DEMY

Eurovision 2017: Η Ελλάδα στον τελικό με το “This is Love”

Ο πρώτος ημιτελικός του 62ου διαγωνισμού της Eurovision φιλοξενήθηκε για δεύτερη φορά, μετά το 2005, στο Κίεβo. Παρουσιαστές οι Oleksandr Skichko και Volodymyry Ostapchuk ενώ από το green room παρασκήνια και κλίμα μετέφερε ο Timur Miroshychenko. Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου στην παρουσίαση της ΕΡΤ (δυνατό χειροκρότημα στο δίδυμο). Η Demy με το This is Love εμφανίστηκε στη δέκατη θέση και κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Από τις 18 συμμετοχές μόνο οι 10 κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου.

Η εμφάνιση της Demy


Sala από Newscaster

 

Η έναρξη

 

Οι χώρες που περνούν στον τελικό

1. Μολδαβία

2. Αζερμπαϊτζάν

3. Ελλάδα

4. Σουηδία

5. Πορτογαλία

6. Πολωνία

7. Αρμενία

8. Αυστραλία

9. Κύπρος

10. Βέλγιο

Οι συμμετοχές του Α’ ημιτελικού

 

1. Σουηδία: Robin Bengtsson – I Can’t Go On

Κάτι ανάμεσα σε Νίκο Βέρτη και Κωνσταντίνο Αργυρό. Φιλότιμη κίνηση αλλά αυτό το ”βαδιστό” στιλ το έχουμε δει 7308328367899 φορές. Ο μαύρος χορευτής ας καλέσει στα κεντρικά του Ladylike ενδιαφερόμαστε για μαθήματα χορού. Σακάκι κατάλληλο για χειμωνιάτικο γάμο αρκεί να μην το θέλει ο μέλλων ασορτί με το μαλλί του Robin. Αν ναι, πάτα πόδι και πριν το η δε γυνή.

2. Γεωργία: Tamara Gachechiladze – Keep The Faith

Ψάχνεις να δεις ποια σου θυμίζει; Την Ελένη Βλαχάκη ως Μαντάμ Ζαίρα. Θα μασήσει ματσάκι μαιντανό στο επόμενο δευτερόλεπτο. Έβγαλε την μπέρτα και νόμισε θα μας τρομάξει. Έχει πατήσει η Μαντώ στη σκηνή κούκλα μου, τι να μας πουν οι ψηλές σου.

3. Αυστραλία: Isaiah – Don’t Come Easy

Αν έχεις το θεό σου. Πήγε Eurovision με πανωφόρι για τα κρύα της Αυστραλίας. Στην Ουκρανία έχει καλό καιρό. Δεν μπήκες στο deltiokairou.gr να δεις την πρόγνωση να πάρεις τα κατάλληλα σετάκια. Και κάπως βαρέθηκα κατά τη διάρκεια. Τι με νοιάζει εμένα που λένε είναι φαβορί. Χριστινάκι όμως πρέπει το παιδί να μας διαβάζει. Το είδες το wavy hair look.

4. Αλβανία: Lindita – World

Καλησπέρα Τάμτα με το With Love. Πέρασαν 10 χρόνια; Είναι η Lindita; Δεν είχαν και μεγάλη έμπνευση για το στιλιστικό αλλά η φωνή της από τις καλύτερες του διαγωνισμού. Το παραδέχομαι. Μία ενόχληση έδειχνε καθ’όλη τη διάρκεια. Είχε βλέμμα του Μιχαλάκη του Ρακιντζή.

5. Βέλγιο: Blanche – City Lights

Γλυκό κορίτσι και με ωραίο φόρεμα. Μαύρο τούλι και μία μαύρη ντάλια να σκαρφαλώνει σαν σκίουρος στον ώμο της. Το γεωμετρικό μοτίβο από πίσω με τάραξε ελαφρώς. Έχε χάρη που την συμπάθησα και δε γύρισα να δω το ξεκατίνιασμα στο Survivor. Μία κορύφωση την ήθελε το τραγούδι. Του χρόνου καλύτερα. N’est-ce pas.

6. Μαυροβούνιο: Slavko Kalezić – Space

Τύφλα να χει η Concita. Διάφανο κορμάκι, μακριά φούστα, από μέσα παντελόνι Αννούλα Φλωρινιώτη και κοτσίδα Τζούλη Μάγκα. Ένα βήμα πριν το πάτημα κουμπιού. Ότι θα μου ΄λειπε η Βαλαβάνη δε θα το φανταζόμουν. Μη δω άνθρωπο να κάνει την κοτσίδα του λάσο θα τρελαθώ. Το φρύδι πάντως καλοβγαλμένο.

7. Φινλανδία: Norma John – Blackbird

Σε κάποια γωνίτσα του σπιτιού της κλαίει η Adele. Την καλούμε στο τηλέφωνο εδώ και ώρα αλλά δεν έχουμε καταφέρει να την εντοπίσουμε. Μαύρο φόρεμα και κόκκινο background, καλύτερα σκότωσέ με για να μη σ’ αγαπάω μακριά σου δεν αξίζει να ζω. Φιλόδοξη συμμετοχή είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Πάντα ευγενικός Γιώργο μου.

