ANGELINA JOLIE

First they killed my father: Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας που σκηνοθέτησε η Angelina Jolie

Η Angelina Jolie βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία της ταινίας ''First they killed my father'', που έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της ακτιβίστριας Loung Ung, η οποία από την ηλικία των 5 βρέθηκε στη μέση ενός πολέμου, έζησε σε στρατόπεδο εργασίας και εκπαιδεύτηκε ως στρατιώτης.

Η Loung Ung ζούσε μέχρι τα 5 της, στην Πνομ Πεχν και ήταν ένα από τα 7 παιδιά της οικογένειας ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματικού. Όταν τον Απρίλιο του 1975 ο στρατός του Pol Pot εισέβαλε στην πόλη, η οικογένειά της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μετακομίσει από χωριό σε χωριό για να κρύψει την ταυτότητά της. Η οικογένεια τελικά διασκορπίστηκε για να επιβιώσει και η Loung, ούσα φοβερά δυνατό παιδί κατάφερε να παραμείνει ζωντανή- εκπαιδεύτηκε ως στρατιώτης και δούλεψε σε στρατόπεδο εργασίας για ορφανά παιδιά.

Η ταινία περιγράφει τη φρίκη που έζησαν οι Καμποτζιανοί, όταν εξουσίαζε η κομμουνιστική οργάνωση των Ερυθρών Χμερ, μέσα από τα μάτια της 5χρονης ενώ για να αποτυπωθεί όσο πιο σωστά γίνεται η γενοκτονία και ο πόλεμος, η Jolie χρησιμοποίησε μόνο Καμποτζιανούς ηθοποιούς, που μιλούν την τοπική διάλεκτο. Μάλιστα συγκέντρωσε εκατοντάδες επιζώντες ώστε να μάθει τις προσωπικές τους ιστορίες και να τις μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.