WATCHLIST

Το Adventure Film Festival 2017 είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις

Η στροφή προς την επαφή με τη φύση και την άθληση, η επιδίωξη ενός καλύτερου τρόπου ζωής και η περιβαλλοντική συνείδηση αποτέλεσαν τα βασικά κίνητρα ώστε να στηθεί στην Αθήνα ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που θα εστιάζει ακριβώς σ' αυτή την περιπετειώδη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τις δραστηριότητες που προκύπτουν από αυτή την έκρηξη αδρεναλίνης. Είναι το Adventure Film Festival στις 18 & 19/11.

Μια διαφορετική διήμερη γιορτή του σινεμά στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών( Κολλέγιο Ψυχικού) στο οποίο αθλητές, κινηματογραφιστές, παραγωγοί και εταιρίες εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων συνεργάζονται δημιουργικά και μας προσφέρουν μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές – εμπειρίες. Επίκεντρο των παραγωγών αυτών, είναι το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που βασίζονται στη δύναμη του σώματος και του πνεύματος και που εντάσσουν τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης.

Προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, ομιλίες και παρουσιάσεις που έχουν στο επίκεντρο τις περιπετειώδεις εμπειρίες των ανθρώπων στο πιο συναρπαστικό υπαίθριο πλατό: τη φύση. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει θεματικές ταινίες, διεθνείς αλλά και εγχώριες που σχετίζονται με adventure sports και είτε είσαι πραγματικός λάτρης της περιπέτειας, είτε απολαμβάνεις ως θέαμα, δεν πρέπει να χάσεις. Ξεχωρίσαμε 5 από τις 15 συνολικά ταινίες που απαρτίζουν το πρόγραμμα. Μάλιστα πολλά από τα φιλμ κάνουν πρεμιέρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

H2O

Η πρόκληση είναι αυτή που κάνει τη ζωή σπουδαία και για τον Σπύρο Χρυσικόπουλο, 34 ώρες μέσα στο νερό είναι μόνο η αρχή για την επίτευξη ενός μεγαλύτερου στόχου. Η νέα ταινία της πολύ ταλαντούχας σκηνοθέτιδος Δήμητρας Μπαμπαδήμα παρακολουθεί την τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου κόλπου από έναν άνθρωπο που το φυσικό του περιβάλλον είναι το νερό. Η θέληση και η αφοσίωση του Σπύρου για την επίτευξη ένας στόχου που για πολλούς μοιάζει αδύνατος, έρχεται να δείξει πως τα ανθρώπινα όρια είναι πολύ πιο πέρα απ’ όσο φαντάζεται ο καθένας από εμάς. Γιατί στο τέλος της ημέρας, τα όρια του καθενός μας, είναι αυτά που αποφασίζουμε εμείς. Το H2O (powered by ONEMAN.gr) διαδάσκει πως το ακατόρθωτο δεν φαίνεται τόσο μακριά εάν κάθε μέρα πετυχαίνεις λίγο από αυτό. (19/11 στις 19:40)

Fountain of Youth

O pro freeskier, Mike Douglas, μεγαλώνοντας, ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας τα μυστικά για τη συνέχιση της νεότητας και τη μακροζωία. Ανάμεσα σε καταβάσεις με σκι, εξερευνά την ιαπωνική διατροφή, τη γυμναστική, τις onsens και τους ναούς. Η πιο βαθιά συμβουλή, ωστόσο, προέρχεται από μια μέρα που πέρασε με τον κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ ηλικίας για σκι στο Everest, Yuichiro Miura και τον γιος του Gota. (18/11 στις 15:30)

Τhe Right Place- 9 Islands

Ένα μικρό ντοκιμαντέρ από τις Αζόρες που βρίσκονται στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού. Εκτός από την εξερεύνηση των νησιών, το σερφινγκ και την καταπληκτική φύση, το ντοκιμαντέρ δείχνει τη σημασία συγκεκριμένων θεμάτων της σημερινής εποχής μέσω συνεντεύξεων και κριτικών των ντόπιων που συνδέονται μέσω του σερφ και του ίδιου του ωκεανού. Το ντοκιμαντέρ βάζει ένα μήνυμα εκεί έξω ότι πρέπει να φροντίσουμε καλύτερα το “σπίτι” μας, να ενεργούμε με σύνεση και υπευθυνότητα προς τη φύση στο όνομα της “επανεξέτασης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης”. Το έργο αναδεικνύει τα θέματα της υπερβολικής κατανάλωσης και του υλισμού σε σχέση με τη φύση και το σερφινγκ καθώς και τη σημασία ενός ανθρώπινου όντος ως ατόμου στο ζήτημα της ικανότητας να βοηθάει και να διατηρεί τον πλανήτη μας τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Θα ρίξουμε μια ματιά στα θέματα μέσα από τα μάτια και το μυαλό των τοπικών ανθρώπων, από έναν ντόπιο επισκευαστή surfboard και τους surfers της περιοχής μέχρι ενός χορτοφάγου ιδιοκτήτη ρυμουλκούμενου και έναν φωτογράφο του National Geographic. (19/11 στις 20:10)

Nepal Project

Την περασμένη άνοιξη, ο Λευτέρης Παρασκευάς, ο Νίκος Μαγγίτσης και η ομάδα τους κυνήγησαν ενα άκρως απαιτητικό διπλό στόχο στο Νεπάλ με σκοπό να παρακινήσουν τον κόσμο να ξεπεράσουν τα όριά τους για ένα κοινό σκοπό, την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου. Από τη μία, ο Λευτέρης θέλησε να σπάσει το ρεκόρ των 72 ωρών σε μια απο τις πιο ακραίες υπερμαραθώνιες διαδρομές του κόσμου, το Annapurna Circuit στα Ιμαλάϊα ενώ απο την άλλη, ο Νίκος κοίταξε κατάματα μια απο τις πιο επικίνδυνες κορυφές του κόσμου, τη Pisang με σκοπό να την κατακτήσει.

YA MAS- Snowmads In Greece

Τον Ιανουάριο του 2017 ο μεγάλος σκιέρ και ο τυχοδιώκτης Fabian Lentsch και το Snowmads Truck του, βγήκαν στο δρόμο και κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα, κατευθείαν στον βαρύτερο χειμώνα του αιώνα σε αυτή τη μεσογειακή χώρα! Στη νέα παραγωγή “Ya Mas – Snowmads στην Ελλάδα”, ο Fabian μαζί με το πλήρωμα Snowmads αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά νέα μονοπάτια και κατηφορίζουν θεαματικές χιονοδρομικές γραμμές σε περιοχές που δεν εμφανίζονται ακόμα σε κανένα freeride map. Χιόνι πούδρα στον Παρνασσό, γλίστρημα στην Κρήτη, ευθείες στα Καλάβρυτα και κατακτήσεις τον Όλυμπο: οι Snowmads εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες του vanlife που ταξιδεύουν στη γη των θεών και καταδύονται σε έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς που γνωρίζουμε.

 

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο site του Adventure Film Festival.