έκαναν η ίδια και ο τότε σύζυγός της David Arquette. Η σειρά κόπηκε μετά τη δεύτερη σεζόν, στο μεταξύ όμως η Cox ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά Cougar Town, όπου υποδύθηκε μια σαραντάρα ”cougar”, που αναζητούσε νέες «πικάντικες» εμπειρίες στη ζωή της. Η σειρά διήρκεσε 6 σεζόν και ήταν σαφέστατα μεγαλύτερη επιτυχία από το Dirt, χωρίς όμως να αποτελέσει κάτι εξαιρετικά αξιόλογο.

Παράλληλα, η Cox πραγματοποίσε κάποια σκηνοθετικά βήματα και εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες. Ωστόσο, κανένα από τα εν λόγω projects της δεν κατόρθωσε να γίνει μεγάλη επιτυχία, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως η Cox εξακολούθησε να ζει υπό τη σκιά των “Friends” και της νευρωτικής “Monica”. Η νέα ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει μαζί με μεγάλες σταρς όπως η Susan Sarandon και η Christina Ricci είναι το δράμα του Paul Duddridge με τίτλο Mothers Day.

Το 2010 χώρισε με τον David Arquette, με τον οποίο στο μεταξύ είχαν αποκτήσει μια κόρη, την οποία έχει βαφτίσει η στενή φίλη της Jennifer Aniston. Σήμερα η Cox είναι αρραβωνιασμένη με τον ιρλανδικής καταγωγής Johnny McDaid, κιθαρίστα των Snow Patrol.

Matt LeBlanc – ”Joey Tribiani”

 

Ο LeBlanc παρέμεινε «Joey» για δυο ακόμα χρόνια μετά το τέλος των “Friends”, εξαργυρώνοντας την επιτυχία μέσω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στη σειρά “Joey”. Το μοναδικό spin-off των “Friends” πραγματεύεται τη ζωή του Joey στο Los Angeles, δίνοντας βέβαια έμφαση στην προσπάθειά του να ακολουθήσει μια επιτυχημένη καριέρα στην υποκριτική. Η σειρά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και διήρκεσε από το 2004 ως το 2006. Από τότε ως το 2011, ο LeBlanc έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική, για να επιστρέψει στην τηλεόραση με τη σειρά Episodes. Εκεί υποδύεται τον εαυτό του (όχι τον Joey, τον Matt), στη fictional εκδοχή του πλούσιου και υπερόπτη ηθοποιού που αναλαμβάνει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σειρά με μοναδικό κίνητρο τις υψηλές απολαβές. Για τον ρόλο αυτό κέρδισε το 2012 Χρυσή Σφαίρα. Η σειρά θα ολοκληρωθεί φέτος, οπότε περιμένουμε με αγωνία το επόμενο τηλεοπτικό βήμα του LeBlanc, στο οποίο, για λόγους συνέπειας, θα πρέπει να υποδύεται τον εαυτό του (Matt), που έχει αρχίσει να πιστεύει ότι είναι ο Joey.

Φέτος ξεκίνησε, επίσης, τη συνεργασία του με το BBC, ως παρουσιαστής του Top Gear.

Στην προσωπική του ζωή, πάντως, ο LeBlanc δε φαίνεται να είναι o womanizer που όλοι αγαπήσαμε στο πρόσωπο του Joey, καθώς ήταν για χρόνια παντρεμένος με το μοντέλο Melissa McNight. Μετά το διαζύγιό τους, ξεκίνησε μια σύντομη σχέση με την συμπρωταγωνίστριά του στο Joey, Andrea Anders, με την οποία επίσης χώρισαν πρόσφατα.

