WATCHLIST

Playlist γάμου: Τα 20 all-time classic τραγούδια, σύμφωνα με έναν βετεράνο wedding DJ

Σου έχει τύχει να φτάσεις σε γλέντι γάμου με όλη την καλή διάθεση να τιμήσεις το ζευγάρι με το κέφι σου και τελικά να καταντάς αγκαλιά με την πικέ κουβερτούλα που αφήνουν στις καρέκλες για την ψύχρα; Δεν έφταιγε η ζέστη πιο πριν, ούτε τα λόγια του παπά που ξεθύμανε η διάθεσή σου. Ήταν η playlist της δεξίωσης που πρόδωσε τις προθέσεις σου για το dance floor. Τρία είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης δεξίωσης άλλωστε. Η καλή παρέα, το φαγητό και ο χορός, με τα δύο πρώτα να είναι εκεί για να τροφοδοτήσουν το τρίτο.

Στη συγκεκριμένη εξίσωση βέβαια, μπαίνει αναμφισβήτητα και ο κατάλληλος DJ. Δεν θα φτιάξει ο περιπτεράς την τούρτα σου, ούτε θα βάλεις την κολλητή σου να τραβήξει τις φωτογραφίες σας επειδή έχει καλό Instagram. Άρα γιατί να μην δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην επιλογή ενός έμπιστου επαγγελματία και για τη μουσική; Η τέχνη του DJ άλλωστε, δεν είναι να παίξει απλώς τα κομμάτια. Είναι να δώσει τον παλμό που θέλει το ζευγάρι στη δεξίωσή του και να κάνει πολύ δύσκολη την αντίσταση των καλεσμένων στην πίστα. Μην ξεχνάς, τα tracks που θα συνδυάσει πρέπει να μπορούν να ικανοποιήσουν τους περισσότερους και να δημιουργήσουν ενέργεια ακόμη κι όταν αφήνουν χώρο και για ξεκούραση.

Με αφορμή το wedding season που έχει ξεκινήσει για τα καλά, εμείς μιλήσαμε με έναν βετεράνο του είδους. Ο Παναγιώτης Φάνης έχει αφιερώσει την τελευταία δεκαετία της ζωής του σε βραδιές γεμάτες φωτορυθμικά, ερωτευμένα ζευγάρια και καλεσμένους που συντονίζουν τις χορευτικές τους φιγούρες στα beats του. Μετά από ακόμη ένα σαββατοκύριακο ενός καλοκαιριού του χωρίς διάλειμμα – και μόνο από αυτό καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά χωρίς να την αγαπάς – ο Παναγιώτης διάλεξε για μας 20 άχαστα χιτ που δεν πρέπει να λείψουν από την playlist του γάμου σου.

Ελληνικά και ξένα classics με μερικές σύγχρονες πινελιές που έχουν ήδη γίνει classics, τα 20 παρακάτω τραγούδια θα εγγυώνται πάντα γεμάτο dance floor. Σε τυχαία σειρά:

Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk

«Συνδυάζει την disco & funk με τη μοντέρνα pop. Eίναι η ώρα να δείξεις τις καλύτερες χορευτικές σου φιγούρες», σύμφωνα με τον Παναγιώτη. Ο διαχρονικός ήχος της πιο σταθερής προσθήκης στις playlists της πενταετίας θα χορεύεται και τον επόμενο αιώνα.

Snap! – Rhythm is a Dancer

Αυτό δεν είναι τραγούδι. Αυτό είναι κάλεσμα σε λαϊκό προσκύνημα.

MC Hammer – You Can’t Touch This

Λίγο το sample του “Super Freak”, λίγο το αδιανόητο look του MC Hammer, το “You Can’t Touch This” έγινε μουσικός σταθμός της ποπ κουλτούρας και το πιο βέβαιο στοίχημά σου.

Ημισκούμπρια feat. Μαριλέττα – Πάμε Όλοι Μαζί σε μια Παραλία

«Από το 2001 που κυκλοφόρησε έχουν περάσει σχεδόν 2 δεκαετίες. Στα καλοκαιρινά πάρτι δεν λείπει, δεν είναι δυνατόν να λείπει». Θεία Λία, όμορφη πλαζ και η φάτσα του Di Caprio. Είτε με αυτό το blast from the past ή εναλλακτικά και με τη “Ντισκοτέκ”, τα Ημισκούμπρια κρατάνε πάντα το πάρτι ζωντανό.

Μιχάλης Ρακιντζής – Δικός σου Για Πάντα

Η δικαίωση του Μιχάλη Ρακιντζή δεν ήρθε με την αργοπορημένη εξιλέωση του “S.A.G.A.P.O.”. Έρχεται κάθε φορά που τα χέρια σηκώνονται ψηλά στο ΠΙΕΣ Σ’ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΕΕΕΣ.

