WATCHLIST

7 ταινίες που δεν ήξερες ότι έχουν βασιστεί σε αληθινές ιστορίες

Τα μικρά γράμματα που βγαίνουν στο τέλος μιας ταινίας και σε ενημερώνουν ότι η ιστορία βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα μπορούν να σε κάνουν να ανατριχιάσεις- ειδικά αν έχεις δει κάποιο θρίλερ, όπως π.χ το ''The Strangers'' με την Liv Tyler, που σε αφήνει μ@λ@κ@ μπροστά στην οθόνη. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες ταινίες που πιθανώς δεν ήξερες ότι έχουν δανειστεί στοιχεία από αληθινά γεγονότα και ανθρώπους, όπως αυτές που θα δεις στην παρακάτω λίστα.

Psycho

Ο Ed Gein, ο λεγόμενος Butcher του Plainfield ήταν ένας serial killer που αναστάτωσε το Wisconcsin και είναι και αυτός που ενέπνευσε τη δημιουργία του διάσημου χαρακτήρα, Norman Bates που βλέπουμε στην Ψυχώ του Χίτσκοκ.

The Notebook

Μπορεί να μην αντέχω την ταινία, αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτώ τον Nicholas Sparks που εμπνεύστηκε την ιστορία του Noah και της Allie από τους παππούδες της γυναίκας του.

Jaws

Μια από τις πιο επιδραστικές ταινίες του Steven Spielberg, το Jaws βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα με επιθέσεις καρχαρίων, Το 1916 τέσσερα άτομα πέθαναν από επίθεση καρχαρία στο Jersey Shore με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα κυνηγητό ώστε να γίνουν ξανά ασφαλείς οι παραλίες και κυρίως ο τουρισμός της περιοχής.

50 first dates

Μια από τις πιο αστείες και γλυκές ταινίες του Adam Sandler (ναι, υπάρχουν και τέτοιες), η οποία έχει βασιστεί στην πραγματική ιστορία της Michelle Philpots, που έπαθε δύο ατυχήματα με διαφορά 5 χρόνια, τα οποία της κόστισαν την βραχυπρόθεσμη μνήμη της.

Mike and Dave need wedding dates

Αυτή η κωμωδία, που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή (κρίμα και παίζει η αγαπημένη μας Anna Kendrick και ο Zac Efron, δηλαδή come on people) βασίστηκε στην αληθινή ιστορία δύο αδερφών που έβαλαν αγγελία στο Craigslist ψάχνοντας συνοδούς για το γάμο της αδερφής τους.

Good Will Hunting

Ήξερες ότι το σενάριο του Ben Affleck και Matt Damon, που τους χάρισε το πρώτο τους Όσκαρ είναι βασίσμενο στον Kyle, τον αδερφό του Matt; Ο Kyle, λοιπόν, είχε επισκεφτεί το Μ.Ι.Τ και είχε συναντήσει μια ανάλογη εξίσωση σε ένα πίνακα, την οποία και προσπάθησε να λύσει με τελείως λάθος νούμερα. Η ”λύση” του είχε μείνει για πολλούς μήνες εκεί, και ήταν και αυτή που ενέπνευσε το δίδυμο για να γράψει το σενάριο.

The Shining

Ναι, η ταινία έχει βασιστεί στο διάσημο βιβλίο του Stephen King αλλά η ιστορία του Stanley Hotel στο Estes Park στο Colorado είναι κατά κάποιο τρόπο αληθινή. Ο Stephen και η γυναίκα του είχαν ακούσει ιστορίες για αυτό το ξενοδοχείο, έτσι αποφάσισαν να μείνουν στο διάσημο ”Δωμάτιο 217” και ο συγγραφέας έχει παραδεχτεί ότι όλο το βράδυ άκουγαν περίεργους θορύβους και ότι είχε εφιάλτες. Κάπως έτσι του ήρθε και η ιδέα για το βιβλίο, που έγινε με τη σειρά του πετυχημένη ταινία.