ΜΟΥΣΙΚΗ

Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές

Η «Κασσάνδρα» είναι μια διεισδυτική αναδημιουργία του κλασικού μύθου του Τρωϊκού πολέμου μέσα απ’ το βλέμμα μιας γυναίκας, της πρωταγωνίστριας.

Η μυθολογική μορφή της «μάντισσας Κασσάνδρας», με όχημα την ενσάρκωση μιας ψυχολογικής αλήθειας, ανασημασιοδοτείται και αναπροσδιορίζεται από την Κρίστα Βολφ, γίνεται σύγχρονή μας (Luchterhand Verlag) και καταδεικνύει τους μηχανισμούς της εξουσίας αντιμετωπίζοντας παράλληλα τον ίδιο της τον εαυτό.

Αιχμάλωτη, μπροστά τις πύλες του μυκηναϊκού παλατιού, η Κασσάνδρα γνωρίζει τη μοίρα της.  Στο χρόνο που της απομένει, χωρίς αυτολύπηση ή συναισθηματισμούς, θα αναγνωρίσει τα στάδια του «ανέλπιδου πολέμου» και τη δική της προσωπική αλήθεια.

Η αφηγηματική φωνή της Κασσάνδρας συμπληρώνεται από μια δεύτερη φωνή – φωνή που μοιάζει να διαπερνά το χρόνο και τον τόπο με το τραγούδι της συνοδεύοντας από ένα ασύνειδο επίπεδο την αναζήτηση της Κασσάνδρας. 

Συντελεστές:

Διασκευή: Μαρλένε Καμίνσκι

Σκηνοθεσία: Νάνα Παπαδάκη

Κασσάνδρα: Μαρλένε Καμίνσκι

Τραγούδι: Αν-Μαρί Ο’Σάλιβαν

Παραγωγή: International Theatre Crossroads

Φωτογραφίες, φωτισμοί: η ομάδα                                                                                         

Διάρκεια: 60′

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην γερμανική γλώσσα την

Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00 και την

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 20.30

Χώρος παράστασης: Booze :Terminal-Stage, Kολοκοτρώνη 57

Καθώς, για τις παραστάσεις, οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την κράτησή σας με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην ηλεκτρονική μας σελίδα στο facebook/rebellische frauen

Είσοδος: Παρακαλούμε να στηρίξετε την ομάδα με τη συνεισφορά σας.