Matthew Perry – ”Chandler Bing”

 

Οι βάσεις για την επιτυχημένη συνέχιση της καριέρας του Perry στην τηλεόραση είχαν τεθεί πολύ πριν το τέλος των “Friends”, καθώς το 2003 εμφανίστηκε σε τρία επεισόδια του The West Wing. Το 2006 και για δυο χρόνια συνεργάστηκε με τον Aaron Sorkin στη δραματική σειρά Studio 60 on the Sunset Strip. Από το 2007 ως το 2009 εμφανίστηκε σε λίγες ταινίες, για να επιστρέψει στην τηλεόραση το 2010, με μια σειρά που βασίστηκε σε δική του ιδέα. Η κωμωδία Mr. Sunshine προβλήθηκε στο ABC κι επειδή δε σημείωσε επιτυχία, κόπηκε μετά από λίγα επεισόδια. Την τηλεοπτική σεζόν 2012-13, ο Perry πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του NBC Go On. Κατά την ίδια σεζόν εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στη σειρά The Good Wife, υποδυόμενος, φυσικά, έναν δικηγόρο.

Από το 2015 πρωταγωνιστεί στο revival της σειράς The Odd Couple, της οποίας είναι σεναριογράφος και παραγωγός, ενώ φέτος ανέβασε δικό του θεατρικό έργο στο Λονδίνο.

Οι περιπέτειες του Perry με τις εξαρτήσεις ήταν γνωστές καθ’ όλη τη διάρκεια των “Friends”. Υπήρξε εθισμένος στα χάπια Vicodin και το αλκοόλ, κατόρθωσε όμως να απεξαρτηθεί και σήμερα ασχολείται ενεργά με την προώθηση της δημόσιας ατζέντας για τα κέντρα ελεγχόμενης χρήσης. Ο ίδιος, μάλιστα, μετέτρεψε το σπίτι του στο Μαλιμπού σε κέντρο υποστήριξης αντρών πρώην εξαρτημένων από το αλκοόλ. Πρόσφατα αποκάλυψε ότι, λόγω των δικών του εξαρτήσεων, δε θυμάται σχεδόν καθόλου τα γυρίσματα ανάμεσα στην 3 και την 6 σεζόν της σειράς.

Ως προς την προσωπική του ζωή, μετά και τον χωρισμό του το 2012 με τη Lizzie Caplan, γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Κατά καιρούς εμφανίζονται φήμες για σχέση με την πρώην συμπρωταγωνίστριά του Courteney Cox, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Phoebe Buffay – ”Lisa Kudrow”

 

Ένα χρόνο μετά το τέλος των “Friends”, η “Phoebe” έκανε comeback στη μικρή οθόνη, συμμετέχοντας στη συγγραφή του σεναρίου και πρωταγωνιστώντας στη σειρά The Comeback του HBO. Η σειρά κόπηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν. Το revival της σειράς πραγματοποιήθηκε σχεδόν δέκα χρόνια μετά, πάλι σε παραγωγή της ίδιας και του Michael Patrick King (του “Sex and the City”).

Από το 2008 ως το 2014 ήταν πρωταγωνίστρια και συνδημιουργός της σειράς Web Therapy, που προβλήθηκε μόνο online και αφορούσε στις συνεδρίες θεραπείας μιας ψυχολόγου, την οποία υποδύθηκε η ίδια. Η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία, χάρη στο witty σενάριο της και την ερμηνεία της Kudrow, η οποία ήταν υποψήφια και σε διάφορες κατηγορίες των Webby Awards.

Παράλληλα, η Kudrow έκανε ένα πέρασμα από διάφορες γνωστές σειρές, όπως το Cougar Town της φίλης της Courteney Cox, το BoJack Horseman, όπου ”δάνεισε” τη φωνή της για λίγα επεισόδια, το Angie Tribeca και το Scandal.

Στον κινηματογραφικό τομέα, μετά το τέλος των “Friends”, δε γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιώντας μικρά περάσματα σε ταινίες όπως το Easy A, το Hotel for Dogs και το Happy Endings. Φέτος θα εμφανιστεί στο θρίλερ The Girl on the Train, παρέα με τον σύζυγο της φίλης της Jennifer Aniston, Justin Theroux.

Η προσωπική ζωή της Phoebe είναι ίδια κι απαράλλαχτη από πριν ξεκινήσουν οι “Friends”. Είναι παντρεμένη με τον Michel Stern, Γάλλο διαφημιστή και έχουν μαζί έναν γιο 18 ετών.