WATCHLIST

Ο θρύλος του rock ‘n’ roll Chuck Berry πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Το Σάββατο το απόγευμα ο θρύλος της Rock 'n' Roll μουσικής, Chuck Berry, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, αφήνοντας μια τεράστια πορεία και τραγούδια - διαμάντια ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Οι αρχές του Missouri δέχτηκαν τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης στις 12:40 χθες το μεσημέρι από την κατοικία του τραγουδιστή και μουσικού, ωστόσο φτάνοντας εκεί ήταν ήδη αναίσθητος και δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Στο προσκήνιο εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και ξεχώρισε με κομμάτια όπως τα “Maybelline,” “Roll Over Beethoven,” “Johnny B. Goode” και “Rock and Roll Music”. Ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame με το άνοιγμά του το 1986, τιμήθηκε παγκόσμια ως ένας από εκείνους τους μουσικούς που όχι μόνο έθεσαν τις τεχνικές βάσεις για τη Rock ‘n’ Roll μουσική αλλά και για μια rock ‘n’ roll στάση ζωής γενικότερα, ενώ το 1984 έλαβε και βραβείο Grammy ως ελάχιστη αναγνώριση για την πολύχρονη καριέρα του.

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image