WATCHLIST

Χρυσές Σφαίρες: Οι πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του θεσμού

Kevork Djansezian, File

Και αντίστροφα ο χρόνος μετρά για τα βραβεία των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ. Η 75η τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες 2018 θα πραγματοποιηθεί με δόξα και τιμή στο Hilton Hotel του Μπέβερλι Χιλς, την ερχόμενη Κυριακή 7/1. Με αφορμή όσα θα έρθουν, κάνουμε μια αναδρομή στις στιγμές εκείνες που έχουν χαρακτηριστεί από highlight μέχρι οι πιο ντροπιαστικές στην ιστορία του θεσμού. Πρωταγωνιστούν φυσικά, οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί.

Η Renée Zellweger στην τουαλέτα το 2001

Ο Hugh Grant ανακοινώνει ότι η Renée κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία για το Nurse Betty, την φωνάζει στη σκηνή αλλά εκείνη άφαντη. Εμφανίζεται με καθυστέρηση και με περίσσια ειλικρίνεια ενημερώνει πως ήταν στο μπάνιο και καθάριζε το κραγιόν από το δόντι. Ανθρώπινα είναι όλα.

Ο Jank, συγγνώμη Jack Nicholson

Μία κερδισμένη ερμηνεία για τον ηθοποιό το 2003 για τον ρόλο του στο Σχετικά Με τον Σμιντ, μια χαμένη για την εμφάνισή του στην τελετή, στην οποία από μικροφώνου δήλωσε ότι βρίσκεται υπό την επήρεια valium. Μεταξύ άλλων σχολίασε τη «φτιαγμένη» μυτούλα της Νicole Kidman. Α-ΒΟ-ΛΟ.

Η Εlizabeth Taylor που ήπιε κάτι παραπάνω

Πώς είναι να πρέπει να παρουσιάσεις/δώσεις βραβείο ενώ είσαι σουρωμένη; η μία και μοναδική Liz δίνει την απάντηση, το 2001 που άνοιξε τον φάκελο με τον νικητή πριν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες.

Ο Ricky Gervais, Mister Κακό Χιούμορ 2011

O Bρετανός κωμικός παύλα παρουσιαστής της τελετής του 2011 στον εναρκτήριο μονόλογό του έθαψε το μισό Χόλιγουντ, ενώπιον του άλλου μισού. Τα πάθη του Charlie Sheen και οι ερμηνείες της Angelina Jolie και του Johnny Depp ήταν μεταξύ όσων έθιξε.

Το outing της Jodie Foster

Ήταν 2013 όταν η Αμεικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο Cecil B.DeMille για την προσφορά της στον κινηματογράφο μίλησε ανοιχτά και με πάθος για την αγάπη της στις ταινίες και μετά εξομολογήθηκε πως είναι λεσβία.

 

Tina Fey και Amy Poehler εναντίον George Clooney

Εντάξει δεν έκαναν κανένα έγκλημα, απλά είπαν την ατάκα «Ο Clooney προτιμάει να χαθεί στο διάστημα και να πεθάνει από το να ξοδέψει ένα ακόμα λεπτό με μια γυναίκα της ηλικίας του». Το highlight της 71ης τελετής.

Η χρονιά που δεν έγιναν

Αν πεις σε κάποιον ότι η τελετή Golden Globes 2008 ήταν η αγαπημένη σου, τότε σίγουρα του λες ψέματα αφού δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας της μεγάλης απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων, την οποία στήριξαν και οι ηθοποιοί. Οι νικητές ανακοινώθηκαν μέσω συνέντευξης Τύπου.

H «θεά» Meryl Streep

Ίσως ο πιο φανταστικός ευχαριστήριος λόγος που ακούστηκε ποτέ σε τελετή Χρυσών Σφαιρών. Ήταν η χρονιά που γυναίκα που όλες θα θέλαμε για μαμά, φίλη κι αδερφή απέσπασε το βραβείο για την ερμηνεία της στη Σιδηρά Κυρία.

Κεντρική φωτογραφία: Kevork Djansezian, File