WATCHLIST

Οι ταινίες που αξίζει να δεις τον Φεβρουάριο στις αίθουσες

Εισερχόμαστε στα προεόρτια των Oscar και άφησέ με να μαντέψω πως έχεις βάλει στο πρόγραμμα να δεις όλες τις φετινές υποψήφιες για να έχεις προσωπική άποψη για το αποτέλεσμα. Στη νέα σοδειά ταινιών θα βρεις αρκετούς τίτλους που θεωρούνται φαβορί, όπως το The Shape of Water και το Αόρατη Κλωστή. Οι καλύτερες κινηματογραφικές πρεμιέρες του μήνα, από σήμερα μέχρι και την τελευταία Πέμπτη του Φλεβάρη.

Αόρατη Κλωστή

Στη δεύτερη συνεργασία τους μετά την ταινία There Will Be Blood, ο υποψήφιος για Όσκαρ Πολ Τόμας Άντερσον σκηνοθετεί τον βραβευμένο τρεις φορές με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι Λούις, το μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του, στο κύκνειο, κατά δήλωσή του, άσμα της καριέρας του, σε μια ανοίκεια ερωτική ιστορία. Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο

Dolphin Man

Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας «Το Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Καναδά, Ιαπωνίας και Ιταλίας. Εκπληκτικά υποβρύχια πλάνα.

Να Με Φωνάζεις Με Τ’ Όνομά Σου

Η καλύτερη ταινία της χρονιάς, σύμφωνα με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Την συζητάμε κοντά έναν χρόνο τώρα, από τότε που ο Λούκα Γκουαντανίνο την παρουσίασε στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Το Call me by your name επιτέλους βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες. Ήλιος, θάλασσα, ιταλικός βορράς και η περίπλοκη ερωτικά φορτισμένη σχέση δύο νεαρών αγοριών που ξεκινάει 25 χρόνια πριν. Αληθινή, συγκινητική και απόλυτα στιλιζαρισμένη.

In The Fade

Το όνομα του Φατίχ Ακίν αρκεί για πολλούς από εμάς ώστε να ξαμολυθούμε στα σινεμά. Ο Γερμανός, τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης βάσισε το πολιτικό φιλμ του σε- δυστυχώς- πέρα για πέρα αληθινά γεγονότα, όπως η δίκη των νεοναζί στη Γερμανία. Άμεσο ενδιαφέρον λόγω της σύνδεσης των φασιστών που κατηγορήθηκαν για δολοφονίες μεταναστών, με τη Χρυσή Αυγή. Πρωταγωνιστούν οι Ντάιαν Κρούγκερ και ο Νούμαν Ακάρ. Στο καστ και ο Γιάννης Οικονομίδης σε ρόλο χρυσαυγίτη- ορκ.

The Shape of Water

Με 13 υποψηφιότητες, τις περισσότερες από καμία άλλη ταινία στα Oscars 2018, ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο έχει μία χαρά και ένα άγχος παραπάνω απ’ όλους. Για άλλη μία φορά ο Μεξικανός auteur μπερδεύει την αλήθεια με τα παραμύθια, αναλύοντας τη σχέση μιας βωβής καθαρίστριας μ’ ένα περίεργο αμφίβιο πλάσμα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Αν είχες περάσει καλά με τον Λαβύρινθο του Πάνα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου

Σου ‘λειψε ο Κρίστιαν Μπέιλ; Ετοιμάσου να τον χαρείς ένστολο σ’ αυτό το πολεμικό δράμα εποχής. Έτος 1892 και ο Κρίστιαν Μπέιλ συνοδεύει τον ετοιμοθάνατο αρχηγό της φυλής Τσεγιέν και μεγάλο του εχθρό πίσω στην οικογένειά του. Στο δρόμο συναντούν μία νεαρή χήρα κι έτσι όλοι μαζί τα βάζουν με τον κίνδυνο. Οδύσσεια επιβίωσης; Ναι.

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17

Η απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι το 2015, όπως την έζησαν και την κατέγραψαν οι Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν, στο βιβλίο τους The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes αποτελεί το νέο σκηνοθετικό πόνημα του Κλιντ Ίστγουντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι 3 αληθινοί ήρωες των γεγονότων. Κλασικός πατριώτης Ίστγουντ.

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση

Το περίφημο σαδομαζοχιστικό ζευγάρι των Γκρέι επιτέλους παντρεύτηκε κι αν νομίζεις πως ήρθε η ώρα για το «και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» μεγάλο λάθος θα κάνεις. Το happy end ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης με τον πρώην εργοδότη της Αναστάζια να απειλεί να τους απειλεί σαν τρελός. «Μην χάσεις την κόρυφωση», που λέει και το trailer.

Αφανισμός

Βασισμένο στην τριλογία Annihilation του Τζεφ Βάντερ Μιρ η νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ επικεντρώνεται σε μια βιολόγο που ακολουθεί μια επικίνδυνη, μυστική αποστολή όπου δεν ισχύουν οι νόμοι της φύσης. Η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει με περιπέτεια.