EUROVISION

Eurovision: Ανακοινώθηκε ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού για το 2019

Thomas Hanses

Όπως έχει καθιερωθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραδοσιακά διοργανώνεται κάθε χρόνο στη νικητήρια χώρα του προηγούμενου έτους. Κάπως έτσι η Eurovision 2018 έγινε στην Πορτογαλία αλλά η νίκη της Netta από το Ισραήλ με το τραγούδι Toy είχε περιπλέξει τα πράγματα, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν η χώρα της θα φιλοξενήσει τον θεσμό.

Πολλές χώρες είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα στην Ιερουσαλήμ, όπου ήταν η αρχική πρόθεση του Ισραήλ να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. Μάλιστα είχε ακουστεί έντονα ότι η Κύπρος θα είναι αυτή που θα αναλάβει τον διαγωνισμό καθώς η Ελένη Φουρέιρα ήρθε δεύτερη στην Eurovision 2018 εκπροσώποντας τη Μεγαλόνησο.

Ωστόσο τα σενάρια μπορούν να λάβουν και επίσημα τέλος καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, τόσο ο ημιτελικός όσο και ο τελικός της Eurovision 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Ισραήλ. Αυτό που είναι ακόμη υπό σκέψη και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο είναι η πόλη διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η απόφαση πάρθηκε μετά από συναντήσεις μεταξύ της EBU και του φορέα δημόσιας τηλεόρασης του Ισραήλ ΚΑΝ στη Γενεύη όπου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα της διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

Κεντρική φωτογραφία:Thomas Hanses