JENNIFER ANISTON

#Friendsgate: η θεωρία συνωμοσίας για τα Φιλαράκια που έχει κατακλείσει το twitter

Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα κάνουν τον κύκλο τους στη ζωή και ότι μετά τα φυλάς απλώς σαν ανάμνηση στο υποσυνείδητό σου (είτε πρόκειται για μία σχέση, είτε ακόμα και για την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά που τέλειωσε και πάει) έρχεται το twitter να σου αποδείξει ότι κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται (κλεμμένο). Ας μιλήσουμε για το #Friendsgate, λοιπόν.

Η επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς “Friends” είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεδειγμένη. Προβλήθηκε για 10 συνεχόμενες σεζόν, σημειώνοντας ποσοστά τηλεθέασης ρεκόρ και κατέστησε στη συνείδηση του κοινού τους πρωταγωνιστές τόσο ταυτόσημους με τους ρόλους τους, που δύσκολα μετά το τέλος της είδαμε κάποιον απ’ όλους να ξεχωρίζει σε κάποιο άλλη σειρά ή ταινία, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.

Έτσι, το φανατικό κοινό της σειράς φαίνεται πως δεν έχει πάψει να ασχολείται με όσα την αφορούν, ψάχνοντας θέματα που μας γυρίζουν στη μακρινή 4η σεζόν των Friends και φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας, που έφτασαν να βαφτίσουν “Friendsgate”.  Πώς ξεκίνησαν όλα; Από αυτήν εδώ τη φωτογραφία:

 

Όπως βλέπεις κι εσύ (και πιθανόν να θυμάσαι έτσι κι αλλιώς) στην αφίσα προώθησης του 4ου κύκλου της σειράς όλοι δείχνουν να κοιμούνται, εκτός από τη Rachel, δηλαδή τη Jennifer Aniston. Αυτό ήταν αρκετό για να κάνει τους χρήστες του twitter να αναρωτηθούν τι στ’ αλήθεια συμβαίνει και γιατί μόνο η Rachel έχει ανοιχτά τα μάτια της απ’ όλη την παρέα.

 

Οι περισσότεροι που συμμετείχαν στη συζήτηση κατέληξαν ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ό,τι είδαμε επί 10 σεζόν ήταν ένα όνειρο της Rachel που προσπαθούσε να ξεφύγει από το άγχος του γάμου της με τον Barry, δημιουργώντας στη φαντασία της αυτή τη “φανταστική” παρέα των 5, χωρίς όμως να υπάρχει στην πραγματικότητα.

 

Ναι, καλά κατάλαβες. Ότι δηλαδή όλοι μας στηθήκαμε μπροστά από το δέκτη της τηλεόρασης για να παρακολουθήσουμε το, κάπως μακροσκελές, όνειρο της Rachel. Κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται, να τα λέμε κι αυτά.