CELEBRITIES

H Άβα Γαλανοπούλου αποχώρησε από παράσταση και ο Ζουγανέλης την αντικατέστησε με τον “V for Vendetta”

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Άβα Γαλανοπούλου συνεργάζονταν στην παράσταση «Happy Birthday Ελλάς». NDP Photo Agency

Ξέρω ότι ο τίτλος σου φαίνεται σουρεαλιστικός. Σουρεαλιστική όμως ήταν και μια κίνηση των υπεύθυνων της παράστασης «Happy Birthday Ελλάς» μετά την αποχώρηση της Άβας Γαλανοπούλου από την διανομή. «Που να τρέχουμε για reshooting;» πρέπει να σκέφτηκαν κι έτσι το πρόσωπο της ηθοποιού στο προωθητικό υλικό της παράστασης αντικαταστάθηκε από τη μάσκα του Guy Fawkes που φορούσε ο “V” στο “V for Vendetta”.

Αποχωρήσεις από θιάσους πάντα συνέβαιναν. Τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να τις μαθαίνουμε και να τις σχολιάζουμε και στην τηλεόραση. Μέχρι τώρα όμως, είχαμε μάθει πως οι ηθοποιοί που αποχωρούν αντικαθίστανται από άλλους. Και αντικαθίστανται όχι μόνο στη σκηνή αλλά και στα ονόματα της μαρκίζας, στα Δελτία Τύπου και στην αφίσσα της παράστασης. Κάποια reshooting και αρκετό photoshop αργότερα και όλα είναι έτοιμα. Αλλά όχι στην περίπτωση του «Happy Birthday Ελλάς». Η λύση τουλάχιστον πρόχειρη. Η ομοιότητα της Άβας Γαλανοπούλου με τον ήρωα της ταινίας τουλάχιστον μεγάλη. Κι είναι και η κουπ της ηθοποιού με τις αφέλειες και το μαύρο χρώμα που πιο “V for Vendetta δεν θα μπορούσε να είναι.

Η Άβα Γαλανοπούλου σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το Πρωινό αναφέρθηκε στην αποχώρησή της από το θίασο. Αναφέρθηκε και στον άκομψο τρόπο που καλύφθηκε το πρόσωπό της στην αφίσα.

«Ουδέποτε έχω φύγει από καμία δουλειά ως τώρα. Η τελευταία μέρα που έπαιξα στο θέατρο ήταν η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Εγώ είχα προτείνει να παίξω έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Κάποιοι, όμως, αποφάσισαν να τελειώσω την Παρασκευή. Ήθελα να αποχωρήσω γιατί ζητούσα τα δεδουλευμένα μου», είπε η Άβα Γαλανοπούλου.

«Διέθεσα τον εαυτό μου χωρίς αμοιβή για δύο μήνες που κάναμε πρόβες. Περίπου 7 με 8 μέρες πριν ζητούσα τα δεδουλευμένα μου. Μέχρι και τα παπούτσια για το θέατρο τα πλήρωσα εγώ. Όμως, ζητούσα τα δεδουλευμένα μου. Απλά είπα ότι ακόμα και αυτά που θα πάρω, θα τα πληρώσω για τη δουλειά, ουδέποτε πήγα τιμολόγια για κομμωτήρια», συμπλήρωσε.

«Όταν κάποιος ηθοποιός σταματά από μία παράσταση, αφαιρούνται οι φωτογραφίες του έτσι κι αλλιώς. Δεν είναι απαίτηση του ηθοποιού, έτσι πρέπει να γίνει. Το κοινό πρέπει να ξέρει ποιοι ηθοποιοί παίζουν. Λυπάμαι πάρα πολύ και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με όλο αυτό γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ» είπε η Άβα Γαλανοπούλου.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έδωσε τη δική του εκδοχή

Συμπρωταγωνιστής μέχρι πρότινος στην παράσταση με την Άβα Γαλανοπούλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης θέλησε να παρέμβει στην εκπομπή. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης, τόνισε ότι παρακάλεσε πολλές φορές την Άβα Γαλανοπούλου να μείνει έστω μέχρι την επίσημη πρεμιέρα. Παράλληλα ο Γιάννης Ζουγανέλης αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε θέμα δεδουλευμένων και πως όλοι πληρώθηκαν στο τέλος του μήνα.

«Δεν θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου αυτό, αλλά επειδή είμαστε εν μέσω σεζόν και θέλω να υπερασπιστώ αυτό που συμβαίνει στο θέατρο για τους εργαζόμενους, ακούστε με. Με την Άβα είμαστε φίλοι χρόνια και σε ένα μικρό βαθμό μπορεί να συνέβαλα για να υπάρξει στο θέατρο, αυτό που συμβαίνει τώρα όμως είναι τελείως παράλογο», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Το δίκαιο είναι οι πρόβες να πληρώνονται, αλλά αυτό έχει σταματήσει να συμβαίνει εδώ και καιρό, δεν πληρώνεται κανείς για τις πρόβες. Η Άβα όντως έφυγε στις 22 του μηνός και η εξόφληση θα γινόταν στο τέλος του μήνα. Δεν υπήρχε θέμα δεδουλευμένων ή μη. Πληρωθήκαμε όλοι στο τέλος του μηνός. Παρακάλεσα την Άβα κατ’ επανάληψη να μείνει, έχω τις ηχογραφήσεις στο Viber. Λυπάμαι που το λέω, η Άβα Γαλανοπούλου δεν πειθόταν με τίποτα. Της είπα να καθίσει τουλάχιστον μέχρι την επίσημη πρεμιέρα, για να μην αναστατωθεί ο θίασος και να μπορέσει να αντικατασταθεί», συμπλήρωσε και ανέλαβε την ευθύνη για τις αφίσες.

«Δεν προλαβαίναμε να γίνουν καινούριες αφίσες κι εγώ επινόησα να βάλουμε αυτή τη μάσκα. Αυτοί που αντιλαμβάνονται μπορούν να καταλάβουν την αλήθεια. Υπερασπίζομαι τη δουλειά μου, γι΄αυτό βγήκα, για κανέναν άλλο λόγο», κατέληξε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Λύση της τελευταίας στιγμής, λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης, άλλα όπως και να έχει λύση. Λύση του ποδαριού, θα πούμε εμείς.