DANCING WITH THE STARS

Ποιος Λιάγκας και ποια Γκαλένα. Αυτοί θα έπρεπε να είναι κριτές του Dancing with the Stars

NDP Photo Agency

Πριν λίγο με ενημέρωσαν από το κοντρόλ (της Φαίης) πως ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του Dancing with the Stars. Δύο παλιοί γνώριμοι και δύο νέοι. Γκαλένα Βελίκοβα και Αλέξης Κωστάλας, Ελεονώρα Μελέτη και Γιώργος Λιάγκας. Κι έρχομαι να αναρωτηθώ. Πρέπει κάποιος να είναι γνώστης ή αρκούν τα ρυθμικά παλαμάκια που συνοδεύουν το «φιλί-φιλί-φιλί» σε αρραβώνα πρώτης ξαδέρφης; Πρέπει ο κριτής να κατέχει την τεχνική για να σχολιάσει με επιχείρημα και χρήση ορθής ορολογίας; Δεν είναι αυτό το μοναδικό κριτήριο της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής και για αυτό έχουμε τις δικές μας προτάσεις με ανθρώπους που έχουν καταθέσει ψυχούλα στο dance floor και «το έχουν» αποδεδειγμένα.

Ράνια Κωστάκη

 

Τι εννοείς γιατί η Ράνια Κωστάκη; Γιατί χωρίς τη Ράνια Κωστάκη το «στην υγειά μας ρε παιδιά» θα ήταν «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει». Τα ερωτικά λικνίσματα της Ράνιας συγκαταλέγονται στη λίστα με τα αναπόσπαστα κομμάτια της εκπομπής. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ευαγγελία Μουμούρη. Κι αν έχει χορέψει τσιφτετέλι η Ράνια. Αργό, σαγηνευτικό και ζουμ η κάμερα στο επαναλαμβανόμενο σπάσιμο μέσης. Πινκ πονκ νότας και πλυντηριακής κίνησης γοφών με τον εκάστοτε αοιδό να αφιερώνει και το σίγμα το τελικό στη Ράνια, το καμάρι της Θεσσαλονίκης.

Απόστολος Γκλέτσος

 

Στήνονται εκπομπές πάνω στο ζεϊμπέκικο του Αποστόλη του Γκλέτσου. Σηκώθηκε ο Απόστολος να χορέψει της γερακίνας γιο και σείστηκε το στούντιο. Το γεωδυναμικό ινστιτούτο έψαχνε το ρήγμα. Και δε σηκώθηκε απλά. Από το μικρόφωνο ο Γιώργος Μαργαρίτης τον κάλεσε για μία στροφή. Γέμισε η οθόνη τεστοστερόνη, χειροκροτούσαν από το σαλόνι παρέας ολόκληρες, ορφάνεψαν σετ σερβίτσια. Έχεις ξαναδεί να ερμηνεύεται ζεϊμπέκικος χορός με τέτοιο βλέμμα; Όχι, αν έχεις δει να το καταθέσεις εδώ ενώπιον του δημάρχου.

Αγγελική Νικολούλη

 

Από τις πιο τσαχπίνες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης με δείγμα χορευτικής δουλειάς από πολλά είδη. 1996 στο πασχαλινό Bravo τραγούδησε και επένδυσε κινησιολογικά το «Ο αμαξάς (Καροτσέρη Καροτσέρη)». Λευκό κοντομάνικο πουκάμισο, κίτρινο παντελόνι και ψαθάκι στο κεφάλι. Κι επειδή το κατέχει το άθλημα έχουμε υλικό της «σχολής Απόστολος». Ζεϊμπέκικο και όσο η καρδιά κι αν λαχταρά δε θα ξαν’ αγαπήσω. Φαίνεται πως έχει μελετήσει Μεταξόπουλο (πατέρα) η Αγγελική εξ’ ου και το σκυφτό στιλ. Επάξια θα κέρδιζε τη θέση δίπλα στην Γκαλένα.

Ρούλα Κορομηλά

 

Η Ρούλα χόρευε πάντα με ύφος μπλαζέ και διάχυτη θεατρικότητα. Γιατί το Ρουλιώ δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν ακολουθεί τα βήματα στο 100%, αυτό είναι δουλειά του μπαλέτου, όχι της κεντρικής παρουσιάστριας με το εκτόπισμα το συγκεκριμένο. Προσκύνημα ο Κάρολι Βάμος, ο Έρος Ραμαζότι και ο Στέφανο Σαρτίνι. Κι αν όλο αυτό σου φαντάζει μακρινό, σου θυμίζω το Alors Dance αλά «έλα να πάμε σε ένα μέρος άνθρωπος να μην υπάρχει» στην πρεμιέρα του Greek Idol.

Μαρίνα Πατούλη

 

Η αποκάλυψη της φετινής σεζόν το ζεύγος Πατούλη στο Late Night του Γιώργου Λιάγκα. Και μπορεί η εκπομπή να μας άφησε χρόνους, η Μαρίνα όμως μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Τι σκέρτσο; Τι νάζι; Τι τεχνική; Τι προσήλωση; Και οι φούρλες έδωσαν και πήραν. Ο παρτενέρ άξιος αλλά η πρωταγωνίστρια μία και μοναδική.

Το χέλι

 

Περνάμε σε πιο κονσεπτικές φιγούρες. Το γνωστό αγαπημένο «Χέλι» που έκανε το ντεμπούτο το στα «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια. Προσαρμογή σε κάθε είδος και στιλ με χαρακτηριστικότερη όλων τη φιγούρα «Λάμπρος Κωνσταντάρας στην πισίνα». Αυτό που την ξεχώρισε ήταν η εκφραστικότητά της. Και αυτοδημιούργητη Να τα λέμε αυτά, να τα επισημαίνουμε γιατί προσθέτουν πόντους.

Το λατινικόν

 

Ολοκληρώνουμε με τον Χρίστο Μιλτιάδους που πήρε τα talent shows με τη σειρά, με παρθενική εμφάνιση στο Greek Super Idol. Εκεί ήρθαμε σε επαφή με το «λατινικόν». Πώς ο Δημοσθένης Ταμπάκος έχει άσκηση στους κρίκους με το όνομά του; Καμία σχέση αλλά κατάλαβες πού το πάω. Στους latin χορούς μιλάμε για αυθεντία με κίνηση που θα ζήλευε και η Shakira.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency