ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάνος Παπαγιάννης: Ένοχος για βιαιοπραγία κατά της Σοφίας Παυλίδου. Συγκίνηση στις πρώτες δηλώσεις της

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Ολοκληρώθηκε η δίκη της υπόθεσης που αφορά τη Σοφία Παυλίδου και τον Μάνο Παπαγιάννη, για το βίαιο περιστατικό που είχε καταγγείλει η πρώτη μετά από παράσταση στην οποία συνεργάζονταν στο θέατρο Χυτήριο το 2018. Η μήνυση της ηθοποιού εκδικαζόταν παράλληλα με τη μήνυση που είχε κάνει εναντίον της ο Μάνος Παπαγιάννης για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η Σοφία Παυλίδου κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο, ενώ ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής T- Live, στον Μάνο Παπαγιάννη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μήνες με αναστολή για όσα κατήγγειλε η Σοφία Παυλίδου ότι είχε υποστεί μετά το τέλος της παράστασης Πετάει, πετάει. Η πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη άσκησε έφεση επί της απόφασης που καταδίκασε τον ηθοποιό.

«Η Σοφία Παυλίδου εμφανίστηκε ικανοποιημένη στο άκουσμα της απόφασης, αλλά και αρκετά συγκινημένη που μπήκε αυτή η έστω άνω τελεία σε αυτή την υπόθεση που μετρά από το 2018», ανέφερε ο δημοσιογράφος πριν προβληθούν οι δηλώσεις των δύο αντιδίκων.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που δικαιώνομαι μετά από 4 χρόνια, που δεν το έβαλα κάτω. Που το δικαστήριο έκρινε ένοχο αυτόν τον άνθρωπο και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, λοιπόν, παρόλο που δέχθηκα μήνυση από εκείνον για να λυγίσω, να σταματήσω. Ευχαριστώ πολύ τον δικηγόρο μου που ήταν δίπλα μου σε όλο τον αγώνα και τους μάρτυρές μου που ούτε αυτοί λύγισαν από τις μηνύσεις που δέχτηκαν, από τις αναβολές και τις καθυστερήσεις», σημείωσε συγκινημένη η Σοφία Παυλίδου.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα θύματα να βγουν κι αυτοί νικητές και να δικαιωθούν, να μη το βάζουν κάτω. Η αλήθεια πάντα θα λάμπει», τόνισε στη συνέχεια η Σοφία Παυλίδου.

Η Σοφία Παυλίδου έχει άλλωστε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των θυμάτων που έκαναν καταγγελίες στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo για το οποίο είχε μιλήσει και σε συνέντευξή της στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι πριν από κάποιους μήνες.

«Θέλω να γίνει το δικαστήριο για να κλείσει αυτός ο κύκλος και να το αφήσω πίσω μου», είχε πει τότε η Σοφία Παυλίδου που τόνιζε ότι η βία αφήνει ένα τραύμα το οποίο οφείλεις να μετασχηματίσεις στη ζωή. «Εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω γιατί μου συνέβη αυτό, πώς θα πάρω το καλό. Πλέον, έχοντας περάσει τα χρόνια είμαι σήμερα καλά», σημείωνε η ηθοποιός.

«Τώρα πιστεύω ότι πια, μετά και το #ΜeΤoo, δεν περνά από το μυαλό κανενός στο χώρο μας να σηκώσει χέρι. Έχουν αλλάξει πολλά με το #ΜeΤoo, αλλά βέβαια έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ακούω που λένε κάποιοι ότι όλα γίνονται για τη δημοσιότητα και γελάω», σχολίαζε για το κίνημα #MeToo η Σοφία Παυλίδου.

«Νιώθω ότι όλα πήγαν καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα στην επόμενη δίκη», σημείωσε ο Μάνος Παπαγιάννης μετά την απόφαση του δικαστηρίου, διευκρινίζοντας μετά από ερώτηση δημοσιογράφων ότι στο παιδί του δεν θα μιλήσει ακόμα γι’ αυτά, αλλά στην έφεση. Η δικηγόρος του Μάνου Παπαγιάννη εμφανίστηκε ικανοποιημένη, καθώς δόθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή για απλή, σωματική βλάβη και ισχυρίστηκε ότι στο Εφετείο ο πελάτης της θα «αθωωθεί πανηγυρικά». Η πρωτόδικη απόφαση πάντως, δείχνει ότι σίγουρα η έκβαση δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε η πλευρά του ηθοποιού.