Lenny Kravitz – Are You Gonna Go My Way

Σοκ στο σύστημα. Η ηλεκτρική κιθάρα θα φταίει. Μόλις ακούγεται επικρατεί φρενίτιδα.

Run DMC ft. Aerosmith – Walk This Way

Το πρώτο τόσο πετυχημένο πάντρεμα της χιπ χοπ με άλλα είδη μουσικής. Το “Walk This Way” έχει αφήσει μεγάλη κληρονομιά στη παγκόσμια δισκογραφία και, κυρίως, στο dance floor.

Γιώργος Αλκαίος – Τι Τι;

«Ένα όχι να μου πεις θα πεθάνω», δηλώνει ο Γιώργος Αλκαίος και άντε να του αντισταθείς. Άψογη επιλογή και για wedding planners που θέλουν να κάνουν όλα τα κέφια του ζευγαριού.

Κώστας Μπίγαλης – Του Αιγαίου Τα Blues

Και στο Αιγαίο να μην κάνεις τον γάμο σου, μπορείς να φέρεις κι αυτό και τον Απόλλωνα νοητά στη δεξίωσή σου με τις παραπάνω rock ‘n’ roll νότες. Για τις αψυχολόγητες χειμερινές επιλογές του κλιπ δεν έχω απάντηση.

VIPs – Χωρίς Εσένα

Λάτιν επιρροές πριν κάνουν ξανά κατάληψη στα σημερινά ραδιόφωνα. Το τραγούδι μιλά για χωρισμό, αλλά δεν θα το καταλάβαινες ποτέ αν έκρινες καθαρά και μόνο από τη μουσική του.

Άρης Τόμας – Σε Θέλω

Με λένε Άρη, η νύχτα έχει φεγγάρι και τα σχετικά.

Daft Punk – One More Time

Θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει σήμερα κι ας ηχογραφήθηκε το 1998. Το φουτουριστικό anime κλιπ του είχε προβλέψει ότι στο μέλλον θα το χορεύαμε ακόμα.

Diana Ross – Upside Down

Απαραίτητη disco παρέμβαση. Εύκολος, επίσης, τρόπος να ταιριάξεις κι άλλα disco winners στη λίστα σου, όπως το “Daddy Cool”.

Summer Nights – Grease

Δεν είναι μονάχα το ίδιο το κομμάτι που θα αποδώσει όπου κι αν το χωρέσεις, είναι και οι χορευτικές ομάδες που θα σχηματιστούν στην πίστα. Και ποιος δεν έχει προσπαθήσει να αναπαραστήσει το “Grease” έστω μία φορά στη ζωή του;

Μέλισσες – Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι

«Ήρθε για να μείνει. Το ‘χουμε συναντήσει σε είσοδο ζευγαριού, σε κόψιμο τούρτας, στο playlist του dinner και, φυσικά, στο πάρτι σε κάποιο Remix. Must hit και λίγα λέω». Ετεροχρονισμένα έγινε επιτυχία το συγκεκριμένο – θυμάται κανείς άραγε ότι είναι του 2013; – αλλά πλέον δεν έχει να πάει πουθενά.

Faithless – Insomnia

Πριν τις αυστηρές μουσικές ταμπέλες και τους διαχωρισμούς τους, η μουσική ήταν μία και το “Insomnia” ήταν για λίγο βασιλιάς της. Η στέψη του συμβαίνει ξανά, κάθε φορά που παίζει δυνατά.

Blondie – One Way Or Another

Και punk, και ποπ, και κανένας καλεσμένος καθισμένος στην καρέκλα.

Γιάννης Πάριος – Ικαριώτικο

Μακράν το πιο αξιόπιστο παραδοσιακό τραγούδι. Κάτι κυριεύει τους πάντες όταν παίζει και ξαφνικά βλέπεις χέρια, πόδια, όποιο μέλος του σώματος τελοσπάντων μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, να απλώνεται προς κάθε κατεύθυνση στην πίστα.

Ζορμπάς

Πάρα πολύ χρήσιμο και για multiculti γάμους που φιλοξενούν καλεσμένους από το εξωτερικό. Η μελωδία είναι αναγνωρίσιμη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και το συρτάκι είναι χορός που, στην απλούστερη μορφή του, μαθαίνεται επιτόπου.

Νίκος Παπάζογλου – Πότε Βούδας, Πότε Κούδας

Δεν θέλει συστάσεις. Θα κάνει μόνο του τη δουλειά. Φεύγουν γραβάτες, φεύγουν παπούτσια. Πες στον φωτογράφο να έχει το νου του για τα μυθικά ενσταντανέ που θα απαθανατίσει.

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Φάνη για την πολύτιμη βοήθειά του: WebsiteFacebookInstagram.