WATCHLIST

Όσκαρ 2017: Οι προβλέψεις των φετινών νικητών λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ και, όπως είναι φυσικό, τα διεθνή καλλιτεχνικά -και όχι μόνο- Μέσα ασχολούνται με τις προετοιμασίες των διασήμων, τις υποψηφιότητες και τους πιθανούς νικητές/νικήτριες.

Κι επειδή, λίγο έως πολύ, στους περισσότερους από εμάς αρέσει να “προβλέπουμε” το μέλλον, δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή από αυτή εδώ για να κάνουμε ακριβώς αυτό για τους φετινούς εκλεκτούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Έτσι, από τις πολλές κατηγορίες και υποψηφιότητες, ξεχωρίσαμε τις πιο “μεγάλες” και σου παρουσιάζουμε τις προβλέψεις μας, αντικειμενικά μιλώντας πάντα.

1) Β’ Ανδρικού Ρόλου – Mahershala Ali, Moonlight

 

Ο Mahershala Ali είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς για την ερμηνεία του στο “Moonlight” ήταν υποψήφιος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις βραβείων, ενώ αναδείχθηκε νικητής στα Critics’ Choice και SAG Awards. Επιπλέον, ο Aaron Taylor-Johnson, που κέρδισε σε αυτή την κατηγορία των Χρυσών Σφαιρών, δεν είναι υποψήφιος στα Όσκαρ.

2) Β’ Γυναικείου Ρόλου – Viola Davis, Fences

Έχοντας ήδη κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο στις διοργανώσεις των Χρυσών Σφαιρών, των Critics’ Choice και SAG Awards, θα ήταν παράλογο (εκτός από μη αναμενόμενο) να κερδίσει κάποια άλλη σε αυτή την κατηγορία των Όσκαρ.

3) Α’ Ανδρικού Ρόλου – Casey Affleck, Manchester by the Sea

Μπορεί το La La Land να έχει σαρώσει τα βραβεία φέτος και κατά συνέπεια η υποψηφιότητα του Ryan Gosling σε αυτή την κατηγορία να αποτελεί ισχυρή αντίπαλο σε εκείνη του Casey Affleck, ωστόσο ο δεύτερος έχει ήδη δύο πολύ μεγάλες νίκες στη διοργάνωση των Χρυσών Σφαιρών και των Critics’ Choice Awards, οπότε γιατί όχι και στα Όσκαρ;

4) Α’ Γυναικείου Ρόλου – Emma Stone, La La Land

Η αλήθεια είναι πως η αυτή η υποψηφιότητα της Emma Stone από την Ακαδημία δεν είναι κάτι προβλέψιμο καθώς σπάνια προτείνει πρωταγωνίστριες μιούζικαλ ή κωμικών ταινιών γι’ αυτό το βραβείο. Ωστόσο, έχοντας κερδίσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ ή κομεντί στις Χρυσές Σφαίρες και το αντίστοιχο στον “προάγγελο” των Όσκαρ, τα SAG Awards, τι την εμποδίζει από το να κρατήσει ΚΑΙ το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο; Μάλλον τίποτα περισσότερο από μερικές ακόμα ώρες.

5) Καλύτερη Σκηνοθεσία – Damien Chazelle, La La Land

Μπορεί να είναι πολύ νεαρός σε ηλικία, ωστόσο ο Damien Chazelle έχει αναμφίβολα εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με το ταλέντο του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από τις σαρωτικές νίκες της ταινίας του στις μεγαλύτερες διοργανώσεις κινηματογραφικών βραβείων. Έτσι, η βραδιά των Όσκαρ, αναμένεται να είναι η βραδιά του.