ΜΟΥΣΙΚΗ

5 θεατρικές παραστάσεις που παίζουν μόνο Δευτερότριτα

Το θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη επινόηση, αφού παραδοσιακά για δεκαετίες η πρώτη-κυρίως- εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας αποτελούσε αργία για τους ανθρώπους του θεάτρου. Με τα νέα, όμως δεδομένα που έχουν επικρατήσει στο σανίδι τα τελευταία χρόνια, τα Δευτερότριτα ανεβαίνουν παραστάσεις υψηλών αξιώσεων, κι όχι απλά έργα στη λογική του αουτσάιντερ.

Αθανασία

Πού: Θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Πρωταγωνιστούν: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νίκος Βαρδάκας, Έλενα Χαραλαμπούδη

Υπόθεση: Όσα θεωρεί δεδομένα και ελεγχόμενα η Όλια, μια γυναίκα που παρακολουθούμε από την παιδική της ηλικία, αλλάζουν όταν ένα τροχαίο την καθηλώνει στην αναπηρική καρέκλα. Το έργο ορθώνει στη σκηνή το ζήτημα της ευθανασίας. Θα κλάψεις, θα γελάσεις, θα θυμώσεις και θα λυτρωθείς.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα

Πού: Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Υπόθεση: Το γνωστό, πολυπαιγμένο μεταφυσικό θρίλερ της Σούζαν Χιλ, αυτή τη φορά υπό την οπτική του Νίκου Χανιωτάκη. Το έχεις δει στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στον ρόλο του συμβολαιογράφου που περνάει τα πάνδεινα σε μια στοιχειωμένη βικτοριανή έπαυλη για μια ριμάδα διαθήκη. Τρομακτικό το λες.

Θείος Βάνιας

Πού: Θέατρο Άνεσις

Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Βασίλης Μπισμπίκης.

Υπόθεση: Ο περίφημος «θείος» του Άντον Τσέχωφ, διαχρονικός και πάντα επίκαιρος, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του πρωταγωνιστή του, Δημοσθένη Παπαδόπουλου, ο οποίος επιστρέφει ως ηθοποιός μετά από απουσία 7 χρόνων.

Προδοσία

Πού: Μικρό Παλλάς

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Κατερίνα Παπαδάκη.

Υπόθεση: Τις μέρες που δεν πρωταγωνιστεί στον «Φάρο» στο Θέατρο Αθηνών, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος πετάγεται απέναντι, στο Μικρό Παλλάς για να επιβλέπει την παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά. Το κλασικό έργο του Χάρολντ Πίντερ, που πραγματεύεται ό,τι μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος σαν προδοσία, από και προς τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του, με μοναδικό οδηγό τη μνήμη του.

Βούβα

Πού: Σύγχρονο Θέατρο

Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη.

Υπόθεση: Μια γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται στην ελληνική επαρχία του σήμερα κι ερωτεύονται, ενώ παράλληλα παλεύουν με προσωπικούς εφιάλτες, σύγχρονες αγωνίες, αντιρρήσεις του περιβάλλοντός τους. Μια σουρεαλιστική θεατρική παράσταση που συνδυάζει ποίηση και γκροτέσκο.