WATCHLIST

Οι 10 must see ταινίες για το φετινό καλοκαίρι

Μπορεί ακόμα το κοινό να συζητά με θαυμασμό για το φεμινιστικό blockbuster-έκπληξη "Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής", αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή! Από τώρα έως το Σεπτέμβριο, που άλλοτε ήταν η επίσημη έναρξη της νέας σεζόν, θα κάνουν πρεμιέρα όλες οι μεγάλες και πλέον αναμενόμενες ταινίες, άλλες ταυτόχρονα κι άλλες μόνο λίγες εβδομάδες μετά από την Αμερική (έχουμε και την Αυγουστιάτικη σιέστα βλέπεις).

Από υπερπαραγωγές φαντασίας και ταινίες δράσης έως ξεκαρδιστικά animation και σοβαρά δράματα, αυτοί είναι οι 10 τίτλοι που θα κάνουν τη βόλτα σου στο θερινό ή το multiplex να αξίζει τον κόπο. Το καλοκαίρι προβλέπεται καυτό ΚΑΙ κινηματογραφικά!

1. Tomorrowland: Η Χώρα του Αύριο

 

Η Disney ποντάρει πολλά στο όνομα του George Clooney και στο ταλέντο του σκηνοθέτη των πρόσφατων “Επικίνδυνων Αποστολών” Brad Bird. Σε ένα καλοκαίρι γεμάτο από sequels και ταινίες με υπερήρωες, αυτή η βασισμένη σε πρωτότυπη ιδέα ταινία φαντασίας, είναι ένα οπτικό υπερθέαμα δράσης με ψυχή. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται ο ταλαντούχος σκηνοθέτης (που είχε κάνει και το εξαιρετικό ‘the Incredibles’ της Pixar) κι ο πρωταγωνιστής του. Η μικρή πρωταγωνίστρια βρίσκει κάτι σαν καρφίτσα την οποία όποτε κρατάει στο χέρι της μεταφέρεται ως δια μαγείας σε έναν άλλο φουτουριστικό κόσμο που ίσως και να μην υπάρχει. Ο Clooney είναι ο οδηγός και προστάτης της στην περίεργη αυτή ιστορία. Το τρέιλερ πάντως υπόσχεται πολλά! Πρεμιέρα – 28 Μαΐου από τη Feelgood.

2. Jurassic World

 

Tο γεμάτο ένταση τρέιλερ της τέταρτης συνέχειας της περιπετειάρας του Steven Spielberg που άφησε εποχή, κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες. Έκτοτε, ακόμα και οι πλέον κυνικοί που -δικαιολογημένα- περιμένουν τα μέτρια sequels στη γωνία, ανυπομονούν για τους τρελαμένους δεινόσαυρους που μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά. Ο σέξι Chris Pratt, φρέσκος από την επιτυχία του Guardians of the Galaxy είναι απλά bonus! Ο Spielberg τότε ξανάγραψε τους κανόνες των οπτικών εφέ και 22 χρόνια μετά, τα οπτικά εφέ  έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Αν οι παραγωγοί υπήρξαν έξυπνοι και  μελέτησαν σωστά το εμβληματικό φιλμ του 1993, θα πρέπει να έχουν φροντίσει η αγωνία να είναι μεγαλύτερος πρωταγωνιστής κι από τους δεινόσαυρους! Πρεμιέρα – 11 Ιουνίου από την ODEON.

