EUROVISION

Eurovision 2018: H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ και η σειρά εμφάνισης των χωρών στους 2 ημιτελικούς

Instagram/eurovision_gr

Μετά από επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έγινε γνωστή η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς του 63ου διαγωνισμού της Eurovision.

Σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD θα μεταδώσουν τους δύο ημιτελικούς την Τρίτη 8 και την Πέμπτη 10 Μαΐου, καθώς και τον τελικό του διαγωνισμού το Σάββατο 12 Μαΐου στις 22:00. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιάννα Τερζή και Ελένη Φουρέιρα αντίστοιχα ρίχνονται στη μάχη της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού και οι δύο στον πρώτο ημιτελικό. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα με το κομμάτι «Όνειρό μου» εμφανίζεται στην 14η θέση ενώ η Κύπρος με το «Fuego» στην 19η που είναι και η τελευταία.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς είναι η εξής:

1ος ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου 2018

1. Αζερμπαϊτζάν

2. Ισλανδία

3. Αλβανία

4. Βέλγιο

5. Τσεχία

6. Λιθουανία

7. Ισραήλ

8. Λευκορωσία

9. Εσθονία

10. Βουλγαρία

11. ΠΓΔΜ

12. Κροατία

13. Αυστρία

14. Ελλάδα

15. Φινλανδία

16. Αρμενία

17. Ελβετία

18. Ιρλανδία

19. Κύπρος

2ος ημιτελικός, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

1. Νορβηγία

2. Ρουμανία

3. Σερβία

4. Σαν Μαρίνο

5. Δανία

6. Ρωσία

7. Μολδαβία

8. Ολλανδία

9. Αυστραλία

10. Γεωργία

11. Πολωνία

12. Μάλτα

13. Ουγγαρία

14. Λετονία

15. Σουηδία

16. Μαυροβούνιο

17. Σλοβενία

18. Ουκρανία

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ Ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία Ιταλία (Β΄ Ημιτελικός), καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision. Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.