WATCHLIST

Χριστούγεννα στην πόλη: Οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο που δεν πρέπει να χάσεις

Οι γιορτές πλησιάζουν, η πόλη έχει ήδη φορέσει το πιο χριστουγεννιάτικο ένδυμά της και όπως φαίνεται, κάτω από τα λαμπιόνια πολλές μελωδίες θα ακουστούν φέτος. Εστιάζοντας αποκλειστικά στα live με δωρεάν είσοδο, οι "ανοιχτές για το κοινό" συναυλίες στα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας θα μας βάλουν στο κλίμα για τα καλά.

Λένα Πλάτωνος

Πότε: 21/12

Πού: Στύλοι Ολυμπίου Διός

O Δήμος Αθηναίων στέλνει ηχηρό μήνυμα γιορτής φέτος με συνολικά 220 προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε αθηναϊκές γειτονιές και στα 7 εμβληματικά σημεία της πόλης. Ο δήμαρχος ανέθεσε το project στον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, στο σκηνογράφο Μανόλη Παντελιδάκη και στην ηθοποιό Φρόσω Λύτρα και το αποτέλεσμα είναι πολλά υποσχόμενο. Από τη φωταγώγηση του Συντάγματος στις 12/12, μέχρι το live με τίτλο Η Μεγαλύτερη Νύχτα της Χρονιάς της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους κι από ‘κει στη μεγάλη γιορτή της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Θησείο.

Ευανθία Ρεμπούτσικα και Πάνος Μουζουράκης

Πότε: 31/12

Πού: Θησείο

Μια μεγάλη συναυλία με φόντο την Ακρόπολη και πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Batuca, οι Batala και οι Artventure με τα κρουστά και τα πνευστά τους, οι Circus Dayz, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η σπουδαία Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μία εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις. Το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τη Μαρίζα Ρίζου και τον Πάνο Μουζουράκη να υποδέχονται με τις φωνές τους τα πρώτα λεπτά του 2018.

Χριστούγεννα με μελωδίες στο ΚΠΙΣΝ

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η μεγάλη γιορτή έχει ξεκινήσει ήδη με δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια οι οποίες θα μας καταπλήξουν μέσα σ’ ένα εντυπωσιακό, υπέροχα στολισμένο σκηνικό. Η βόλτα στο ΚΠΙΣΝ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική αυτές τις μέρες. Πλήθος συναυλιών θα πραγματοποιηθεί, με πρώτη αυτή της ορχήστρας Simon Bolivar Trumpet Ensemble, στις 14/12 που θα μας συστήσει το ιδιαίτερο ρεπερτόριό της, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 17/12, η ίδια ορχήστρα μαζί με τους νεαρούς μουσικούς του El Sistema Greece, θα ερμηνεύσει κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών άλλων συνθετών. Στις 18 και 19/12 η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενήσει ένα μουσικό πανόραμα από τις ταινίες του πιο αγαπητού μάγου, του Harry Potter.

Ακόμη, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior σε μία συναυλία στον Φάρο στις 23/12, θα μας ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στις 29/12, λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2017, ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Άγγλος frontman Bradley White Dale, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών. Τέλος, λίγο πριν τη λήξη της εορταστικής περιόδου, οι Gumbo Ya Ya και η Sugahspank! θα μας ξεσηκώσουν στον Φάρο. Κι όλα αυτά δίπλα στο παγοδρόμιο, πάνω στο Κανάλι!

Και μιας που είπαμε κανάλι, στο youtube channel του Ιδρύματος, μπορείς να μετράς αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα με ένα διαφορετικό video animation, κάθε μέρα!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το μελωδικό καλεντάρι των φετινών εορτών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.