ΜΟΥΣΙΚΗ

Η φοβερή μεταμόρφωση της Δάφνης Λαμπρόγιαννη στους Γαμπρούς της Ευτυχίας

''Οι Γαμπροί της Ευτυχίας'' έκαναν πρεμιέρα στο θέατρο Προσκήνιο στις 18 Οκτωβρίου. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στο ρόλο της Γεωργίας Βασιλειάδου είναι αυτό που θα λέγαμε, ιδανική επιλογή. Είναι ταλαντούχα και δε διστάζει να κάνει αλλαγές στην εμφάνιση για χάρη ενός ρόλου.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας κυκλοφόρησαν το 1962, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη. Το σενάριο γράφτηκε από τους Νίκο Τσιφόρο και Πολύβιο Βασιλειάδη, το οποίο βασίστηκε σε δικό τους θεατρικό έργο. Πρωταγωνιστές οι Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης και Νίκος Ρίζος.

Η ταινία επικεντρώνεται στα αδέλφια Ταρνιάτη, με τον αδελφό να προσπαθεί να παντρέψει την αδελφή του, η οποία αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει ποθητή, ώστε κι αυτός να μπορέσει να παντρευτεί μετά από αρραβώνα οκτώ χρόνων. Ο τελευταίος γαμπρός που ο Βαγγέλης δείχνει στην Ευτυχία είναι ο Κλεομένης, ο οποίος μετά από το ταξίδι τους στην Ύδρα ερωτεύεται την ανιψιά της οικογένειας. Ωστόσο, την Ευτυχία, θέλει να την παντρευτεί κι ο Κούλης, ο οποίος νομίζει ότι κληρονομεί 120.000 λίρες.

Μία αλλαγή για τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη

NDP PHOTO AGENCY

NDP PHOTO AGENCY

NDP PHOTO AGENCY

Κι από εμφάνιση πώς είναι Βαγγέλη μου;

Καφέ. Θες καφέ;

Από εμφάνιση λέω. Είναι ωραία;

Θες ένα καφεδάκι. Έτσι

Όχι, δε με κατάλαβες. Από εμφάνιση λέω

Μωρέ, κατάλαβα εγώ. Θες μια βυσσινάδα, με παγάκια, που είναι ωραία; Ένα νερατζάκι, που ‘ναι καλό για τα νεφρά;

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP PHOTO AGENCY