3. Spy

 

Οι “Φιλενάδες” του 2011 πέρα από τεράστια εμπορική επιτυχία, υπήρξαν και το όχημα με το οποίο η ξεκαρδιστική Melissa McCarthy “συστήθηκε” στο κοινό κι από δευτεραγωνίστρια    σ’ εκείνη την ταινία, εξελίχθηκε σε ακριβοπληρωμένη σταρ. Στο Spy που σκηνοθετεί ο αγαπημένος της συνεργάτης από τις Φιλενάδες (αλλά και του “the Heat” με την Sandra Bullock) Paul Feig, είναι η πρωταγωνίστρια αυτής της παρωδίας κατασκοπικών ταινιών. Ο πολύς Jason Statham τη συνοδεύει (αποσβολωμένος τη περισσότερη ώρα!) μιας και το στρουμπουλό physique της αθεόφοβης McCarthy, δεν είναι αυτό που περιμένει κάνεις από  μια μυστική πράκτορα που πρέπει να τσακίζει τους αντιπάλους με ικανότητες πολεμικών τεχνών αλά James Bond. Fun! Πρεμιέρα – 18 Ιουνίου από την Οdeon.

4. Magic Mike XXL

 

Ακόμα ένα sequel για το οποίο μάλλον καμία γυναίκα δεν θα παραπονεθεί, το Magic MikeXXL αποτελεί  τη συνέχεια των ‘περιπετειών’ της φοβερής ομάδας αντρών στρίπερ οι οποίοι μας συστήθηκαν στην  ταινία του Steven Soderbergh, προ τριετίας. Αυτήν τη φορά, ο Matthew McConaughey έχει κάτσει σπίτι του αγκαλιά με το Όσκαρ και δεν κοουτσάρει τα αγόρια των οποίων ‘αρχηγός’ είναι πια ο Channing Tatum. Oι συνήθεις ύποπτοι-κορμάρες Matt Bomer και Joe Manganiello (o κύριος Sofia Vergara) επιστρέφουν, ενώ στο καστ προστίθενται η καλλονή Amber Heard (mrs.Johnnie Depp), η Elizabeth Banks και η Jada Pinkett Smith σε ρόλο… τσατσάς! Κορίτσια ευτυχώς που στα θερινά επιτρέπεται και κάνα τσιγάρο. Πρεμιέρα – 9 Ιουλίου από την Tanweer.

5. Mr. Holmes: Ο κύριος Χολμς

 

Μια ανάσα ηρεμίας και σοβαρότητας ανάμεσα στις εκρήξεις και τους φρενήρεις ρυθμούς των υπολοίπων μεγάλων παραγωγών προβλέπεται να αποτελέσει “Ο Κύριος Χόλμς” στα μέσα Ιουλίου, κατακαλόκαιρο δηλαδή!  Ο υπέροχος Ian McKellen υποδύεται τον διασημότερο ίσως ντετεκτιβ της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου, σε ηλικία 92 ετών!  Ο 75χρονος McKellen χρειάστηκε έξτρα μακιγιάζ για να είναι πειστικός εμφανισιακά ως ‘συνταξιοδοτημένος’ ντετέκτιβ που διανύει την 10η(!) δεκαετία της ζωής του. Ένα περιστατικό τον αναγκάζει να ξαναμπεί στην ενεργό δράση πρά την ηλικία του κι αν κρίνουμε από το χαριτωμένο και γεμάτο βρετανικό χιουμορ preview, ο γερό-Χόλμς φαίνεται να το έχει ακόμα. Η πάντα καλή Laura Linney συμπρωταγωνιστεί.  Πρεμιέρα – 16 Ιουλίου από τη Seven Films & τη Spentzos.

6. Ted2

 

Την ίδια μέρα με τον κύριο Χολμς κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους η συνέχεια των περιπετειών του αθυρόστομου αρκούδου που λάτρεψε το κοινό πριν τρία χρόνια. Ο Mark Wahlberg, επιστήθιος φίλος του τρελού Ted, φυσικά επιστρέφει, όπως και η Mila Kunis ως η ταλαίπωρη κοπέλα του η οποί  πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τους δύο αξιολάτρευτα ανώριμους “κολλητούς”. Ετοιμαστείτε για πολύ κάφρικο χιούμορ και γέλιο. Πρεμιέρα – 16 Ιουλίου από την UIP.

