GRAMMY AWARDS

Grammys 2018: Η αντι-Trump παρέμβαση της Hillary Clinton ήταν το highlight της βραδιάς

Matt Sayles/Invision/AP

Ακολουθώντας τη μόδα που θέλει τα μεγαλύτερα events της αμερικανικής pop culture να εκφράζουν κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα τα Grammys 2018 έκαναν το δικό τους σχόλιο κατά του Donald Trump μέσω της βασικής ιδεολογικής του αντιπάλου, Hillary Clinton.

Η Hillary έκανε εμφάνιση μέσω βίντεο από εκεί που δεν το περίμενε κανείς για να διαβάσει απόσπασμα όλο νόημα από το βιβλίο «Φωτιά και Οργή» (Fire and Fury) του Michael Wolf. Πρόκειται για το βιβλίο το οποίο περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία και την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης του νυν Αμερικανού προέδρου, με όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο- προφανώς, για το διαβάζει η Hillary. Το βιβλίο έχει ξεσηκώσει, όπως λέει και το όνομά του, οργή και έχει ανάψει φωτιές στην Αμερική.

Στο σατιρικό σκετς το οποίο είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν την τελετή ο James Corden, παρουσιαστής της τελετής υποδύεται τον κριτή σε οντισιόν διασήμων, όπως η Cher, o John Legend και ο Snoop Dog, οι οποίοι διαγωνίζονται ώστε να κερδίσουν ένα Grammy για την ερμηνεία τους στο γραπτό κείμενο, διαβάζοντας κομμάτια από το πολυσυζητημένο βιβλίο. Το καλύτερο έρχεται στο τέλος, όπου, κάνει εμφάνιση παρέμβαση η Hillary.

Η αντίπαλος του Donald Trump στις τελευταίες εκλογές διαβάζει ένα απόσπασμα που αναφέρεται στις διατροφικές συνήθειες του προέδρου: «Ένας λόγος που του αρέσει να τρώει στα MacDonalds: κανείς δεν ξέρει ότι θα πάει εκεί και το φαγητό έχει προμαγειρευτεί με ασφαλή τρόπο». «Έχεις το Grammy στο τσεπάκι», της λέει ο Corden.

H παρέμβαση της Hillary στα Grammy εννοείται πως έγινε από τα πρώτα θέματα συζήτησης στο twitter. Κάποιοι της έβγαλαν το καπέλο και άλλοι την κατέκριναν γιατί, όπως είπαν, κατέστρεψαν μία τόσο όμορφη γιορτή για τη μουσική. Μεταξύ αυτών, εννοείται, το περιβάλλον του Donald Trump, όπως για παράδειγμα, ο μεγάλος γιος του, Donald Trump Jr. με τ’ όνομά, ο οποίος έγραψε ότι «το να απαγγέλλεις fake news στα Grammy είναι μια παρηγοριά όταν έχεις χάσει την προεδρία των ΗΠΑ».

Κεντρική φωτογραφία: Matt Sayles/Invision/AP