EUROVISION

Ανατροπή στη Eurovision: Στην Κύπρο η επόμενη διοργάνωση;

Andres Putting

Τι κι αν το Fuego δεν έφερε την πρωτιά της Eurovision 2018 στην Ελένη Φουρέιρα και την Κύπρο; Δημοσιεύματα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ισπανία ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η Μεγαλόνησος να φιλοξενήσει τελικά την διοργάνωση το 2019.

Το ισπανόφωνο κανάλι Formula TV σε σχετικό του ρεπορτάζ ανέδειξε την είδηση. Σύμφωνα με αυτό η EBU προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ισραήλ πως σε περίπτωση που οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό του χρόνου, η Eurovision θα μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία. Σημειώνεται πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αντιδράσει για τις σφαγές στη λωρίδα της Γάζας ως τώρα.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τα Ισραηλινά Media, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Φιλελεύθερος της Κύπρου. Όπως αναφέρουν η EBU έδωσε σχετικό τελεσίγραφο στο ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που είναι αρμόδιος για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ, αρκετές ήταν οι χώρες όπως η Ιρλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία, που δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται έντονες πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο  να μη συμμετάσχουν  στον επόμενο διαγωνισμό αν διοργανωθεί στο Ισραήλ, όσο επικρατεί η σύγκρουση του κράτους με την Παλαιστίνη.

Κεντρική φωτογραφία: Andres Putting