7. Mission Impossible: Μυστικό Έθνος

 

Ο Tom Cruise μπορεί να πενηντάρισε αλλά δεν φαίνεται να πτοείται κι έτσι ο πράκτορας Ήθαν Χαντ επιστρέφει μετά το Ghost Protocol, το οποίο τα Χριστούγεννα του 2012 θεωρήθηκε από πολλούς ως η καλύτερη από τις ταινίες της σειράς που ξεκίνησε το 1997! Αυτήν τη φορά, δυστυχώς, ο σκηνοθέτης της προηγούμενης ταινίας Brad Bird, δεν επέστρεψε (όντας απασχολημένος με το στοίχημα της Disney Tomorrowland) και τη θέση του πήρε ο Christopher McQuarrie, σκηνοθέτης και σεναριογράφος των ‘Συνήθεις  Υπόπτων’. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το στόρι, αλλά αν μη τι άλλο ο McQuarrie ξέρει να υφαίνει μυστήρια με συναρπαστικό τρόπο, αν μπορεί να κινηματογραφήσει εξίσου καλά και την δράση, τότε αυτή η αποστολή θα τα σπάει! Το τρέιλερ πάντως το κάνει. Πρεμιέρα – 27 Αυγούστου από την UIP.

8. Inside Out: Τα μυαλά που κουβαλάς

 

Με τον πραγματικά ευφάνταστο ελληνικό τίτλο “Τα μυαλά που κουβαλάς”, το Inside Out είναι η νέα ταινία της Pixar, της εταιρείας κινουμένων σχεδίων που αποτελεί κολοσσό δημιουργικότητας κι έχει κάνει τους ενήλικες να αδημονούν περισσότερο κι από τα ίδια τα πιτσιρίκια τους για κάθε καινούρια της ταινία. Το πρώτο original project της Pixar μετά από μια σειρά επιτυχημένων (Toy Story 3) και λιγότερο επιτυχημένων (Cars 2) sequels, διαδραματίζεται εξολοκλήρου μέσα στο μυαλό μιας εντεκάχρονης πιτσιρίκας, με πρωταγωνιστές τα 5 βασικά συναισθήματα μας. Δείτε  το τρέιλερ και ετοιμαστείτε να δείτε ότι… νιώθετε! Πρεμιέρα – 3 Σεπτεμβρίου από τη Feelgood.

9. Ricki and the Flash: Η Ρίκι και η Ροκ

 

Η  μεγάλη Meryl Streep είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να δεις οτιδήποτε πρωταγωνιστεί, αλλά ειδικά σε αυτήν εδώ την ταινία φαίνεται να δίνει ρέστα ως ξεπεσμένη ροκού άλλων εποχών που δε λέει να μεγαλώσει και να σοβαρευτεί. Σε σενάριο της Diablo Cody που είχε κάνει το οξυδερκές ‘Juno’, η υπέροχη Meryl φαίνεται να διασκεδάζει ως Ρίκι, εξασκώντας τις εντυπωσιακές της φωνητικές ικανότητες οι οποίες είχαν εντυπωσιάσει στο Mamma Mia.  Με σκηνοθέτη τον ακριβοθώρητο πια Jonathan Demme (της ‘Σιωπής των Αμνών’ και του ‘Φιλαδέφεια’) οι προσδοκίες είναι δικαιολογημένα υψηλές. Fun Fact: Η πραγματική, “φτυστή” κόρη της Streep,  Mamie Gummer υποδύεται… την κόρη της φυσικά.  Πρεμιέρα – 10 Σεπτεμβρίου από τη Feelgood.

10. Minions

 

Έγιναν διάσημα από το Despicable Me (Εγώ ο Απαισιότατος) και είναι αξιολάτρευτα, ξεκαρδιστικά ενοχλητικά και βασικά τόσο γαμάτα που τους αξίζει μια ολόκληρη ταινία. Ποσώς μας νοιάζει η υπόθεση, ΔΩΣΤΕ minions στο λαό. Πρεμιέρα – 18 Ιουνίου από την UIP.