8. Αζερμπαϊτζάν: Dihaj – Skeletons

Ναι Αζερμπαϊτζάν, ναι. Αυτό είναι. Η Diha είναι στις αγαπημένες μου, μετά την Demy φυσικά. Ωραίο στιλ, δυνατή σκηνική παρουσία, ρυθμός και φωνή που θυμάσαι. Γκρι μαλλί, ό,τι πιο hot υπάρχει αυτή τη στιγμή στο hairstyle. Το κολπάκι με την κιμωλία προς το φινάλε θα μπορούσε να λείπει.

9. Πορτογαλία: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

Αγαπάς και για τους δύο μας Salvador αλλά δε φτάνει. Κάτι πήγε πολύ λάθος με την ερμηνεία ή εγώ έχω χάσει κάθε ίχνος γούστου. Θέλω μόνο να τον ακούω και να φαντάζομαι ερωτευμένο ζευγαράκι με μπλεγμένα χέρια, φιλιά με πάθος και ερωτόλογα. Το κοινό σε έκσταση.

10. Ελλάδα: Demy – This is love

Me,my invisible mic and the whole team reheasing one last time before our stage rehearsal today! #thisislove #ESC17 #Eurovision #demy #celebratediversity #loveislove

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Papadea (@demy_official) στις

 

Σύνθεση-παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχοι των Romy Papadea και John Ballard. Την σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία ετοίμασε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ. Σηκωθείτε όρθιοι!

#thisislove Tonight!! #vote10

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Papadea (@demy_official) στις

 

11. Πολωνία: Kasia Moś – Flashlight

Κι αφού με την Demy πήραμε τα πάνω μας ας ξαναπέσουμε σε λήθαργο. Νανούρισμα από τα λίγα. Ίδια η Λένα Παπαδοπούλου η Kasia. Θα μπορούσε να άνετα να μας θυμίζει τη στιχάρα που πάει κάπως έτσι: ”Στην καρδιά μου τώρα έχω αλεξίσφαιρο γιλέκο. Βάζω εμένα πάνω απ’ όλα κι ας χτυπάς με πολυβόλα”. H Κρακοβία γραφικότατη.

12. Μολδαβία: Sunstroke Project – Hey Mamma

Κάποιος κάνει πλάκα. Το αριστερό πόδι του τραγουδιστή, του τρομπετίστα, του βιολιστή (όχι της στέγης) και των φωνητικών έπαθαν Angelina στα Όσκαρ. Τα κορίτσια με νυφικό και πέταγμα ανθοδέσμης. Με ένα καλό παιδί να ευχηθώ και να δείτε αν σβήστηκε το όνομά μου από τη γόβα για να ξεκινήσω να ράβομαι.

13. Ισλανδία: Svala – Paper

Η Γωγώ Γαρυφάλλου της Ισλανδίας. Το Γωγουλίνι ντε. Στο ίδιο μοτίβο με τα κορίτσια της Μολδαβίας η Svala φόρεσε λευκή ολόσωμη φόρεμα. Έλενα Παπαρίζου στο Die For You δεν είσαι αλλά χάλι μαύρο δε σε βρήκαμε. Αλληγορία για την κατάθλιψη λέει ήταν το τραγούδι. Ακόμα την ψάχνω.

14. Δημοκρατία της Τσεχίας: Martina Bárta – My Turn

Η Martina είναι κάτι ανάμεσα στη Βασιλική Τρουφάκου και την Emilia Clarke. Το ρούχο ήταν ζιμπε ζίμπε αι λουλου, χωρίς το καπέλο αστέρι και το σκηνικό με το κίτρινο φως σαν εθνική οδός. Το τραγούδι δεν το θυμάμαι ήδη.

15. Κύπρος: Hovig – Gravity

Κάτι σου θύμισε; Αδέρφια μας οι Κύπριοι αλλά η αλήθεια θα ακουστεί. Humans. Ίδιο. Ελπίζω ο Rag’n’Bone Man να μην είναι φανατικός της Eurovision. Τη συμπάθειά μου να στείλω στον Hovig.

16. Αρμενία: Artsvik – Fly With Me

Έθνικ κλαπατσίμπανο χωρίς χαρακτήρα και ιδιαιτερότητα. Κάτι ανάλογο από την Αρμενία έχουμε δει άλλες 10 φορές την τελευταία δεκαετία. Πολεμοχαρές το ύφος της Artsvik. Θα το χορεύουμε το καλοκαίρι και δε θα βγάλουμε άχνα. Κλέβε κινήσεις από το μπαλέτο.

17. Σλοβενία: Omar Naber – On My Way

Ανυπόφορη μπαλάντα. Μετά τα έξι πρώτα δευτερόλεπτα σηκώθηκα για νερό. Έπλυνα και δύο πιάτα από το μεσημέρι. Γύρισα ακόμα on his way η φάση. Ατέλειωτο και κουραστικό. Όχι και πάλι όχι. Ευτυχισμένο το 1970.

18. Λετονία: Triana Park – Line

Emma Bunton στις Spice Girls στα χειρότερά της. Γιατί αν θες να ξεχωρίσεις το μυστικό δεν είναι να βάλεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Όταν η αισθητική έκανε μοιρασιά η Triana είχε φύγει για διακοπές.

Ραντεβού στον Β’ Ημιτελικό!!!