WATCHLIST

Η Brie Larson δεν χειροκρότησε τον Casey Affleck στα Όσκαρ (και πολύ καλά έκανε)

Λίγο πριν το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των Όσκαρ και την λάθος απονομή για την ''Καλύτερη Ταινία", ανέβηκε στη σκηνή ο Casey Affleck. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ''Manchester by the sea'', που έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του, βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, γεγονός που ξένισε αρκετό κόσμο και πρώτη από όλους την Brie Larson που ανακοίνωσε τη νίκη του.

Αν δεν παρακολουθείς ιδιαίτερα τον Casey και δεν διαβάζεις gossip για αυτόν, τότε μάλλον δεν θα έχεις μάθει ότι ο ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από ΔΥΟ πρώην συνεργάτιδες του. Ο ίδιος φυσικά το έχει αρνηθεί και η υπόθεση λύθηκε εξωδικαστικά, βέβαια όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του αρκετοί σχολίασαν (προφανώς κυρίως γυναίκες!) πόσο λάθος είναι να αγνοούμε τέτοιες κατηγορίες.

Η Brie Larson όμως, η ηθοποιός που υποδύθηκε το θύμα βιασμού στην ταινία Room και είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων, δεν είναι εδώ για να χαϊδέψει τον Casey. Όταν τον Ιανουάριο του έδωσε τη Χρυσή Σφαίρα, είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση με αυτή της Κυριακής, όταν του έδωσε και το Όσκαρ- είπε απλά το όνομά του, του έδωσε συγχαρητήρια ΑΛΛΑ δεν τον χειροκρότησε.

Η έκφρασή της όταν είδε το όνομά του τα έλεγε όλα και σίγουρα εκφράζει τα συναισθήματα πολλών γυναικών στον κόσμο. (Μπορεί να είναι καθιερωμένο να δίνει η περσινή νικήτρια της αντίστοιχης κατηγορίας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού, αλλά πιστεύω κάποιος της έκανε πλάκα και την έβαλε να ανακοινώσει επίτηδες τον Casey).

Ο κόσμος στο twitter στάθηκε αμέσως στο πλευρό της και την υποστήριξε,

ενώ η έκφραση της Viola Davis και της Emma Stone όταν βρέθηκαν όλοι μαζί για τις ανάγκες της αναμνηστικής φωτογράφισης των νικητών, δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι team_Brie.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image