WATCHLIST

En Lefko Film Festival: 6 ταινίες για τον έρωτα που δεν πρέπει να χάσεις

7 μέρες γεμάτες σινεμά, 54 ταινίες για δεινούς ή επίδοξους σινεφίλ, pop up events, parties και ευχάριστη "βαβούρα" σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό είναι επιγραμματικά το 1ο En Lefko Film Festival, το οποίο ανοίγει αυλαία σήμερα και για μία εβδομάδα θα μας κρατήσει σε κινηματογραφική εγρήγορση, με προβολές στις αίθουσες Δαναός και Ideal και διάφορα άλλα πρωτότυπα δρώμενα, όπως αυτό του drive-in cinema εκεί ψηλά στον Λυκαβηττό, με "Πυρετό τον Σαββατόβραδο την Πρωτομαγιά" και "Μπόνι και Κλάιντ", μία μέρα μετά. Το πρόγραμμα έχει ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση. Επιλέξαμε εκείνες που μιλούν για έρωτα, σε διάφορες εκδοχές, από τον αθώο μέχρι τον αυστηρώς ακατάλληλο.

Αντιπορνό

(Antiporno)

Queer φεμινιστικό σοφτ πορνό από τον Ιάπωνα Σίον Σόνο με κεντρικό πρόσωπο την Κιόκο, μια νεαρή, νωχελική καλλιτέχνιδα με σαδιστικές τάσεις προς τη βοηθό της. Χρώματα, ατμόσφαιρα μάνγκα και φαντασία που οργιάζει.

 

Προβολή: 29/4, 00:30, Αίθουσα Δαναός

Ο Βασιλιάς του Πορνό

Οι “Ξέφρενες Νύχτες” σε gay εκδοχή υψηλής αισθητικής. Από τα highlights του φεστιβάλ η ταινία του Τζάστιν Κέλι, λίγο γιατί βλέπεις Τζέημς Φράνκο και Κρίστιαν Σλέιτερ στους πιο τολμηρούς ρόλους της καριέρας τους, λίγο γιατί το στόρι βασίζεται σε μια αληθινή υπόθεση δολοφονίας.

(King Cobra)

Προβολή: 30/4, 23:30, Αίθουσα Δαναός

Άφτερλωβ

(Afterlov)

Μια από τις ελληνικές ταινίες του προγράμματος που μιλάει για αγάπη και κυρίως για ό,τι συμβαίνει όταν αυτή τελειώνει. Η ρομαντική κομεντί του Στέργιου Πάσχου έχει κερδίσει τα φεστιβάλ (Βραβείο Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Βραβεία Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος και Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βραβείο Cineuropa της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ της Μονς) και τις καρδιές όσων το έχουν παρακολουθήσει ήδη.

Προβολή: 1/5, 19:30, Αίθουσα Ideal

Πεταλούδες στο στομάχι

(Butterfly Kisses)

Το σκληρό χρονικό εφηβείας 3 νέων Βρετανών αγοριών που ξεσπούν με μπιλιάρδο, τσιγάρα, σεξ, αλλά δεν ξεφεύγουν ποτέ από αυτό που δεν αντέχουν. Η πρώτη ταινία του Ραφαέλ Καπελίνσκι κέρδισε την Κρυστάλλινη Άρκτο του τμήματος Generation 14plus του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Προβολή: 28/4, 17:15, Αίθουσα Δαναός

Πέφτει η Νύχτα στο Πάρκο

(Le Parc)

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ανακαλύπτουν δειλά τον έρωτα μέσα σ’ ένα καταπράσινο πάρκο, μέχρι να έρθει η νύχτα, που κάνει τα πάντα να δείχνουν αλλιώς. Ο σκηνοθέτης Νταμιέν Μανιβέλ θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του γαλλικού σινεμά, κι αυτό είναι κάτι που ακούστηκε πολύ στις Κάννες το 2016, χάρη σ’ αυτή του την ταινία.

Προβολή: 29/4, 18:00, Αίθουσα Δαναός

Θέλω την αδερφή μου

(Demonios tus ojos)

Η ελληνική απόδοση του ισπανικού τίτλου είναι άκρως κατατοπιστική ως προς το τι διαπραγματεύεται η προκλητική ταινία του Πέδρο Αγκιλέρα. Ηδονοβλεπτική υπέρβαση από έναν σκηνοθέτη, ο οποίος πέφτει πάνω σε sex tape της νεαρής αδερφής του και δεν πατάει το stop έγκαιρα.

Προβολή: 1/5, 22:30, Δαναός