WATCHLIST

Chasing Cameron: O Justin Bieber του Instagram έχει 20 εκατομμύρια followers

Γεννήθηκε το 1994 και το 2012 άνοιξε λογαριασμό στο instagram στο οποίο τον ακολουθούν είκοσι- ναι, είκοσι- εκατομμύρια followers. Το κανάλι του Cameron Dallas στο youtube αριθμεί περί τους 5.751 και κάτι ψιλά εκατομμύρια subscribers, το twitter πάνω από 11 εκατομμύρια, ενώ έχει διαπρέψει πρωτίστως και στην πλατφόρμα του Vine, απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Τα βίντεο είναι το δυνατό σημείο αυτού του ξανθού, καλοσχηματισμένου αγοριού με ύψος 1.73, κάτασπρα δόντια και καταγωγή από την Καλιφόρνια. Το επόμενο βήμα φυσικά ήταν να αποκτήσει δικό του ριάλιτι σόου.

 

Η απόλυτη καταξίωση ενός φιλόδοξου, φωτογενή influencer. «Τα σόσιαλ μίντια είναι το μέλλον της νέας γενιάς» δηλώνει ο Κάμερον και ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει, όταν ο ίδιος έχει πετύχει τόσα πολλά εκθέτοντας απλά τη χαβαλεδιάρικη ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η ιντερνετική περσόνα του κάνει τα κοριτσάκια να παραλυρούν για χάρη του στην Αμερική και τ’ αγοράκια να τρελαίνονται στην ιδέα ότι θα “κολλήσουν πέντε” μαζί του.

This took me 93737389 times @mrmikerosenthal

A post shared by Cameron Dallas (@camerondallas) on

 

Το Chasing Cameron εστιάζει πάνω του με πρόθεση να τον εμφανίσει ως ένα σύγχρονο «φαινόμενο» του διαδικτύου και η αλήθεια είναι πως, αυτό είναι. Ένα όμορφο παιδάκι που «πούλησε» τον εαυτό του στο twitter και στα υπόλοιπα αντίστοιχα social κι έγινε διάσημος με τους γνωστούς φρενήρεις, ανεξήγητους, παράλογους ρυθμούς που επικρατούν και χτίζουν καριέρες στο παράλληλο σύμπαν που λέγεται ίντερνετ. Αυτό που κάνει καλύτερα από το οτιδήποτε άλλο ο Cameron είναι να εκτίθεται. Για παράδειγμα, ένα από τα βιντεάκια του στο youtube, ο Κάμερον, φοράει μόνο το μποξεράκι και κάθεται σε μία καρέκλα στο σαλόνι του σπιτιού του για να του ξυρίσει το κεφάλι η μαμά του και η αδερφή του. Το βίντεο ξεπέρασε το 1.100.000 views. Αυτό για όποιον αναρωτιέται ποιον αφορά το ότι ένα 23 ετών αγόρι κουρεύεται.

Σε ένα βίντεο ακουμπάει μία αράχνη, ένα ψόφιο χταπόδι, έναν αρουραίο, έναν βάτραχο κι άλλα συμπαθή ζωάκια. Τα views κοντεύουν τα 7 εκατομμύρια. Γιατί απλά μπορεί

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν ο 18χρονος Cameron άρχισε να ποστάρει στο Vine βιντεάκια στα οποία κάνει αστεία και πειράγματα στους φίλους και την οικογένειά του. Μέσα σε 2 χρόνια τον είχαν παρακολουθήσει πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι. Το 2014 ο νεαρός από την Καλιφόρνια θα έπαιζε στην πρώτη του ταινία. Ακολούθησε άλλη μία αλλά και η συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά του NBC, American Odyssey. Κανείς δεν ήξερε, ούτε και ξέρει τι είναι αυτό που κάνει σπουδαία ο Cameron. Παρόλα αυτά, συνέχισε να τον στηρίζει. Η μάνατζέρ του ανέλαβε σύντομα τον ρόλο της μάνατζερ. Κάν΄το όπως ο Justin Bieber.

@essentialhomme @austinhargrave @sydneysollod @jasonrembert @givenchyofficial

A post shared by Cameron Dallas (@camerondallas) on

 

Στο ριάλιτι σόου που δεν βλέπεις λοιπόν, το Chasing Cameron, o social media influencer και η παρέα του, την οποία απαρτίζουν 7-8 έφηβα αγόρια ακόμα, κάνουν την πρώτη τους περιοδεία. Η φήμη του Cameron Dallas έχει βγει φυσικά εκτός συνόρων. Έχει θαυμάστριες στην Ευρώπη, στην Αυστραλία, ακόμα και τη Νέα Ζηλανδία. Το Netflix είδε την ευκαιρία και δημιούργησε για χάρη του ένα ριάλιτι- οδοιπορικό στο οποίο παρακολουθούμε τους Magcon (έτσι λέγεται η παρέα των αγοριών) να περιοδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν τους φανς τους. Το θέαμα είναι κάπως αξιοπερίεργο. Έφηβες και έφηβοι κατακλύζουν τα μέρη όπου εμφανίζεται ο χαμογελαστός Cameron- ο οποίος τραγουδάει κιόλας- και παραληρούν, στριμώχνονται για να τον αγγίξουν. Φυσικά δεν λείπουν και τα ευτράπελα. Αυτά έχουν οι μεγάλοι σταρς.

@rollacoastermagazine @justinrcampbell @morgaanp @patriciamoraleshair

A post shared by Cameron Dallas (@camerondallas) on

 

 Η πρώτη σεζόν του Chasing Cameron εκτείνεται σε 10 ημίωρα επεισόδια και η προβολή του προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα κι αμφιλεγόμενες κριτικές. Οι επικριτές το κατακεραύνωσαν στα social media λέγοντας πως πρόκειται για ένα ριάλιτι σόου απόλυτα κενό και άρα άνευ λόγου. Από την άλλη, στέκουν πάντα οι εκατομμύρια followers που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να παρακολουθούν τον αγαπημένο τους influencer, ακόμα κι αν αυτός δεν κάνει απολύτως τίποτα ή διαφορετικό απ’ ό,τι εκείνοι μέσα στην ημέρα. Αλλά αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης των ριάλιτι στα οποία πρωταγωνιστούν άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Όπως έχει διαβεβαιώσει ο ίδιος ο influencer, το Chasing Cameron θα έχει και δεύτερη σεζόν. «Νομίζω ότι ο νέος κύκλος θα εστιάσει βαθιά στη σχέση μου με τη μαμά και την αδερφή μου».

 

Το κοινό αγαπάει όταν ταυτίζεται κι αυτό γίνεται συνήθως όταν νιώθει πως το να γίνεις διάσημος δεν απαιτεί κανένα φοβερό ταλέντο πέρα από το γνωστό και χιλιοειπωμένο «να είσαι ο εαυτός» σου και να έχεις προσωπικότητα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.