WATCHLIST

20 χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού αποκάλυψε γιατί η Rose δεν έκανε χώρο στον Jack

Ακόμα θυμάμαι το κοριτσάκι που καθόταν δίπλα μου και έκλαιγε σπαρακτικά, ρουφώντας τις μύξες της, όταν η Rose άφηνε το παγωμένο κορμί του Jack να βυθιστεί στον Ατλαντικό Ωκεανό. ''Όχι, Jack, μην βουλιάζεις, έρχεται βάρκα Jack, ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΛΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ'' φώναζε η μισή αίθουσα αλλά όχι, η Rose έμελλε να γίνει μεγαλύτερος villain από το παγόβουνο που βούλιαξε τον Τιτανικό.

Είκοσι χρόνια μετά και κανείς μας δεν έχει χωνέψει το γεγονός ότι ο Jack έκανε τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη του Rose ενώ εκείνη δεν προσπάθησε καθόλου να τον βοηθήσει και τον άφησε να γίνει παγάκι. Η εκπομπή ”Myth Busters” μάλιστα είχε κάνει όλοκληρο αφιέρωμα και είχε αποδείξει ότι μπορούσαν να επιπλεύσουν και οι δύο πάνω στην ξύλινη πόρτα, κάτι που είχε παραδεχτεί και η Kate Winslet σε συνέντευξή της.

Όταν όμως ρώτησαν τον James Cameron στην dailybeast.com γιατί τελικά δεν βοήθησε η Rose τον Jack, ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας έδωσε την πιο απλή απάντηση.

” Αν διαβάσεις τη σελίδα 147 του σεναρίου θα δεις ότι γράφει ο Jack κατεβαίνει από την πόρτα και δίνει τη θέση του στην Rose, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει εκείνη· είναι τόσο απλό. Μπορείτε να αναλύσετε όσο θέλετε τη σκηνή εκ των υστέρων. Μιλάτε για εκείνο το επεισόδιο στους MythBusters, σωστά; Στο οποίο απέδειξαν ότι υπήρχε τρόπος να επιβιώσουν και οι δύο; Οκ. ας μιλήσουμε για αυτό. Είσαι ο Jack, είσαι στο παγωμένο νερό και ο εγκέφαλός σου παθαίνει υποθερμία. Οι MythBusters προτείνουν να βγάλεις το σωσίβιό σου, να βγάλεις το δικό της και να το δέσετε κάτω από το ξύλο ώστε να επιπλεύσει καλύτερα- και όλα αυτά ενώ έχει παγωνιά και το νερό είναι στους μείον 2. Μέχρι να το κάνεις όλο αυτό, θα έχεις πεθάνει, άρα δεν θα δούλευε αυτό το κόλπο. Η καλύτερη επιλογή του Jack ήταν να διατηρήσει το κορμί του, όσο μπορούσε έξω από το νερό, ελπίζοντας ότι θα τον τραβήξει κάποιος έξω πριν πεθάνει. Οι MythBusters είναι αστείοι και μου αρέσει το show τους, αλλά αυτό που προτείνουν, είναι βλακεία” είπε χαρακτηριστικά.

Ορίστε λοιπόν, η Rose δεν ήταν μουλάρα και παρτάκιας- έκανε απλά ότι θα έκανε ο καθένας μας και ο Jack μπορεί να έγινε παγάκι αλλά τουλάχιστον βοήθησε τη γυναίκα που αγαπούσε να επιβιώσει.