WATCHLIST

Ο Jame Blunt αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από το τραγούδι του “You’re beautiful”

Σεπτέμβριος 2005. Δουλεύω και στο ραδιόφωνο δίπλα μου παίζει το ''You're beautiful'' του James Blunt, το καινούριο hit που ακούγεται σε όλους τους σταθμούς. Η γλυκερή και τρεμουλιαστή φωνή του τραγουδιστή επαναλάμβάνει εμμονικά το στίχο ''You're Beautiful'' και ο παραγωγός λέει (με ακόμα πιο γλυκερή φωνή) ότι ο τάδε αφιερώνει σε μια κοπέλα, που του αρέσει αυτό το τραγούδι.

Φαντάζομαι υπάρχουν εκατοντάδες ζευγάρια στον κόσμο που αφιέρωσαν ο ένας στον άλλον αυτό το τραγούδι, το οποίο εκείνη την περίδο ακουγόταν ΠΑΝΤΟΥ- από τελικούς καλλιστείων, μέχρι reality, μπαρ και δοκιμαστήρια. Δώδεκα χρόνια μετά, ο δημιουργός του, που στιγμαστήκε από αυτό το στίχο και έμεινε στην ιστορία της ποπ κουλτούρας ως ένας αντίστοιχος ”καληνυχτάκιας”, αποκάλυψε ότι το ”You’re beautiful” δεν είναι καθόλου ρομαντικό τραγούδι.

Το τραγούδι δεν μιλάει για την αληθινή αγάπη μεταξύ ενός ζευγαριού, αλλά για ένα stalker στο μετρό

Πώς σου φαίνεται αυτό; Αν δώσεις λίγη προσοχή στους στίχους θα καταλάβεις ότι μιλάει για έναν τύπου που είναι υπό την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών και κολλάει με μια άγνωστη γυναίκα που βλέπει στο μετρό, η οποία είναι με τον φίλο της και τη βρίσκει όμορφη, πράγμα που επαναλαμβάνει όπως είπα και πιο πάνω εμμονικά. Οκ, άβολο. Ο ίδιος μάλιστα είπε σε συνέντευξή του ότι ο χαρακτήρας του τραγουδιού θα έπρεπε να μπει στη φυλακή γιατί είναι ανώμαλος.

Να σε δω τώρα, θα ξανατραγουδήσεις το”You’re beautiful”;