WATCHLIST

Δέσποινα Βανδή: Αυτό που έχει να πει για το τραγούδι “Χριστούγεννα” επιβάλλεται να το ακούσεις

Τα "Χριστούγεννα"  της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου αποτελούν σίγουρα το διασημότερο ελληνικό τραγούδι Χριστουγέννων της τελευταίας εικοσαετίας.

Για να ακριβολογούμε, οι δυο τους κατάφεραν να κάνουν ξανά μόδα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τις δισκογραφικές εταιρείες να ακολουθούν το παράδειγμά τους και να κυκλοφορούν κάθε χρόνο νέα εορταστικά κομμάτια με τη φωνή μερικών από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στη χώρα μας.

Την επιτυχία του συγκεκριμένου τραγουδιού, πάντως, μέχρι στιγμής κανένα άλλο δεν κατάφερε να την αγγίξει, ή έστω να την πλησιάσει.

Έλα όμως που ειπώθηκε –ή μάλλον γράφτηκε- κάτι που πλήγωσε τα αισθήματα της Δέσποινας; Τι ήταν αυτό;

Την απάντηση δίνει η ίδια μέσα από πρόσφατη συνέντευξή της στο BHMagazino:

“Διάβασα ένα tweet τις προάλλες που έλεγε ότι με τα «Χριστούγεννα» είναι σαν να μας λέει η Βανδή «θα με ακούτε μέχρι να πεθάνετε», και σκέφτηκα: «Αχ, μην το θέτετε έτσι, δεν είναι ωραίο αυτό». Σηματοδοτεί όμως πλέον την έναρξη της εορταστικής περιόδου αυτό το τραγούδι – όταν το φτιάχναμε με τον Φοίβο δεν φανταζόμασταν ότι θα εξελισσόταν σε τέτοιο φαινόμενο. Για εμένα βέβαια το απόλυτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το «Last Christmas» των Wham!, γιατί με αυτό μεγαλώσαμε. Δεν το βαριέμαι καθόλου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα «Χριστούγεννα». Ωραίο είναι”.

Αχ βρε Δέσποινα…